USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі майданівці матимуть підтримку на рівні з учасниками АТО

13 Грудня 2017 12:47
Постраждалих під час Революції Гідності лучан пропонують долучити до міської програми підтримки учасників АТО та сімей загиблих Героїв.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 13 грудня.

Заступник директора департаменту соціальної політики Тетяна Корецька розповіла, що вийшло розпорядження Прем’єр-міністра України, аби постраждалі учасники масових акції протесту під час Революції Гідності отримали соціальну підтримку на місцях.

«Ми пропонуємо внести зміни до Комплексної програми підтримки учасників бойових дій, бійців-добровольців, які брали або на даний час беруть участь в антитерористичній операції на сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які зареєстровані в Луцьку, на 2018-2020 роки. Цю програму хочемо доповнити новою категорією «постраждалі учасники масових заходів», - розповіла посадовець.

Із цього приводу член комісії Олександр Кравченко зауважив, що термін неоднозначний.

«Це що виходить, до облдержадміністрації прийде з десяток людей, хтось впаде, травмує ногу і ми будемо йому з казни платити за пільги?» - запитав депутат.

У відповідь Тетяна Корецька зазначила, що йдеться лише про учасників Революції Гідності.

Тому, аби не було двозначних розумінь поняття нової категорії пільговиків, депутат Павло Данильчук запропонував у програмі вписати, що йдеться саме про учасників Майдану.

«На сьогодні у Луцьку є 12 постраждалих під час Революції Гідності. Якщо з наступного року буде більшати осіб цієї категорії, то їх варто буде виокремити в окрему програму», - зауважив Данильчук.

Також Тетяна Корецька додала, що загалом на програму закладають фінансування в сумі 4,9 мільйона гривень.

«Минуло разу закладали більшу суму коштів – 5,9 мільйона гривень. Але з них четверту частину коштів не використали, тому цього року сума менша», - пояснила посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 13 Грудня 2017 13:14
НУ я постраждав втратив через кризу в країні та скорочення роботу отримав інфляцію КУДИ ЗВЕРТАТИСЬ ПО ДОПОМОГУ?
Са Показати IP 13 Грудня 2017 13:38
Прості люди всі постраждали. Виграли лише ті '''патріоти'' які дорвались до корита влади.
Ковель Показати IP 13 Грудня 2017 14:09
Ну нічого собі. Ще пенсію персональну призначення. Країна через цю хвору на імпотенцію владу котиться в прірву, а вам нічого більше робити.
КЛАВА Показати IP 13 Грудня 2017 16:54
Якийсь шабаш на кістках понівеченої держави...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus