USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Луцькі боксери здобули дві перемоги на чемпіонаті України

17 Листопада 2023 17:24
Два чемпіонські титули здобули вихованці луцької дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» на першості України, який відбувся наприкінці жовтня у Чернівецькій області.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Дванадцятирічний Тарас Бондарук та на рік старший Матвій Швайко пішли стопами своїх батьків, і сьогодні весь свій вільний час вони проводять на тренуваннях та боксерських спарингах. Стати чемпіоном у 12 років – це тільки початок, каже Тарас Бондарук. На чемпіонаті України хлопчик із чотирьох поєдинків два завершив достроково.

«Перед поєдинками тренер завжди наголошував, щоб не стояти на місці, рухатися в правильну сторону, наносити сильні удари і докручувати кулаки. Це дуже складний спорт, тут потрібно не боятися пропускати удари і впевнено йти до своєї цілі. Моя ціль – виграти Олімпіаду», – сказав Тарас Бондарук.

Читати ще: Нокаут у фіналі на 20-й секунді: луцькі кікбоксери завоювали золото та срібло на чемпіонаті світу в Німеччині

У ваговій категорії до 50 кілограмів не було рівних лучанину Матвію Швайку.

«Всього я провів п’ять поєдинків. Найважчий суперник був у фіналі. Відстояв усі три раунди та отримав перемогу рішенням суддів», – розповів Матвій Швайко.

За п’ять років посилених тренувань мають з тренером хорошу стратегію, яка поєднує практичні навички, тактику та аналіз ведення бою. А ще Матвій завдячує підтримці свого батька, котрий завжди вміє правильно налаштувати перед змаганнями.

«Я займаюся п’ять років, провів 62 поєдинки, 57 з яких виграв. Після бою ми завжди сідаємо з тренером і дивимся поєдинки. Тренер вказує на наші помилки, і ми їх відпрацьовуємо та стараємося не повторювати у майбутньому. Також на бій мені допомагає налаштовуватися тато. Він каже, щоб я був спокійним та добре відпрацював», – зауважив юний боксер.
На ці змагання Борис Жайворонко повіз трьох спортсменів. Він радий, що двоє з них стали чемпіонами та вибороли шанс потрапити до збірної України для участі у Чемпіонаті Європи.

«Це був перший етап відбору на юнацький чемпіонат Європи, який відбудеться в серпні наступного року в Італії. Тренери збірної України визначили кістяк спортсменів, які є найвірогіднішими кандидатами на поїздку на чемпіонат Європи», – зауважив тренер з боксу Борис Жайворонко.

Привітали спортсменів та їх тренера з потужним успіхом, якого уже деякий час не було на Волині, керівний та тренерський склад Волинського боксерського клубу олімпійського резерву. Прийшли не з пустими руками – кожен з переможців отримав чудову спортивну форму.

«Це досягнення для всієї Волині, це досягнення волинського боксу. Ці хлопці – це наша надія. Ми сподіваємося, що Волинь вийде на високий подіум. Волиняни завойовували медалі на чемпіонатах світу і на Олімпійських іграх у нас було п’яте місце. Тобто є до чого прагнути. Головне, що за цими хлопцями-чемпіонами будуть тягнутися інші. Ми зробили нашим чемпіонам і їхньому тренеру спортивні костюми, аби волиняни були гарними на змаганнях. Також дали невеликі грошові премії, аби дітям та тренеру було приємно», – розповів заслужений тренер України з боксу Юрій Савчук.

Без підтримки та додаткового фінансування сьогодні досить важко і дітям, і тренерам, але успіх є найкращою мотивацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 17 Листопада 2023 23:27
Молодці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus