USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі школярі не отримали підручників через непрофесійних чиновників

8 Вересня 2016 21:29
Засновник видавництва УВЦ «Школяр» Юрій Корбуш розкритикував луцьких чиновників за неправильно організований тендер.

Як розповів видавець в коментарі виданню "Волинь24", луцькі чиновники неправильно організували тендер. Мовляв, звикли до практики закупівлі капусти, помідорів, інших продуктів харчування для дитячих садків, а от з процедурою закупівлі підручників, яку цього року переклали на плечі міської влади, – не ознайомилися.

«Прийшла тендерна документація з Луцька, в якій зазначено, що переможцем буде той, хто надасть найкращу цінову пропозицію. Це – неможливо. У випадку підручників тендер проводиться за участю одного виконавця. Адже кожен підручник має одного автора, який передає виключні майнові права або ліцензію на виключне використання одному видавництву. Це видавництво – єдине, яке може тиражувати підручник з того чи іншого предмета. Ми, приміром, видаємо підручники із музичного мистецтва. І держава встановлює ціну, ми не можемо втручатися», – розповів Юрій Корбуш.

«Документи, які повинні вимагати, – свідоцтво про виключне право використання, реєстрація в департаменті інтелектуальної власності, довідка про реєстрацію видавництва тощо. Загалом – 6 документів. А Луцьк затребував перелік документів, де було 22 чи 23 позиції. Ні з ким таких нюансів не було», – зазначив видавець.

Через неправильну організацію тендер не відбувся і луцькі школярі лишилися без підручників. Та не лише вони. Для того, щоб додати луцьке замовлення, «Школяру» довелося перенести друк усього тиражу підручників з «Музичного мистецтва». Книжки, які б школярі з інших областей України могли отримати 10 вересня, тепер будуть готові лише 10 жовтня.

Тим часом луцьким учням 4-7 класів роздали частково нові, а частково – старі підручники. Предмети викладаються на розсуд вчителів: деякі уроки – за старою програмою, деякі – за новою. При цьому учням, в яких «не ті» підручники, рекомендують скачувати їх в інтернеті.

В електронній системі контролю за тендерами інформації про новий тендер на закупівлю підручників наразі немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Мама Показати IP 8 Вересня 2016 22:47
Дякую, що постійно висвітлюєте дану проблема. І хоча її вирішення ще чекати і чекати, але причетні до її виникнення чиновники будуть знати, що їхня непрофесійна діяльність висвітлюється з посиланням на конкретні прізвища.
23 Показати IP 9 Вересня 2016 07:07
І може когось за це наказали? Сумніваюсь дуже, у нашій міській владі все так
да Показати IP 9 Вересня 2016 20:55
чихати вони хотіли на вашу думку
Це точно... Показати IP 11 Вересня 2016 01:12
З тими підручниками біда. Прийшла на перше вересня 390 гривнів здала на анг. мову, далі список 13 книг які потрібно докупити. 2 вересня дитина прийшла зі школи сказала що класний керівник викликає бо ми не здали одну книгу. Цікаво одне, що я особисто здавала книги в бібліотеку, бо у дитини концерт був і здала всі ( бібліотекар зробила запис в зошиті на 12 акрушів та поставила + ) І чому пройшло 3 місяці і зараз вони крайнього шукають. Пішов чоловік до школи нічого не доказав. На наступний день класний керівник зі мною йде до директора школи ( де він був заздалегіть проінформований). Я за 6 років жодного разу у нього не була, директор зустрів мене зі словами проходьте , сідайте та одразу на повишених тонах з класним керівником почали казати щоб я відкупляла книгу. Кажу я особисто здавала, чому я повинна платити за те що не губила. Це діло не в 100 грн, а діло принципу. Розмова тривала 4 хв, після чого директор попросив вийти з його кабінету бо у нього урок був. Класний керівник натякла на те щоб я забирала документи зі школи, тому що я скандальна. Кажу я справедливості хочу, чому її добитись так важко? Директор теж сказав що без проблем підпише нам документи щоб ми перейшли в другу школу. Питання: Кому в теперішній час потрібна правда? та й справедливості ніякої не докажеш((( От і проблема у нас з 2 вересня почалась. Вірно кажуть всі чхати хотіли на нас та нашу думку... Вже класному керівнику зошит моєї дитини не подобається, сказала щоб вона все переписала в другий зошит. А у школі натякнули на те що я нічого не докажу, бо класний керівник дуже приближена особа директора.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus