USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі депутати не хочуть перевірити «Луцьктепло»

27 Травня 2015 13:55
Відключення газу ДКП «Луцьктепло», і як наслідок – відсутність гарячої води у лучан, вочевидь, не досить вагомий аргумент для депутатів, щоб вивчити ситуацію на підприємстві. Депутати міської ради не проголосували за створення тимчасової контрольної комісії для вивчення питання фінансово-економічного стану ДКП «Луцьктепло».

Відповідний проект рішення пропонували включити до порядку денного під час чергової 74 сесії міської ради сьогодні, 27 травня.

Нагадаємо, 21 травня у ПАТ «Волиньгаз» підтвердили інформацію, що вони припинили газопостачання «Луцьктеплу» за дорученням НАК «Нафтогаз України» з тієї причини, що Державне комунальне підприємство «Луцьктепло» заборгувало «Нафтогазу» 57,1 мільйона гривень, і, відповідно до умов договору на постачання між цими підприємствами, газопостачання має бути припинене.

Отож, фракція ВО «Свобода» пропонувала внести до порядку денного проект рішення про створення тимчасової контрольної комісії, яка вивчила б питання фінансово-економічного стану ДКП «Луцьктепло» та розробила б пропозиції щодо виходу із ситуації. Термін роботи комісії пропонували зробити в межах двох тижнів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, ситуація навколо ДКП «Луцьтепло» погіршилася минулого тижня. Саме тоді НАК «Нафтогаз» відключив комунальне підприємство від газопостачання за борги. Власне, міська влада знала про таку ймовірність ще три тижні тому, та лучан про це ніхто не повідомляв. А міський голова Микола Романюк попередив, що гарячої води не буде доти, доки лучани не розрахуються за послуги «Луцьктепла».

За те, щоб включити проект рішення про створення тимчасової контрольної комісії до порядку денного проголосувало всього 13 депутатів. Власне, таку пропозицію ще двічі озвучував депутат міської ради, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов, пропонуючи питання розглядати за номером 2. Та й цього разу спроби внести питання до порядку денного не увінчалися успіхом.

Відтак, ситуація на підприємстві й надалі залишається невивченою й невирішеною.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Виборець Показати IP 27 Травня 2015 14:27
а де 37 000 000 гриваків поділось із Луцьктепло, що ніхто не може пояснити графу розшифровки "інвестиційні витрати"? мер не здогадується?
Вчитель Показати IP 27 Травня 2015 14:34
Мера на мило,а шкуру на барабан. Чому я маю відповідати за когось. Моя сімя намагається регулярно платити за все і я маю не мати гарячої води? Перекривайте тому,хто не платить,все можна продумати. Звичайно,хто не платив,той не платить, От хай окремі особи не помиються пів року,то зразу знайдуться гроші на оплату.
мама до Вчитель Показати IP 27 Травня 2015 21:41
я вас підтримую. хай перекриють крани боржникам.
лучани Показати IP 27 Травня 2015 14:36
Обласна рада винна 600 тисяч Луцьктепло. Купа державних підприємств, міліція...тож нехай платять.
викл Показати IP 27 Травня 2015 14:38
і ще кредит взяли в ЄБРР хто віддаватиме? доречі памятаю статтю в якій говорилося що умови договору секретні. там як мінімум саджати треба
Знаючий Показати IP 27 Травня 2015 14:48
є графік відключення, є добросовісні користувачі послуги з постачання гарячої води - щоб "дерибанщикам не було скучно - слід невідкладно позиватись до ДКП "Луцьктепло" за порушення умов договору, бо позов заявить ПАТ "Волиньгаз" і заволодіє майном комунального підприємства, наші ж позови може не дадуть компенсацій, але ускладнять заволодіння комунальним майном!!!!!!!
лучанин Показати IP 27 Травня 2015 15:12
в моєї сусідки борг,а плять плачу регулярно і не маю води,то може скажуть мені і за сусідку платити?
Андрей Показати IP 27 Травня 2015 15:18
По-моєму,Волиньгаз не є постачальником газу Луцьктеплу.Зрештою,це й не так вже важливо...На сьогоднішній день мене турбує інше.Ще задовго до прийняття Закону "Про ринок газу",фірма наближена до Фірташа,а це в нашій області "Волиньгаз",активно долучилася до створення державної структури,функцією якої буде торгрівля газом.Хто дав карт -бланш приватній структурі формувати керівні органи державної організації.А як бути з інсайдерською інформацією?Державна структура буде обслуговувати приватну структуру?Ми не просто наступаємо на граблі,ми на них дико танцюємо,семимильними кроками наближаючи третій Майдан...
Володя Показати IP 27 Травня 2015 15:20
А депутатам тут грошей не вибити то їм як і меру міста не цікаві проблеми людей простих
Юлія Показати IP 27 Травня 2015 15:52
Шановні журналісти, прошу, якщо Вам не важко, урізноманітнити статтю результатами поіменного голосування. Вибори не за горами. Впевнена, після такого висвітлення і депутати будуть працювати сумлінніше., принаймі по розгляду резонансних для громади питань!
лучанин до Юлія Показати IP 27 Травня 2015 17:03
повністю підтримую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus