USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Громадських активістів Волині закликають йти у владу

3 Червня 2015 17:22
Брати участь у місцевих виборах, аби змінити систему зсередини, закликають громадських активістів, волонтерів та журналістів.

Про це йшлося під час публічної дискусії «Громадський активізм та вибори: чи є точки дотику?» 3 червня у Луцьку. Під час заходу представники громадських організацій, волонтери та депутати Луцької міської ради обговорили питання доцільності участі громадських активістів у місцевих виборах.

Як зазначив громадський активіст Михайло Шелеп, наразі немає сенсу сподіватися на класичних політиків або класичних бізнесменів, тож він неодноразово розмовляв з громадськими активістами і журналістами про те, щоб йти у владу. З його слів, краще самим йти у владу, ставити завдання і зсередини пропонувати рішення, змінювати систему зсередини, ніж бити чолом партіям – «візьми мій проект рішення». Є, мовляв, чимало активних та патріотичних людей, які раніше не планували займатися громадською діяльністю, а зараз вирішують локальні проблеми, збирають допомогу тощо. Якщо їм дати владні повноваження, вони, на його думку, могли б збільшити результати в декілька разів. Отже, Михайло Шелеп закликав громадських активістів, волонтерів, журналістів брати участь у місцевих виборах. Він наголосив, що не змінивши депутатів на місцевому рівні, говорити про зміни не можна.



Активіст зауважив, що нині кожна партія хотітиме «поставити біля себе волонтера», політики братимуть волонтерів, щоб партійний список виглядав привабливішим для людей. Для політиків, які кличуть в партії, потрібно ставити вимоги, активісти повинні приносити новизну в політичні структури – відкритість, публічність, підзвітність.

Він нагадав, що рік тому збиралися представники революційних середовищ, аби розпочати оновлення складу виконкому Луцької міськради. Хтось тоді казав, що це дурниця, хтось - що це нереально, втім, виконком почав працювати ефективніше. Відтак, з його слів, потрібно більше «громадсько хворих» людей заводити у депутати.

Активіст визнав, що час показав, що в критичній ситуації (під час революційних подій) люди готові об’єднуватися, а потім «двом адекватним людям складно вжитися в одному приміщенні чи одній структурі». Він наголосив - що далі від Майдану, то більше згасатиме запал суспільства. Тому потрібно максимально використати цей період та не відкладати на потім.

Громадський активіст, депутат Луцької міської ради Павло Данильчук розповів, що як представник громадського руху «Народний контроль», що вже зареєстрований як політична партія, пропонуватиме місцевим активістам та журналістам приєднуватися та йти на вибори. Він зізнався, що протягом останнього року неодноразово мав думки про те, щоб покинути громадську діяльність, «плюнувши в обличчя людям, які його підставили та зрадили», та поїхати на фронт. Втім, на його думку, багато що на місцях повинно залежати від рішень громадських діячів та волонтерів. Замість того, щоб усе життя займатися громадськими протестами чи говорити гучні слова, він закликає активістів максимально долучатися до виборів у місцеві ради. З його слів, якби 5-10 депутатів Луцької міськради були з громадсько-волонтерського середовища, ситуація була б іншою, та в раді домінували б інші концепції та погляди.



Депутат Луцької міськради, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зазначив, що депутати, обрані до міськради у 2010 році, не розуміли, що таке депутат та що таке влада. Це, з його слів, спричинило те, що попри 44 депутатських крісла, опозиціонери швидко програли меру. Тоді у міського голови було двоє своїх людей у міськраді та чотири теоретичних партнери в Партії регіонів, тож можна було оголосити недовіру меру. Натомість, депутати сварилися за комісії. В результаті, нині вони не мають жодного свого заступника міського голови, керівника комунальних підприємств та установ, повністю здали владу.

На його думку, важливо створити систему, в якій не зможе працювати неморальна людина. Він наголосив, що основне призначення депутата - поза радою, лише тричі на місяць він приходить в раду. Депутат повинен постійно комунікувати з громадою.



Андрій Осіпов зауважив, що всі фантазії громадянського середовища закінчуються словом «депутат». Проте влада більша у виконкому, ніж у ради, а в команди міського голови - більша, ніж в виконкому. В комунальних підприємствах - реальна влада щодня. Таким чином, Іван Корчук, Артур Василевський – це не депутати, а команда міського голови, Наталія Бунда – не депутат, а агент міського голови в раді. Отже, громадським активістам можна заходити у виконавчі органи міської, але для цього потрібно, щоб була велика фракція.

Найважливіше, з його слів – руйнування вертикалі покірності, коли директор ДНЗ працює на заступника міського голови, а заступник - на міського голову, а не на громаду. Отже, важливо реалізувати вплив громадськості на призначення і звільнення керівників комунальних підприємств та установ. Потрібно, щоб були незалежними рада, виконком і міський голова, які між собою конкурували б. депутат звернув увагу на те, що у місті практично немає такого інституту, як громадські слухання. Так, у Луцьку треба для цього зібрати 500 підписів, але скликання залежить від волі міського голови. На його думку, потрібно зробити громадські слухання і місцеву ініціативу існуючою процедурою.



Громадська активістка Марія Доманська зауважила, що активістам потрібно підтримувати акції один одного, окрім узгодження мажоритарних округів. Тоді люди побачать, що певні середовища об’єднуються заради вирішення їхніх проблем.

У підсумку, учасники дискусії погодилися, що важливо використати унікальний шанс, який дають вибори до місцевих рад та наповнити органи місцевого самоврядування людьми з новим мисленням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 43
Виборець Показати IP 3 Червня 2015 17:35
А шо Оська не пішов до армії з Бондаруком, чи вже забув як на ВН піарився... тіпа "йду в армію".
Анатоль_ до Виборець Показати IP 3 Червня 2015 17:46
Ми також хочемо йти у владу, але нас чогось ніхто не бере туди! Ось так, брати мої!
Влада до Анатоль_ Показати IP 3 Червня 2015 17:51
Толян, а ти бабло маєш, щоб туди попасти? Не маєш то і сиди і мовчи, пам"ятай класика "хотеть не вредно, вредно - не хотеть...".
Висновок до Влада Показати IP 3 Червня 2015 23:32
Василевський+Бунда=Пустовітна зрадливо-хабарницька партія "Батьківщина"
Модний вирок Показати IP 3 Червня 2015 17:36
Боже, яке пузо у Данильчука!!! Здуріти можна! Паша, займись собою. То що, якщо перекваліфікувався з правсєка в громадські активісти, то можна вже й черево заводити?
це точно до Модний вирок Показати IP 3 Червня 2015 17:38
Я коли бачу Данильчука, то він все більше "худне й худне". Видать, погано живеться
точніше немає до це точно Показати IP 3 Червня 2015 18:02
З голоду пухне...
Хабарник до Модний вирок Показати IP 3 Червня 2015 17:38
Видно добре в Сидоровій квартирі живеться, не бідує)
Мода до Модний вирок Показати IP 3 Червня 2015 17:59
Поперли його "бідненького" і з ПС і з "Азова". Навоювався. Казочки розповідає... Ніде місце не може нагріти - ціни собі не може скласти. Без нього в тилу біда буде чорна.
свідок до Модний вирок Показати IP 3 Червня 2015 23:20
Гнати Тарасиків з міської ради батогами, зганьбили місто перед Європою хабарями і відмивом бабла від фестивалів!!! Смаркач!!!
МОЛОДЬ до Модний вирок Показати IP 4 Червня 2015 08:21
МОЛОДЬ ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ! В АТО ВСІХ "АКТИВІСТІВ". А ТО ВЖЕ АВТОРИТЕТНЕ ПУЗО ДО НОСА ДІСТАНЕ.
Петро Показати IP 3 Червня 2015 17:39
В нинішніх реаліях сьогодення, аби змінити систему зсередини, громадські активісти, волонтери, учасники АТО, люди з активною житєвою позицією, обовязково повинні брати участь у місцевих виборах,тільки таким чином ми побудуємо процвітаючу державу Україну з інтелігентним , інтелектуально багатим громадянським суспільством!!!!!!!!!!!!!
Мік (галицька миша) до Петро Показати IP 3 Червня 2015 17:51
Категорично з Вами не погоджуюсь, шановний!
Роман до Мік (галицька миша) Показати IP 4 Червня 2015 11:41
Ви ж пропонуєте усім їхати на схід і гинути за території, на яких люди ставляться до нас вороже, поки рештки України розкрадають зсередини? Я не прихильник виборів, але мене сильно дивує позиція тих, хто найголосніше кричить "в АТО ! ".
Самопал Показати IP 3 Червня 2015 17:44
А шо, Клімчук вже нового воза купив? Давно не палили?
Пані Людмила Показати IP 3 Червня 2015 17:45
Нема Сірьоги мітинга - нема публічної дискусії. Тільки за нього голосуватиму. Я вимагаю Сергія Бондарчука в мери!
Григорій Іванович до Пані Людмила Показати IP 4 Червня 2015 01:18
Це якого? Героя України який в розшуку?
Дмитро Показати IP 3 Червня 2015 17:50
Бачив вчора Павла Данильчук - спочатку подумав обізнався, потовстіти можна, но не настільки. Йшов важко, із задишкою. Павло - займися собою.
Мік (галицька миша) до Дмитро Показати IP 3 Червня 2015 17:52
Данильчук-краса та гордість Волині!
Пусяк Показати IP 3 Червня 2015 17:51
На першому фото з права наліво сидять два так звані громадські активісти - Валерій Шварцкоп та Олександр Дулюк з Рожищ. Питання - як можна людей, які закінчили лиш девять класів і дня ніде офіційно не працювали, а лиш контрабанду возили до Польщі, пропихати у владу? Що вони знають про державотворення? Про бюджет? Про господарські питання? Що? Нічого. Вони РЕПЕНЯТЬСЯ, що вони патріоти. Так, можливо... Хоча ходити у вишиванках - це ще не все, це не найвижча міра патріотизму - це піар, піар на шляху до збагачення, а точніше винайдення нових шляхів легкого збагачення. Діти Лейтенанта Шмідта!!! Людина у владі має бути освічена, свідома, навчена елементарній грамоті, порядна, культурна. Що скажеш про них? Бурий (Шварцкоп) окрім пиятики і бігання із зброєю мабуть і не знає чим би мав займатись державотворець... От барменшу набити, Стельмаху зуби повибивати, пяному по Рожищах гасати - це да, це його... Дулюк - брат екс-голови Рожищенської РДА... Там усе, практично усе суцільний обман: в умовах тотальної економії і загального зубожіння, в час, коли усі бюджетники отримували лиш посадові оклади за свою працю, він себе не ображав, заробітня платня екс-голови Рожищенської районної державної адміністрації Дулюка Вадима Валентиновича складала з усіма надбавками (А ВОНИ У НЬОГО БУЛИ!!! - і це в час загальнодержавної економії бюджетних коштів) становила трохи більше пяти тисяч гривень. Інформація для роздумів: - згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дулюк В.В. 16 вересня 2008 року був зареєстрований фізичною особою-підприємцем, номер запису 2 192 000 0000 001563; - згідно даних цього ж таки реєстру Дулюк В.В. припинив займатися підприємницькою діяльністю. Дата зняття з обліку: 15 липня 2014 року; номер зняття з обліку: 1403130700305; - стаття 16 Закону України «Про державну службу» визначає обмеження, пов’язані з проходженням державної служби, зокрема займатися підприємницькою діяльністю безпосередньо чи через посередників; - екс-голова Рожищенської районної державної адміністрації Дулюк Вадим Валентинович був представлений екс-головою Волинської обласної державної адміністрації Пустовітом 7 квітня 2014 року, тобто став державним службовцем будучи підприємцем - питання - ДЕ ЗАКОННІСТЬ, ЧЕСНІСТЬ І ПРОЗОРІСТЬ У НОВОЇ ВЛАДИ??? (А, можливо, це ще один Дулюк Вадим Валентинович - абсолютні тезки?) - більше того: зараз він не є головою районної державної адміністрації, а сидить в кабінеті, керує заступниками Шевчуком І Клімчучкою, а Кузава - голова апарату райдержадміністрації сказав не знімати табличку біля кабінету голови з написом "Голова райдержадміністрації Дулюк Вадим Валентинович, бо: ДУЛЮКА МАЮТЬ ПЕРЕПРИЗНАЧИТИ! Це що, насмішка над Законом, над нами, жителями району? Звісно, Дулюку поки ніхто проти нічого не скаже, бо в нього друг є Бурий, який з пєкальом носиться! То куди ми йдемо - в Європу? Хто у нас буде цю Європу робити - контрабандисти? Дулюк з 2008 року і до 7 квітня 20014 року ніде не працював, але згідно даних із ЗМІ: "Найбіднішим волинським можновладцем виявився новий очільник Рожищенської райдержадміністрації Вадим Дулюк. Він разом із дружиною протягом 2013 року не спромоглися заробити ані копійки. Із нерухомості у Дулюка – 7 соток землі, а в його дружини – крихітна квартира на 23 квадратних метри. А от автопарк подружжя – чималий. На Дулюка записані три легковики: Фольксваген Т (2004 р.в.), Деу Ланос (2005 р.в.) та Фіат Добло (2010 р.в.). Також у нього є ще вантажівка КАМАЗ. У дружини голови Рожищенської РДА - Рено Лагуна (2008 року випуску)." Але у статті не все зазначено - на 7 сотках стоїть новобудова - двоповерховий будинок. Де взяв гроші на це все? Два варіанти: або контрбанду возив, або попередній злочинний режим дав, бо Дулюк В.В. був у партії Королевської. Вищеперераховані підтверджуючі дані можна побачити в держреєстрах, а також запросивши в ОДА чи в РДА декларацію про доходи. То кого ми маємо бачити у владних кабінетах? Самозванців і хапуг? Контрабандистів? Людей, які тільки й носяться з прапорами і гаслами, а душку поїхати на схід мало? Більше того, пишуть листи, що їх не можна призивати до війська, бо вони тут більш потрібні... Думаймо люди, думаймо!
Петро Шпага до Пусяк Показати IP 3 Червня 2015 19:10
А може варто по малому Дулюку зробити запроси в прокуратуру і міліцію? Тоді буде видно хто він такий.
Зингель до Пусяк Показати IP 3 Червня 2015 23:26
Ото ти Юра настрочив статейку)))))
Дмитро Показати IP 3 Червня 2015 17:52
Дуже часто чую "Активіст".. поясніть Мені, а хто це такий, той "активіст"? а то Я теж хочу йти у депутати, і незнаю до якої когорти Я відношуся
так є Показати IP 3 Червня 2015 17:55
Ото зброд зібрався. Що знову нас обути планують. Ми вже вас бачимо інтелектуалів в дії.
маша до так є Показати IP 4 Червня 2015 10:16
Павла Данильчук іди в мери!!!! Пода добити совкових комсомольців, покінчити з їхніми корумпованими схемами від яких вже смердить. Міська рада перетворилась в управління культури, пора всіх на фронт!!!
доброволець Показати IP 3 Червня 2015 18:07
Данильчуку справді треба йти на "фронт" і прихопити з собою Осіпова. Менше смороду буде в Луцьку на передвиборчу кампанію. Але перед тим треба полікувати ядуху. Вона від зайвої ваги.
цікаво Показати IP 3 Червня 2015 18:14
З тексту зрозумів, що ця шобла-йобла сама себе закликає йти у владу. Чи не так? А хто ще їх може "закликати"?
Шелепун до цікаво Показати IP 3 Червня 2015 19:24
Ну чого ж мама -теща і жінка вже вуха прогуділа - іди вже у владу, пора вже і тобі до корита присмоктатись, а то все хлопчик-активіст на побігеньках!
Інсайдер до цікаво Показати IP 3 Червня 2015 23:55
Йолки-палки, що вже у владу, як в армію, повістки роздають, а активісти не хочуть іти. Закликають їх на посади міністерські чи щось попростіше а вони ич нейдуть. І суддями і митниками і прокурорами... все їм давай якусь акцію по прибиранню території замість підгулявшого двірника...
Василько до Інсайдер Показати IP 4 Червня 2015 00:13
Ех була не була, виручу активістів. Де там у владу записують? Осточортіло вже листівки на стовбах клеїти.. Та й досвіду покричати який я хороший, непідкупний з великим професійним і управлінським досвідом вистачає а грошей не того , не вистачає. Ну якщо вже не серйозним чиновником то десь..наприклад освітою керувати чи якимось мясокомбінатом або ж родильним будинком чи простим суддею або ж рядовим прокурором області.
Інсайдер до Інсайдер Показати IP 4 Червня 2015 00:15
- Якби це було так, це б ще нічого. Якби, звичайно, воно так і було. Але так як це не так, так воно і не так. Така логіка речей.
до Пусяк Показати IP 3 Червня 2015 18:18
Істина правда СУПЕР!!!.Цікаво чого ці правдолюби-люстратори мовчать?
вася Показати IP 3 Червня 2015 18:26
А хто це сидить на другому фото справа (в голубій тенісці)? Чому він босий, як собака. Він зайшов, йдучи з пляжу? Це так ходять на публічну дискусію? Навіть з цього можна судити про цю, як сказав коментатор "цікаво", шоблу-йоблу.
Активісти Показати IP 3 Червня 2015 18:37
Поки громадські активісти Волині закликають своїх однодумців іти до влади, київська юристка, яка останній рік керувала Громадською організацією «П’ята Влада» (кіборги – добровольці ДУК, деякі науковці Волині, юристи, спортсмени) уже у владі. Олена Черьомуха, який доречі 27 років зайняла в системі Міністерства юстиції України посаду директора Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (http://legalaid.gov.ua/ua/komanda-tsentru/dyrektory-tsentriv-z-nadannia-bvpd/dyrektory-mistsevykh-tsentriv-z-nadannia-bvpd/cheromukha-o-v). На Волині існує Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Керівник – Руденко Ростислав Євтухович (бувший працівник обласної прокуратури). Система БВПД включає безоплатні: захист, представництво інтересів осіб та складання процесуальних документів, що організовується у співпраці з приватними адвокатами (центри від імені держави відшкодовують адвокатам вартість послуг). На Волині колегію адвокатів очолює Галина Руденко (дружина керівника регіонального(обласного) центру з надання БВПД. Виникає цікаві два питання: 1) які успіхи системи на Волині з 2013 року в такій співпраці «сімейного керівництва»?; 2) що молода та над амбіційна столична юристка Черьомуха О. збирається робити у нас на Волині в системі безоплатної правової допомоги? Та чи будуть такі рвучі до влади громадські активісти як Данильчук, Доманська, Шелеп та т.п. проходити такі відкриті конкурси на державні посади, як наприклад Черьомуха?
123 Показати IP 3 Червня 2015 19:02
з всіх фото спеціалістами своєї справи є дві дівчинки, а решта хлопчиків думають лише амбіціями а частина з них кого би це на гопстоп поставити, а то на амуніцію для "служби в армії" не хватає, і побратимам передати.
Дрот Показати IP 3 Червня 2015 20:20
активісти активуються на освоєння активів
. Показати IP 4 Червня 2015 07:23
/
мерія Показати IP 4 Червня 2015 08:53
ото вже влада буде - Осіпов, Шелеп, Данильчук, Бодя Климчук з самооборони. Це просто п..
АКТИВІСТКА Показати IP 4 Червня 2015 09:23
Бути при владі це не просто подати проект - це ще треба, щоб за нього проголосували. А щоб за нього проголосували, потрібно з усіма чемно спілкуватись та бути в нормальних відносинах. Опозиція не опозиція, а людський фактор ніхто не відміняв. А тепер питання, що ці активісти, котрі з усіма перегавкалися і навіть з багатьма волонтерами/активістами, тобто зі своїми, можуть зробити при владі? Нічого! Тому, шановні, годі спекулювати на амбіціях активістів і без вас, при потребі, знаємо, що робити!
До мерії Показати IP 4 Червня 2015 10:40
Їм до влади, як до Москви рачки.
Анонім Показати IP 4 Червня 2015 13:31
Ці прид....ки вже наробили "добрих" справ під час так званого майдану. Вся країна за рік ніяк розгребтися з наслідками не може. І ці "діячі" живі-здорові, запливші жиром ходять і іржуть як коні. То куди їх треба - у владу, чи на костомельний завод?
Соціолог до Анонім Показати IP 4 Червня 2015 19:07
ти це серйозно думаєш, що "революційні пустомелі довели Україну до кривпавої бійні і втрати Криму"? Що ще в позаминулому році в Росіїї на Селігері ФСБшники не проводили підготовку "патріотів" ДНР під прапорами, які ми побачили тільки в березні цього року. Що анексія Криму не готувалась роками? Що в країні не було продажних судів. дрібних хапуг ДАІшників, та іншого ох..вшого від безкарності і вседозволеності бидла в погонах і так званої"бидлоеліти, В міліції звання навіть молодшої офіцерської ланки тільки за гроші. В лікарнях без грошей не лікують. Навіть бинти, вату, потрібно купувати. У вуз без хабаря на державну форму зась, будь ти хоч Ломоносовим. Обіцяних перед виборами 5 млн. робочих мість - смокчіть лапу! Заробітні плати найменші на європейському континенті, за те квартири в Луцьку дорожчі як в Берліні. Теж саме про автомобілі, побутову техніку, продукти. Корумповані чиновники- кравчуки, які на голому місті роблять проблеми, а потім за мзду самі їх і вирішують. А якісь збоченці мазохісти кричать - браво, є біс! на повторне коло "поміркованих". Давайте нас ще дустом посипайте та й спини наші засумували за нагайками. І дітям нашим ярмо на шию від народження у вигляді стомільярдного зовнішнього боргу. Бо ж у всьому "винуваті пустомел"і, янукович -шапкокрад і його лизоблюди їх не влаштовували, ич майдан собі влаштували холопи...........Обіцяв же Янукович , почекали б ще років з двадцять, можливо не останне місце було б по рівню життя, а передостанне!
Роман Показати IP 5 Червня 2015 10:12
Чому активістам у владу ,а народу простому під гради.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus