USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі школярі змушені «скачувати» книжки з Інтернету

6 Вересня 2016 12:24
Луцьким школярам не закупили підручників. Попри виділені на закупівлю навчальних посібників кошти із луцького бюджету, тендер у місті досі не відбувся. Коли луцьких учнів забезпечать книгами – невідомо, пише Волинь24.

«Ситуація стандартна – нам часто не вистачає підручників. Половину книжок виділяють за кошти держбюджету, частину маємо закупити за міські кошти. Держава теж свою частину недозабезпечила», – прокоментував ситуацію начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.

Тендер на закупівлю 31 219 підручників для луцьких шкіл був оголошений ще у липні. Проте – не відбувся.

«Не було учасників», – запевнив Олег Гребенюк і навідріз відмовився пояснити, чому у такому випадку на офіційному сайті державних закупівель вказано, що претенденти були: ТзОВ Учбово-видавничий центр «Школяр» пропонував продати книги за 24 347,4 гривні та ТОВ «Літера ЛТД» – за 14 584,48 гривні.
Начальник управління освіти запевнив, що вже повторно подали документацію на закупівлю книг, проте в електронній системі контролю за тендерами інформації про це – поки немає.

Тим часом луцьким учням 4-7 класів роздали частково нові, а частково – старі підручники.

«На весь клас виділили десять комплектів підручників, що відповідають новій програмі, решту – старих. Окрема тема – зовнішній вигляд цих книжок. Наприкінці навчального року у нас суворо вимагають підклеювати підручники, у випадку чого – навіть повертають. А 1 вересня роздали такі потріпані і страшні книжки… вони ними що – у футбол влітку грають?», – обурюються батьки.
«Із одних предметів вчаться за старими підручниками, з інших – за новими. Але і в тому, й в іншому випадку є частина учнів, підручники яких не відповідають тому, що задають додому. Дітей поставили до відома: якщо у вас немає книжки, з якої треба робити домашку – скачайте підручник в інтернеті», – розповідає мама 7-класниці із луцького НВК №26.

Поки учні «качають» підручники в інтернеті, луцьке управління освіти встигло провести тендер на закупівлю миючих засобів для шкіл. Донині «хімією» школи забезпечувала держава, проте з цього року такі витрати зробили обов’язком міського бюджету. На відміну від «книжкового» зобов’язання із цим – впоралися. На придбання мила, дезінфікуючих та миючих засобів, прального порошку та туалетного паперу для луцьких школярів пішло 179,6 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
111 Показати IP 6 Вересня 2016 12:27
коментар було видалено
ккккккк Показати IP 6 Вересня 2016 12:28
....вчителі початкових класів теж качають собі книжки...бо не вистачило ( маразм держави )
батьки Показати IP 6 Вересня 2016 12:43
Да вже все це так достало. Програма дурдом, а книжок немає. Як вчитись дітям. Податки платим, освіта безкоштовна. Знущаються над дітьми, батьками та вчителями
Школа № 2 Показати IP 6 Вересня 2016 12:55
Минулого року я ще якось закривала очі на брак підручників. Всім важко, діти не винні і т.д. Але цього року буду за кожен бал воювати, якщо він пов'язаний з відсутністю книжки. Адже тоді я беру на себе зобов'язання донести те, що вчитель в особі не зміг, так? Отже, я сама коригуватиму необхідність матеріалу для дитини. Бо іноді з природознавства я не розуміла доцільності такої кількості птахів, рослин і тварин, та ще й їх написати.
ангст Показати IP 6 Вересня 2016 12:58
Ми взагалі купували книжки, бо не було такого доступу до інтернету. Нічого страшного не бачу в цьому, все рівно у всіх є гаджети щоб закинути туди книгу. І сумки не будуть такими важкими. Давно пора в електронний варіант все перевести та відмовитись від тяжких книг, зекономити кошти.
11111 до ангст Показати IP 6 Вересня 2016 16:16
а про здоровя дітей ви не подумали??? в школі гаджети, вдома гаджети....Зір пропаде після кількох класів в 70 % дітей
ангст до 11111 Показати IP 6 Вересня 2016 21:08
Вони і без того не вилазять з гаджетів, хай з толком сидять. І є електронні книги, які не псують очі.
Мама Показати IP 6 Вересня 2016 13:32
Система PROZORRO трішки унеможливила відмивання грошей.І ці Гребенюки не мають доходу От вам результат.Хочете безкоштовно маєте безкоштовно.Безкоштовний сир у у мишоловці.А не платімо податків,яка користь від цього нам.Пенсії менші ніж у цих,що працювали 5 років,або менше. Кращі ці гроші використовуймо для наших діток. Зрівняйлівка ні до чого не довела доброго. Не може людина пропрацювавши 50 років мати меншу пенсію,ніж цей,що не працював.І йому піднімають, а їм ні.Отакої наша держава завела трудяг в тупик.
??? Показати IP 6 Вересня 2016 13:32
А саме головне, що в дітей 4-х класів ДПА і вступні екзамени будь вони не ладні. Цікаво як готуватись, і боримось, щоб діти біля комп'ютерів незасиджувались. А Романюк зате садочок відкрив, а школярі кинуті на призволяще.
ага до ??? Показати IP 6 Вересня 2016 16:19
цілком з вами погоджуюся щодо ДПА в 4 класі! А давайте з першого класу вступні іспити зроблять, не поступив в перший клас - все іди працюй, нікого не валить.
!!!! до ага Показати IP 6 Вересня 2016 17:15
Луцькі гімназії ліцеї вже давно проводять вступні випробування в 1 клас. А 9 школа в кілька турів ще завуч наголошує : В нашій школі дорого вчитися.
НАБУ до !!!! Показати IP 6 Вересня 2016 21:24
Скоро завуч буде сидіти в дорогій колонії
Дід Іван Показати IP 6 Вересня 2016 13:33
А звідки скачує книжки інтернет?
??? Показати IP 6 Вересня 2016 13:35
Оце ніяких на школу і на клас, нехай думають.
Анонім Показати IP 6 Вересня 2016 13:38
Не всі мають змогу на планшети, ел.книги і т.п... І взагалі зір у дітей некудишній.
Таня Показати IP 6 Вересня 2016 14:26
А я пропоную,не здавати на фонд школи, а цю суму потратити на закупівлю книжок...
я Показати IP 6 Вересня 2016 16:16
не тільки не вистачає книг у 4-7 класах, а й у 1 також. 15 школа, книги з математики 20 шт. учнів -28, букварі 19 шт вони обтріпані що склеїти не реально, докупляли 9 нових за батьківські кошти. Де держава? Пане Гребенюк, чому ви допустили таку ситуацію в місті? Треба раніше було ворушитися, а не проснутись 1 вересня і чемно сказати що тендер не відбувся. Ви думаєте що батьки не розумні і не знають яким чином все відбувається? Люди що робиться? Скільки це терпіти? Раніше і програма була як програма і книжок всім вистачало.!!!!
СС Показати IP 6 Вересня 2016 21:28
Скоро будемо здавати кошти за ел. енергію в класі, потім за користування сан. вузлами. А ще через декілька років будем дань давати за сонячне світло, свіже повітря і.т.д.
Ольга Показати IP 7 Вересня 2016 09:05
Реально держава переклала свої проблеми на плечі батьків.Як захищати батьківщину, то молоде поколінння повинно, а як вчити та лікувати держава нічим допомогти не може!!!!!!!!. Ледь до школи зібрали з такими шаленими цінами, прийшли вчитися, а тут знову платіть, або купуйте підручники, або планшет.
Ярослава Показати IP 7 Вересня 2016 10:13
В мене цього року малий пішов у перший клас то я вшоці обійшлось майже в тисячу гр фонди зошити на клас мусили закуповлювати попір рушники мило . Щось невидно що держава хоч чимось допомогла. А меньший син пішов у садік я сельна група так саме харчування 172плюс фонд 25і за групу платити . Ще дали список мийочого я в шоці
свІдомий Показати IP 7 Вересня 2016 15:01
...а шо це за сєпари!? в країні війна, а вони книжками переймаються! треба зразу від народження або в АТО, або на заробітки по дачам слуг народу...як справжні патріоти! а то книжки, книжки...ще щось розуміти почнуть...і тоді патріотами перестануть бути... ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) З.І. при кривавому тирані книги були завжди
свІдомий (для модера Показати IP 7 Вересня 2016 15:05
Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір.
свІдомий (для модера Показати IP 7 Вересня 2016 15:05
Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus