USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ФСТ «Спартак» знову просить гроші з бюджету Луцька

23 Червня 2016 23:31
З проханням сплатити зарплату тренерам, якої вони не отримують з квітня, колектив ФСТ «Спартак» звертається до міської ради. Та що робити з цією ситуацією в міській раді досі не знають.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міськради 23 червня.

Нагадаємо, фізкультурно-спортивне товариство «Спартак», що знаходиться в центральному парку Луцька, з початку 2016 року залишилося без фінансування з Держбюджету.

Свого часу депутати міськради виділили кошти на зарплату тренерам за січень-березень, з умовою: або тренери переходять в міські заклади працювати, або більше вони не отримають грошей.

Та фінансова скрута змусила тренерів знову йти «на поклон» до владців. Мотивують вони своє прохання тим, що в ФСТ «Спартак» займаються луцькі діти, а четверо вихованців отримали олімпійські ліцензії на участь в літніх Олімпійських іграх.

«Зараз люди готуються до Олімпіади, якщо ж вони залишаться без фінансування – то спортсмени перейдуть до інших тренерів у інші регіони», - кажуть в товаристві. Ціна питання наразі – 75 тисяч гривень – це розмір зарплати тренерам за квітень.

Але, зауважили депутати, такі кроки проблеми не вирішать. Міський бюджет не може постійно фінансувати спорттовариства, які йому не підпорядковуються. Утім, перейти на роботу в луцькі ДЮСШ тренери не можуть, бо нікуди.

Як пояснив директор комунального закладу «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Юрій Волинець, заклади перевантажені, як і школи. Щоб створити ще одну ДЮСШ треба матеріальну базу. А приміщення, в якому займається ФСТ «Спартак» - у приватній власності. Водночас, заступник міського голови Юрій Моклиця, який займався цим питанням, інформують в міській раді, пішов у відпустку.

Якщо, теоретично, буде створено ще один спортивний комунальний заклад, куди б перейшли тренери зі «Спаратка», то доведеться шукати приміщення. Не виключено, зауважила директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, що тоді міська рада платитиме ще й за оренду, енергоносії, комунальні послуги власникам приміщення, де нині займається спорттовариство. А це, звичайно, буде дорожче, аніж просто давати гроші на зарплату тренерам, як це роблять від початку року.

Переговори з власниками майнового комплексу відбулися не на користь міськради: власники кажуть, радше продадуть його, аніж подарують міській громаді.

ФСТ «Спартак» досі «у підвішеному стані»: грошей немає, що робити з тренерами – невідомо. Свого часу був варіант створити спільну дитячо-юнацьку школу. Але завадило об’єднанню те, що громадська організація (ГО ФСТ «Спартак») не може бути засновником комунального закладу.

Отож, депутати погодили надати 75 тисяч гривень з бюджету міста для ФСТ «Спартак» на зарплату тренерам за квітень. Та попросили все-таки за місяць сприяти вирішенню проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
спорт Показати IP 24 Червня 2016 10:49
передайте приватному власнику і той наведе порядо з чорною касою і небуде просити грошей у меріі самі подумайте рядом зоопаркі стир авони неможуть заробити грошей
бізнесмен Показати IP 24 Червня 2016 21:18
Пропонуєш збирати гроші на тур в зоопарк чи продавати воду зі Стиря? До чого зоопарк і водойма і спортивна школа?
СКАЙ ДО ВСІХ Показати IP 29 Червня 2016 08:53
гнати такий менеджмент бо пропаде приміщеня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus