USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі депутати не підтримали підприємця, який облаштував автомийку та СТО у Старому місті

10 Липня 2020 14:37
Луцькі обранці громади не підтримали проєкт рішення на розроблення технічної документації із землеустрою щодо відновлення меж земельної ділянки площею 17 соток на вулиці Данила Галицького, на якій знаходиться СТО та автомийка. Це дало змогу підприємцю Подляшаник і далі не сплачувати податки до міського бюджету.

Про це стало відомо сьогодні, 10 липня, під час дистанційного засідання позачергової 86 сесії Луцької міської ради.

Як повідомила заступниця начальника управління земельних ресурсів Луцької міської ради Тетяна Лихограй, земельна ділянка сформована та внесена в реєстр. Її цільове призначення – для обслуговування комплексу будівель «Казковий».

«Відбулося відчуження нерухомого майна між родичами згідно із договором дарування. Тому підприємець просить дозвіл на розроблення меж», – пояснила посадовець.

На це депутат Андрій Білан зазначив, що помітив, що, згідно зі схемою, земельна ділянка на вулиці Данила Галицького, 21 знаходиться близько до охоронної зони пам’ятки національного значення.

«Це ж Старе місто. Чи не вийде так, що у майбутньому охоронна зону буде заходити на приватні території, де за станом на сьогодні працює станція обслуговування? Коли ми говоримо, що сьогодні потрібно розвивати туристичну інфраструктуру, зокрема й Старе місто, то або ми розвиваємо туризм, або продовжуємо далі розвивати станцію обслуговування. Чи не буде втрачати туристичну привабливість Старе місто через станцію технічного обслуговування? Може тоді є резон біля вежі Чарторийських АЗС поставити?» – обурився депутат.

На це очільник земельної комісії, депутат Олександр Козлюк відповів, що на даній земельній ділянці знаходиться приватне майно – мийка та кафетерій.

«Ці об’єкти входять до інфраструктури міста. Адже приїхав турист, він має і десь помити машину, і перекусити», – сказав обранець громади.

Його підтримав і депутат Євгеній Ткачук, який зауважив, що власник СТО на Данила Галицького зробив її реконструкції.

«Ми не в праві впливати на підприємця, якщо його діяльність не заборонена законом. Цей підприємець у разі негативного нашого рішення, тільки може нам подякувати, бо й далі не платитиме податків місту. Там було гірше – фарбувальна камера. А мийка менш шкідлива. Зробив кафе? Будь ласка! Якщо є порушення режиму роботи, його можна змінити», – акцентував депутат.

Утім, депутат Ігор Поліщук зауважив, що Луцьк має чудову історичну зону – Старе місто з надзвичайними архітектурними спорудами.

«У нас є все, щоб зробити цю частину міста привабливою. Але вона неприваблива через те, що свого часу, ще з радянських часів, не було єдиного підходу до концепції. Там дали клаптик забудувати, в іншому місці... Мовляв, «ай, хай буде!» От ви уявляєте собі в історичній частині Праги чи Відня автомийку чи СТО? Такого не може бути! Бо люди в середньовіччі будували місто і у них була власна концепція. Ми повинні привести Старе місто у відповідність. На це виділили кошти. Починається найбільш масштабний капітальний ремонт фасадів напевно за весь час існування тих будинків, які там є. І наступним етапом, який ми маємо реалізовувати, дай Боже, щоб нам вдалося залучити відповідні кошти до бюджету, є вилучення у міську комунальну власність усіх жахливих об’єктів, руїн, СТО, і так далі на території Старого міста, а натомість робити там те, що відповідає духу старого міста, національному призначенню цієї території. Зрозуміло, що цього року фінансові можливості не дозволять цього зробити, тому пропоную надати дозвіл оренди підприємцю терміном на один рік, а далі чи ми, чи наші наступники прийматимуть рішення, що з цим робити», – запропонував депутат.

Однак, луцькі обранці громади одноголосно не підтримали проєкт рішення. Так, за основу і в цілому ні «за», ні «проти» не проголосував жоден депутат, натомість, 25 обранців громади вирішили утриматись від голосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знаючий Показати IP 10 Липня 2020 16:14
цей підприємець і раніше не сплачував податчків з оренди. Варто перевірити законість будівництва тих споруд що впритул наблизились до пам'ятки національного значення!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus