USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі медики просять викликати «швидку» завчасно

30 Квітня 2016 19:53
Якщо раптово погіршилось самопочуття і ви викликали карету швидкої допомоги, то задля вашої ж безпеки варто записати все на відеокамеру. Адже хворого можуть звинуватити в тому, що він затримує лікарів у неробочий час. Саме з такими медиками, як стверджує лучанка Анна, довелося їй зіткнутися.

До редакції Інформаційного агентства Волинські Новини звернулася жінка, яка розповіла про прикрий досвід спілкування з луцькими медиками. Лучанка каже, що травмувала ногу і через сильний біль змушена була викликала швидку. Втім, з її слів, замість того, щоб оцінити стан її здоров’я, лікарі почали дорікати, що у них завершується зміна і слід було їх викликати раніше.

«Близько опівночі я впала й сильно вдарилась. Думала, що перетерплю гострий біль і до ранку він мине. Втім, вранці стало ще гірше. Тому близько 7 ранку викликала швидку допомогу. На моє здивування, наша розмова почалася з того, що лікар запитала, чому я не викликала швидку відразу, коли травмувалася, бо зараз у них перезмінка і я їх затримую. Я пояснила, що симптоми відчула лише зараз. Щиро кажучи, мене це дуже здивувало, бо нікого затримувати я не хотіла і, наскільки знаю, лікарі швидкої відрізняються від інших тим, що оперативно виїжджають на місце події та швидко надають допомогу. Але, попри нестерпний біль, я мала вислуховувати невдоволені докори, що буцімто когось затримую. Я теж працюю і коли мені необхідно затриматися, то роблю це. А тут – швидка допомога! А якби я напівжива лежала, мені теж сказали б, що у них перезмінка? Я ж не кого-небудь викликала, це їхня робота! Вони зобов’язані виконувати свої посадові обов’язки. Таке ставлення до хворих просто обурює», – згадує жінка.

Головний лікар Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Куц прокоментував ситуацію, мовляв, бригада все ж таки приїхала.

«Бригада приїхала. Вони надали допомогу та відвезли хвору до лікарні. Щодо морального аспекту, то я не можу сказати, що вони таке говорили, бо немає жодного запису розмови. Зрештою, медики запевняли, що такого не було. Єдине, що могло образити жінку, це те, що коли у людей щось трапляється, то бригаду викликають відразу, а тут постраждала викликала аж через 7 годин. Тому медики запитували, чому не викликали їх одразу», – зауважив Олег Куц.

Він додав також, що якби у нього був доказ – відео- чи аудіозапис – то медиків можна було б притягнули до відповідальності, а наразі він нічого не може вдіяти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Соната Показати IP 30 Квітня 2016 21:36
Як я розумію цю жіночку!!!
Анонім Показати IP 30 Квітня 2016 22:42
Перед тим, як якусь новину публікувати. Взнайте що ніде лікарі не приймають виклики. Виклики приймають диспетчера. Чи є якісь проблеми із відношенням до медиків.
gh Показати IP 30 Квітня 2016 22:49
Маразм полнейший! То чому ж ті лікарі тоді приїхали коли в них закінчилась зміна
Віка Показати IP 30 Квітня 2016 22:50
25 хвилин чекала скору для мами у якої різко підвищився тиск .....Це жах що я пережила а ще називається екстренна!Ганьба !!!!!!!
501 до Віка Показати IP 2 Травня 2016 08:26
Підвищення тиску не є екстреним викликом. Тому обслуговувати його повинні лікарі поліклініки, а не швидкої допомоги. І в межах 1 години з часу виклику, а не 10 хвилин. Якщо швидка приїхала до вас за 25 хв, значить у них було мало екстрених викликів і вони змогли приїхали до вас раніше 1 год. Це дуже добре. А взагалі заведіть маму до хорошого лікарі в поліклініку, який призначить ефективне лікування, яке унеможливить різкі підвищення тиску. Ви погано дбаєте і лікуєте свою маму.
галя до Віка Показати IP 17 Травня 2016 22:50
а забула як днями чекали а тепер всім і зразу подавай а таблеточку від різкого підйому тиску слабо випити
Юлія Показати IP 1 Травня 2016 07:06
Наскільки я знаю коли викликається швидка то розмова автоматично записується. Так що не нада тут що аудіо нема
Анонім до Юлія Показати IP 2 Травня 2016 13:08
Є Телефони які не записують розмову. Так не треба казати шо такі все знающі.
1234 Показати IP 1 Травня 2016 10:30
людина яка травмувавшись 7 годин тому чекаючи що станеться диво і біль пройде самостійно безвідповідально віднеслась до свого ж здоровя і не потрібно тут винуватити медиків в неї що біль виник гостро в 7 чому до медиків відносяться як до порожнього місця пальцями клацнули і сталось диво а те що можливо ця ж зміна і хвилини не мала спокійної за ніч ну то ж що в нас же медики це взагалі не люди в нас з повагою відносяться до працівників міськради субсидій продавців мулярів і штукатурів а медики це ж так
Анонім до 1234 Показати IP 2 Травня 2016 13:10
Ой шо за маразм. Хто таке сказав, що до медиків так ставляться, а те що є не медики, а якісь ізверги то є факт. І краще вам не попадати на таких.
озон до Анонім Показати IP 17 Травня 2016 22:54
ой шото я тебе узнаю готуйся ми їдемо до тебе
Андрій Показати IP 1 Травня 2016 11:24
Сину місяць назад визвав швидку,приїхали випивші,хтів визвати наних поліцію невизвав бо тьоща вмовила.Вони є наглі св*лочі
501 до Андрій Показати IP 2 Травня 2016 08:13
В таких випадках відразу телефонуйте на 103. Там відразу відвезуть "випивших" на експертизу у наркодиспансер. І якщо факт підтвердиться то в найближчий робочий день їх звільнять з роботи. Якщо не повідомляти про такі випадки вчасно то вони будуть повторюватись. Ви не зробили того щоб такі випадки не повторювались, а натомість обізвали всіх працівників швидкої св*лочами. На жаль зараз не можна довести того що працівники були нетверезі, та ви і не назвали даних за якими можна встановити їх особи.
Анонім до Андрій Показати IP 2 Травня 2016 13:11
А зря не визвали. Бо вони і далі будуть хляти на роботі.
кузя до Анонім Показати IP 17 Травня 2016 22:52
попрацюй ти в такому режимі то ще і курнеш щоб зняти стрес
до Юлія Показати IP 1 Травня 2016 15:40
виклик записується автоматично.а не розмова в хаті
Люди добрі Показати IP 1 Травня 2016 16:08
Не можна всіх під одну гребінку. Є різні медики... як і ми решту всі (одні відповідальні і професіонали, а другі так-сяк аби день і заробітна плата).
Анонім Показати IP 2 Травня 2016 07:48
Жодного зауваження у жінки до швидкості доїзду та наданого лікування не має. Хоча б це радує. А те що замість "дякую" бездоказово облила брудом тих хто їй допоміг, то це говорить про низький рівень загальної культури людини.
аноніму до Анонім Показати IP 2 Травня 2016 10:55
за що дякую? За жахливе виконання посадових обов*язків??? Вони не за дякую працюють, а за заробітну плату. Треба було в двірники йти, якщо не хочуть відповідальності. А після удару нога могла і не боліти. Чого даремно швидку викликати? Чи може після того як палець порізав теж викликати медиків. Жінка правильно вчинила, не слала їх чим далі, тих дуже толерантних медиків. А нехай всі знають, що вони за люди. Напевно в бідолахи за пару годин - нога як колода і болить, а вони зі своїми нравоучєніями. Які всі розумні. Що ж ви такі розумні і в такій ср@ці сидите всі гуртом.
Анонім до аноніму Показати IP 2 Травня 2016 19:42
І вони і ви всі разом сидимо в такій ...
Анонім до Анонім Показати IP 2 Травня 2016 13:15
А в диспетчерів не має бути культури? Чи що? Замість допомоги в чомусь звинувачувати??? Дорікати!!! Нібито хтось незнає як це коли щось болить.
03 Показати IP 2 Травня 2016 09:26
Знаю одне-термінова реформа медицини та запровадження страхової.
Галина Показати IP 2 Травня 2016 10:52
Всеношна в церкві Всіх Святих на пр.Соборності. І десь приблизно о 2годині одній жінці стає погано з серцем, люди кинулись допомагати, викликали швидку , і що ви думаєте, вони не приїхали,телефонуємо знову і отримуємо запитання: "а що їй не краще? Ну то зараз будемо ви нас зустріньте". І це була нахабна відповідь через 25 після 1 дзвінка. Зустрічали,чекали... Не приїхали! Знайшлася жінка лікар правда дитячий і допомогла. Про яку людяність можна говорити і допомогу? Потрібно як і поліцейським провести тестування. Бо і серед таких горе медиків є також оборотні в білих халатах які давали клятву Гіппократа
Людина Показати IP 2 Травня 2016 11:29
До лікарів , якщо не даси суму , як мінімум і слова не скажи, лягай і помирай, не кажу вже про операції і таке інше, Хапуги
Свідок Показати IP 2 Травня 2016 13:40
Не тільки хапуги, а й алкоголіки працюють там! Чув, що навіть психічно хворий в них працює!
Ооо Показати IP 2 Травня 2016 18:13
А який розумний на ТАКІЙ роботі і за таку "зарплату" буде працювати?! Як платим - такі й працівники, все залежить від нас (держави).
дора Показати IP 3 Травня 2016 14:23
такі всі надто розумні де реформи.
юзя до дора Показати IP 17 Травня 2016 22:55
реформи в офшорах не трогати
101 Показати IP 4 Травня 2016 06:54
Якщо всі вони такі погані давайте їх будем ігнорувати не викликаймо і хай знають ми і без них можемо обійтись хай мучаться
Місцевий до 101 Показати IP 6 Травня 2016 14:58
Все, не буду їх викликати, хай нудяться без роботи і чайових
102 до 101 Показати IP 17 Травня 2016 22:57
вже 2 рази не викликав зекономив десь до 100 гр.ви теж не викликайте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus