USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі маршрутки хочуть замінити на тролейбуси

22 Червня 2016 10:01
Для обслуговування потреб лучан у громадському транспорті в місті є 230 автобусів і 25 тролейбусів. Про це розповів начальник управління транспорту і зв’язку Луцької міської ради Анатолій Миронюк 21 червня на засіданні комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, – пише Конкурент.

Анатолій Миронюк розповів депутатам про стан організації транспортного забезпечення у Луцьку.

З його слів, маршрутна мережа змінюється з року в рік за заявами громадян, змінюється напрямок руху, автобуси обладнанні новітньою системою стеження за рухом пасажирського транспорту. Досить часто управління здійснює перевірки на маршрутах та складає відповідні акти. Є випадки коли від мешканців надходять скарги щодо того чи іншого маршруту. Однак дослідження встановили, що з однієї чи півтори тисячі скарг в день приблизно 60 % не підтверджується.

Депутат Луцькради Віктор Ящук поцікавився причиною двох останніх ДТП за участю маршруток.

«Які причини цих «гонок» за участю маршруток, які їздять один перед одним?», – запитав обранець громади.

Анатолій Миронюк відповів, що причин так званих «гонок» поки не встановлено і нині йде розслідування стосовно цих ДТП.

«Нагляд здійснює «Укртрансінспекція», а управління транспорту дивиться тільки за виконанням договорів», – сказав Анатолій Миронюк.

Також депутати говорили й за те, що маршрутки досить довго стоять на зупинках. Інколи по декілька хвилин чим створюють незручність для тролейбусів, для яких на зупинках громадського транспорту просто немає місця щоб заїхати. Однак Анатолій Миронюк розповів, що нещодавно дав доручення спеціалісту свого управління дослідити, як довго автобус стоїть на зупинці. Виявилось – 90 секунд. Також додав, що маршрути 17 та 17-а хочуть замінити тролейбусами.

«Наша проблема в тому, що ми привчили людей до того, що в яку першу маршрутку «вскочить» тією і поїде. Ми повинні думати, як міняти автобуси на тролейбуси. Тому думаю перше питання на ЛПЕ – це оновлення рухомого стану та контактної мережі», – сказав депутат Луцькради Андрій Козюра.

Інформацію, яку доповів Анатолій Миронюк, депутати взяли до відома.

Нагадаємо, у Луцькій міськраді хочуть взяти кредит на 30 нових тролейбусів. На реалізацію проекту з оновлення рухомого складу ЛПЕ планують використати майже 5 мільйонів євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Микола Показати IP 22 Червня 2016 10:42
Давно пора....маршуртки як явище, давно потрібно відправляти на звалище історії і замінювати новими комфортними тролейбусами і автобусами, з єдиним проїзним квитком.
Депо Показати IP 22 Червня 2016 11:03
Яких 25 тролейбусів? Сказано після ... того?
Анонім Показати IP 22 Червня 2016 11:22
Кошмар! Для тролейбусів немає скрізь мережі! Маршрутки більш маневрені, сам Козюра навіть не уявляє, про що говорить, бо останній раз користувався тролейбусом чи маршруткою, коли вчився у ЛНУ. Треба зобов'язати кожного депутата раз на рік їздити тим транспортом, яким їздять звичайні люди. Тоді не буде пусто-порожніх "прожектів".
Лучанка Показати IP 22 Червня 2016 11:34
Ця проблема існує давно. Наші маршутки стали небезпечними, сідаш і не знаєш чи цілий вийдеш. То комусь ногу зажмуть , то люди падають, то дитину збили , а останні 2 аварії ще раз доказали те що цей вид транспорту просто небезпечний , а їх зовнішній вигляд це просто ЖАХ.
Анонім Показати IP 22 Червня 2016 11:39
будемо їздити в тролейбусах ну хіба що разом з самим ініціатором А.Козюрою, якщо звісно він буде в них їздити більше ніж перший показовий день
Анонім Показати IP 22 Червня 2016 12:06
будемо їздити в тролейбусах ну хіба що разом з самим ініціатором А.Козюрою, якщо звісно він буде в них їздити більше ніж перший показовий день
Анонім Показати IP 22 Червня 2016 12:39
На 55 кварталы з цим нема проблем бо нема ні зупинок ні мереж ні маршрутів....
Ололо Показати IP 22 Червня 2016 12:57
Та не 25, а 45 + пару резервних
Анонім Показати IP 22 Червня 2016 14:21
Для початку треба спланувати те що має бути із транспортом а то к*злюрі чи ще комусь стрелить щось в голову а люди ведуться на неадекватних депататів.
Лол Показати IP 22 Червня 2016 14:50
Тройлебус - транспорт непредсказуемый, медленный и занят всякого рода "пільговиками". Потому оставьте маршрутки в покое, и занимайтесь ремонтом дорог, а не ахинеестрадательством.
козюра Показати IP 22 Червня 2016 15:18
не хамите! і трамвай і метро буде в Луцьку! ну хоч пів- метро
Ірина Показати IP 23 Червня 2016 09:04
А чого вчепилися до тих маршуток? Я розумію, там енергоефективність і все таке. Так поміняйте якісь маршрути типу 9 чи двадцять якогось що усі майже однаково їздять. Я не розумію кому не вгодили ті 17-ки, посуті це єдиний спосіб дістатись на Конякіна з центру (28 не рахується, її спробуй дочекайся). І людей на них завжди повно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus