USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі спортшколи пропонують фінансувати за новим принципом

22 Березня 2016 19:30
Видавати кошти за принципом не «на структуру», а «на дитину» пропонують у Луцькій міськраді. Таким чином обіцяють економити до 40% коштів та запровадити прозорий механізм контролю за видатками.

Про це йшлось під час круглого столу на тему «Підтримка громадських організацій у сфері спорту» сьогодні, 22 березня.

Заступник луцького міського голови Юрій Моклиця під час зустрічі зазначив, що запропоноване рішення вже обговорювали на рівні міністерства, і якщо приклад реформування буде вдалим, то його будуть поширювати по всій Україні. Щоправда, поки жодних зрушень немає, адже «окремим діячам не вистачає політичної волі».

Однією з ключових проблем розвитку спортивної галузі, на думку Моклиці, є надмірна участь держави в управлінні спортивною галуззю. Як наслідок, відсутня підтримка громадських ініціатив.
Що стосується ГО «Фізкультурно-спортивне товариство «Спартак», то воно вже другий рік поспіль знаходиться у кризовій ситуації після припинення фінансування від Фонду соціального страхування. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, на базі спорткомплексу пропонували утворити ДЮСШ.

На думку заступника луцького міського голови, слід фінансувати громадські організації, які шляхом залучення волонтерів, меценатів, спонсорів «з 1 гривні зроблять 3».

Серед варіантів виходу з кризової ситуації розглядали і перспективу з повністю бюджетним фінансуванням. Проте, його відкинули. Мовляв, структура не буде мати стимулу для розвитку, якщо отримуватиме пряме фінансування з бюджету; також використання цих коштів згодом досить важко прослідкувати.

Відтак, у вигляді альтернативи пропонують вже погоджену міським головою, нову систему фінансування. Відповідно до неї, фінансова підтримка для громадських організацій буде надаватися не на «структуру», а «на дитину».

Розраховувати її будуть наступним чином. Ключовою одиницею в структурі буде тренер. Він має отримувати заробітну плату, яка зі всіма нарахуваннями буде становити близько 5 тисяч гривень. Після чого визначають кількість дітей, з якими може займатись один тренер. Після цього до ставки тренера додають близько 30% - це ресурси, необхідні на витрати адмінперсоналу, аби структура могла нормально функціонувати.
Тоді цю цифру ділять на кількість дітей одного тренера, в результаті отримавши «вартість» однієї дитини.

Юрій Моклиця переконує, що використання такої системи, першою чергою, дозволить суттєво зекономити кошти – до 40%.

«Згідно з такими розрахунками, які нам давав «Спартак», вони просять у нас 1,4 мільйона гривень на рік. Але згідно з розрахунками за новою схемою виходить сума в 700-800 тисяч гривень на рік з такою ж кількістю дітей», - пояснює Моклиця та зауважує, що у цьому випадку можна підтримати ГО, забезпечивши за нею право залишатися незалежною структурою.
Окрім того, використання нової схеми фінансування спрощує моніторинг використання коштів. Відтак, для перевірки виконання та ефективності роботи немає потреби втручатися в робочий процес, перевіряти бухгалтерію, контролювати надходження і видатки.

Також, зі слів Юрія Моклиці, таким чином вдасться створити умови для здорової конкуренції між тренерами всередині структури і між подібними школами в місті, що також підсилить роль тренерів та батьків у питаннях управління школою, фінансами, майном тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Вспорт Показати IP 22 Березня 2016 19:47
Дееву 75р фигель 61 вони вам натренують а ще з нас визьмуть гроши як ранише було
Спартак Показати IP 22 Березня 2016 19:48
Таки морди вам натренують
чемпіон спартаку до Спартак Показати IP 23 Березня 2016 13:40
Не завадило б взяти зеркало і подивитись на свій фейс))))))))))))
Вова Показати IP 22 Березня 2016 19:55
А чому б не розглянути зміни до фінансування дармоїдів з облради, облдержадміністрації і т.д.? скільки б на цих рилах зекономили?
Лучанин Показати IP 23 Березня 2016 08:03
Все в місті збудовано свого часу профспілками! Спартак, зокрема! А дітвора, що прийшла до влади тільки ініціативи роздає., Знайдіть землю, виробіть проектно-кошторисну документацію, вишукайте кошти, днюйте та ночуйте на будівництві, збудуйте, як свого часу це робили Фурів, Сохач, Дєєв та інші!!! І будете мати собі пам"ятник при житті! А все позабирати, багато розуму не треба!! Зробіть хоч щось для спорту в місті!
тренер Показати IP 23 Березня 2016 13:17
Приймав участь в засіданні. Чому не сказано скільки було підготовлено майстрів чемпіонів різного рангу змагань учасників Олімійськи ігор. Суму ще не визначено скільки коштів припаде на дитину а вже порахували загальну цифру. Було сказано приблизну цифру.....
сторк Показати IP 25 Березня 2016 18:40
знову функционери спартака брешуть на волини лише один чемпион олим игор и той з володимира
строку до сторк Показати IP 25 Березня 2016 21:50
уважно читай учасників Олімп. ігор. А чемп. Олімп. Ігор Татарчук на Волині тільки народився...а трен і виступав за Львівську
дострока Показати IP 26 Березня 2016 16:56
погано читав або не те в татарчук ще грав в динамо киів цска і тп але записаний за волинь
дострока Показати IP 26 Березня 2016 17:20
погано читав або не те в татарчук ще грав в динамо киів цска і тп але записаний за волинь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus