USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі депутати звернулися до президента щодо припинення здорожчання електроенергії

8 Травня 2020 15:56
Луцькі депутати проголосували «за» звернення до президента, Верховної Ради, РНБО, ДБР та НАБУ тощо щодо перегляду прогнозного енергетичного балансу України та зловживань у цій сфері, зокрема лобіювання бізнесу відомого українського олігарха Ріната Ахметова.

Про це стало відомо під час засідання позачергової 78 сесії міської ради сьогодні, 8 травня.

Як повідомив депутат Андрій Козюра, цей проєкт рішення передбачає звернення депутатів Луцької міської ради до ряду державних органів та інституцій.

«Суть звернення полягає у тому, що 28 квітня 2020 року виконувачка обов’язків міністра енергетики Ольга Богуславець затвердила так званий план енергетичного балансу, згідно із яким вироблення найбільш дешевої, атомної, електроенергії скорочується. Натомість, атомну енергію хочуть замінити зеленою, яка продається по «зеленому», найдорожчому, тарифу та не менш дорогою тепловою. Ми розуміємо, що в подальшому це вплине на якість життя українців, бо зі здорожчанням електроенергії зросте вартість на товари, комунальні послуги тощо. Це може добити бізнес людей, які із введенням карантиних обмежень хоч якось умудряються вижити. Такими діями державній енергетичній компанії «Енергоатом» заподіюють величезні збитки. Окрім того ми розуміємо, що таке рішення – це лобіювання інтересів енергетичної компанії «ДТЕК», яка належить олігарху Рінату Ахметову. Саме тому ми звертаємося до ряду державних органів, зокрема, до президента, адже в його повноваженнях зупинити дію такого рішення. Також ми хочемо, щоб по цьому питанню відкрили кримінальне провадження й покарали винних. Сподіваюся, що й інші міські ради приймуть аналогічні рішення», – пояснив суть звернення луцьких обранців громади до вищих інстанцій влади Андрій Козюра.

Варто зауважити, що луцькі депутати підтримали проєкт рішення про звернення до очільників держави, одноголоснот проголосувавши «за».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 8 Травня 2020 16:11
Монобільшість Зеленського обрали уряд, до чого тут Ахметов?
Отакої Показати IP 8 Травня 2020 16:20
А тим паче луцькі депутати.Хто вас буде слухати і ви до чого взагалі...
Голова Показати IP 8 Травня 2020 19:53
А хіба це повноваження міськради

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus