USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцькі релігійні громади хочуть не платити податок на нерухомість

20 Лютого 2015 10:02
Культові споруди в Луцьку звільнені від сплати податку на нерухоме майно. Та до міської ради звернулися представники релігійних громад, які мають споруди, що не зареєстровані культовими. Тож вони просять звільнити їх від сплати податку на нерухомість.

Про це стало відомо під час засідання комісії міськради з питань підприємництва 19 лютого.

Зі слів начальника управління фінансів та бюджету Лілії Єлової, до міської ради звернулося чимало релігійних громад, у тому числі малих конфесій, які мають майно не зареєстроване як культові споруди.

«Це може бути квартира чи будинок, там здійснюються обрядові дії. Тому ми пропонуємо звільнити їх від сплати за нерухоме майно крім тих споруд, які використовуються в комерційних цілях», - зауважила вона. Приміром, такою спорудою є єпархіальне управління біля Свято-Троїцького собору, або церква Свідків Єгови, яка рахується як хата, але там здійснюються обрядові дії.

Зі слів Лілії Єлової, всі громади зареєстровані і мають статути, однак не всі їх споруди мають статус культових. Щоправда присутній під час засідання комісії заступник міського голови Тарас Яковлев, напівжартуючи, зазначив, що тут є невеличкий нюанс. Мовляв, так можна і дурити міську раду: «Зараз кожен віруючий в своїй величезній хаті проводитиме зібрання, щоб не платити податок».

Власне, члени комісії погодилися, що варто звернутися до релігійних організацій з пропозицію зареєструвати усе ж свої споруди як культові, аби надалі не виникало подібних нюансів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучани Показати IP 20 Лютого 2015 10:33
Релігійні громади збирають достатньо коштів ,щоб сплатити податок на нерухомість. На території багатьох церков працюють бізнеса ,які приносять прибуток.
Іван Показати IP 20 Лютого 2015 10:39
Якщо не хочуть то закрити їх нафіг а в приміщеннях поселити переселенців.
123 Показати IP 20 Лютого 2015 11:34
Я молюсь двічі на день у своїй квартирі - більш не платитиму податків.
Там Показати IP 20 Лютого 2015 11:35
Там не тільки закрити,а ще й заборонити треба деяких.
добряк Показати IP 20 Лютого 2015 14:18
Ці сектанти всякі штунди бабтісти від слова баба ,як батьківщіну захищати то їм віра недозволяє а як гроші з бюджета на дітей всяка тіпа поміч з за кордону без мита то вони тут як тут.це не громадяни а п,явкі якісь.пропоную позбавити сектантів всяких пільг хай платять як всі,
my_gift Показати IP 20 Лютого 2015 14:33
А потім у бюджеті не вистачатиме коштів на щось дійсно важливе для громади...
рр Показати IP 3 Квітня 2015 09:05
Є така формула,про яку говориться в хороших книгах!Хочеш стати міліонером створи свою секту! Це круте відмивання бабла!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus