USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі обранці хочуть від Києва чітких пояснень, що таке «мирні збори»

20 Серпня 2015 14:04
Зібрання громадян України вважається мирним після того, як про нього повідомлять владу - саме так трактується це в нашій державі. Втім, «мирні зібрання» бувають і з кийками, тому луцькі депутати хочуть, аби Київ дав детальне пояснення терміну.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 20-го серпня.

Учасники засідання розглянули пропонований Проект рішення «Про звернення Луцької міської ради до Верховної Ради України про невідкладне законодавче врегулювання питань проведення мирних зібрань».

Член комісії, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Осіпов Андрій наголосив, що це дуже важливе питання, яке потрібно ухвалити, адже допоки питання мирних зібрань не врегульовано, то влада має можливість для зловживань.

«Питання врегулювання мирних зібрань, не дає владі можливості зловживати повноваженнями та казати, що невчасно повідомили про нього чи, навіть, притягати до суду людей. Зараз влада може заважити зібранню людей через різні схеми і це ми бачили під час Майдану. Окрім того, важко відокремити масове зібрання від хуліганських дій, зокрема, коли люди йдуть з палками чи зброєю, та тоді, коли йдеться про екстремізм», - наголосив Осіпов.

Зауважимо, що в Україні мирні зібрання відбуваються після того, як владу повідомлять про них, в Росії - коли отримають дозвільний, а в США нічого не треба повідомляти, якщо не запланується перекриття дороги.

З рештою, члени постійної комісії вирішили рекомендувати депутатам підтримати звернення до законодавців, аби ті визначили, що є мирним зібранням з плакатами, а що - хуліганським зібранням з битами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Віруючий Показати IP 20 Серпня 2015 14:09
Чого знову дурня клеють? Ідеальним видом мирного зібрання був київський майдан 2013-2014 рр. Відповідно, на мирних зібраннях має робитися все те що робилося там! Що ж тут не зрозумілого?
12345 до Віруючий Показати IP 20 Серпня 2015 18:12
коментар було видалено
Анонім Показати IP 20 Серпня 2015 16:59
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus