USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку – чемпіонат України з боксу сават. Фото

28 Квітня 2023 14:38
В обласному центрі Волині стартував Чемпіонат України з французького боксу сават, у якому беруть участь бійці з дев’яти областей. Цей вид єдиноборств відрізняється тим, що у ньому, крім рук, застосовують удари ногами в спеціальному взутті.

Змагання відбуваються під егідою Міністерства молоді та спорту України в спорткомплексі ВНУ. Чемпіонат покликаний сформувати збірну України на 2023 рік, адже попереду – чемпіонат світу серед кадетів, чемпіонат світу серед юніорів, всесвітні ігри, чемпіонат Європи серед дорослих.
Серед учасників є представники Харківської, Дніпропетровської, Одеської, Чернівецької, Івано-Франківської, Львівської, Житомирської, Рівненської та Волинської областей.
Лучанка Анастасія Коновальчук, яка є майстром спорту міжнародного класу, вже виборола ліцензію на Всесвітні ігри у жовтні. Анастасія сподівається, що волиняни підтвердять свій статус на домашньому чемпіонаті України. Загалом же у змаганнях беруть участь чотирнадцятирічні спортсмени, є вікова категорія 18-19 років та 21+.

Спортсменка також є асистентом кафедри фізичної культури, спорту та здоров’я ЛНТУ. Вона відзначає, що нині французький бокс досить популярний в політесі, і вона сама тренує кілька бійців.
Анастасія Коновальчук наголосила, що французький бокс має трьохсотлітню історію. Всі інші єдиноборства, за виключенням англійського боксу, набагато молодші. Тобто саме французький бокс був основою. Спочатку під час боїв працювали лише ногами у спеціальному взутті – саватки. Тепер же бійці застосовують і ноги, і руки.
Вислухавши привітання та отримавши настанови від організаторів змагань та почесних гостей під час відкриття, боксери нарешті приступили до боїв, в яких матимуть можливість показати свою майстерність та вибороти ліцензію на міжнародні змагання.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus