USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі пішоходи свідомо не бережуть життя

8 Липня 2014 16:30
Притягнути пішоходів до адміністративної відповідальності за перехід дороги у невстановленому місці – складно, кажуть в ДАІ. На жаль, їх не вчать навіть невтішні життєві приклади.

Про це розповів виконувач обов’язків начальників Луцького ДАІ Віктор Главічка під час громадського обговорення його кандидатури сьогодні, 8 липня.

З його слів, лучани мають змінити суспільну думку і усвідомити, що автомобільна дорога несе небезпеку. На жаль, не всі це розуміють, каже він.

«Щоб уберегтися від ДТП, треба бути уважним як водіям, так і пішоходам. Наведу приклад, який трапився нещодавно: у травні сталася ДТП на проспекті Волі біля філармонії. Жінка вийшла із автобуса на дорогу. На неї наїхало авто, водій не міг уникнути наїзду. На жаль, жінка загинула на місці події. Так-от , працює слідча оперативна група, все огороджене фішками. Під’їжджає автобус, з нього виходять люди, дивляться на цю ситуацію, бачать , що лежить померла людина, яка переходила дорогу в невстановленому місці. І вони все одно переходять там дорогу, хоч поруч за кілька метрів є облаштовані пішохідні переходи», - розповів Віктор Главічка.

З його слів, притягнути пішохода до адміністративної відповідальності доволі складно.

«Я не знаю, які ще аргументи наводити людям. Сподіваємось, як змінюватиметься служба ДАІ, так і мінятиметься суспільна думка, і люди думатимуть перш за все про своє життя», - резюмував він
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Пішохід Показати IP 8 Липня 2014 17:03
А ви поїдьте хоча б в Польщу, ну , скажімо, в Хелм. І подивіться, як там розмічено пішохідні переходи і скільки їх. Там дивляться, де людям зручно переходити, де йдуть пішохідні потоки, і тоді малюють перехід. А в нас все для водіїв. А винні пішоходи. І ще, їхала в маршрутці №1, під"їжджаючи до 4ї школи, водій навіть не думає притормозити, хоча всі знають - там перехід (при тому, ще й тисну на кнопочку). І тут по переходу йде людина. А водій - на всю маршрутку матом, типу куди лізеш, скотина! Я спробувала йому зробити зауваження, що він же знає, що попереду перехід... але теж лишилася винною....
водій до Пішохід Показати IP 8 Липня 2014 18:09
в тому і справа, що переходи пивинні бути не там де зручно, а там де це відповідає правилам дорожнього руху. Сам постійно спостерігаю як пішоходи на вулиці де з десяток переходів намагаються перейти дорогу мало того що поза межами переходу так і щей прямо на перехресті. То що, тепер на перехресті робити перехід, бо там зручно? Дурість. Але і до тих переходів, які є, також багато питань. Зокрема ті, що розміщенні відразу поряд із зупинками громадського транспорту - виходить пасажир з маршрутки відразу на перхід і потрапляє під колеса, бо водій за автобусом його просто не бачить.
Анонім до Пішохід Показати IP 8 Липня 2014 20:48
4-та школа - школа інвалідів. Ті учні самі ходити не можуть, їх привозять на крутих авто, які і кидають прямо на переході. ДАІ цього свідомо не бачить.
Поліція до Пішохід Показати IP 6 Лютого 2016 23:10
Згідно ПДР пішохід м переконатись у відсутності транспорту і лише тоді переходити проіжджу смугу, навіть на переході!!! А не вискакувати на перехідь коли заманеться!
Володимир Показати IP 8 Липня 2014 17:04
Треба притягувати, а не виправдовуватися що складно... місяць повозіть людей на 2 год в відділення карного розшуку, для встановлення особи, або повиписуйте відразу за паспортом навіть тих 80грн і люди зрозуміють. Збирайте їх в ПАЗики і хай там сидять, ждуть на спеці поки назбирається 20-30 людей і скопом у відділок... гудіти все місто буде.
0332 до Володимира Показати IP 8 Липня 2014 17:34
Повністю з вами згідний!!!! Чудова пропозиція!
зебра Показати IP 8 Липня 2014 18:07
ЛУЦЬКІ ПІШОХОДИ СВІДОМО НЕ БЕРЕЖУТЬ ЖИТТЯ - ну у вас і назва... Скажіть, що може самі під колеса кидаються?
Сірко Показати IP 8 Липня 2014 18:16
фото ше краще не могли підібрати... цікаво а де у Луцьку підземний перехід і магазин збої сапсан?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus