USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.80 9.95

Нові комп'ютери, лабораторії, майстерні: Фонд Ігоря Палиці 8 років створює комфортні умови для учнів і студентів

16 Липня 2019 12:40
Підтримка освітніх закладів на Волині є одним з пріоритетних напрямків роботи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Упродовж восьми років у рамках програми «Сучасна освіта» Фонд створює комфортні умови для навчання учнів та студентів Луцька й області.

Аби покращити якість навчання, Фонд оновлював матеріально-технічну базу освітніх закладів, облаштовував науково-дослідні лабораторії, майстерні для практичної роботи. Оснащено сім таких лабораторій. Придбано обладнання для лабораторії стандартизації та контролю якості харчових продуктів для Волинського технікуму Національного університету харчових технологій, технологічне обладнання для лабораторії приготування їжі Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки. Також за підтримки Фонду обладнано криміналістичну та біотехнологічну лабораторії у Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки.Особливу увагу Фонд приділяє закладам, де готують спеціалістів робітничих професій. Зокрема, виробничу базу з підготовки столярів Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури було забезпечено деревообробними верстатами, а база електрозварювальників поповнилася інвертором, напівавтоматом та плазморізом. До речі, не забарився й результат – незадовго після презентації обладнання учень закладу Іван Войтович виборов перше місце в міжнародному конкурсі молодих зварників.

Фонд не лишається осторонь проблем особливих дітей. Для повноцінного розвитку вихованців Луцького навчально-реабілітаційного центру облаштовано сенсорну кімнату. Вона оснащена стимуляторами зору, слуху, нюху, тактильних рецепторів. Перебування в ній сприяє нормалізації сну, покращенню емоційного стану, зниженню рівня неспокою. Задля покращення умов перебування дітей фінансували ремонтні роботи, облаштування пандуса та перил.

Додаткові можливості для розвитку освіти Луцька створив проєкт «Фонд розвитку навчального закладу». Об’єднавши зусилля небайдужих батьків та команди Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», у Луцьку, єдиному з обласних центрів України, запрацювало 36 фондів розвитку навчальних закладів. А це реальні можливості залучення коштів спонсорів та місцевих і міжнародних програм для покращення навчального процесу.

За вісім років роботи підтримку Фонду отримали усі школи та дитсадки Луцька. Крім оснащення сучасним обладнанням і ремонту приміщень, Фонд встановив спортивно-тренажерне обладнання у 23 школах міста та побудував 21 мініфутбольне поле зі штучним покриттям. Це змінило якість проведення уроків фізкультури та надало можливість проводити змагання між учнями шкіл. І це неабиякий поступ у розвитку спортивної інфраструктури міста. Адже Луцьк – єдиний обласний центр України, що має таку кількість футбольних полів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus