USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі студенти розмалювали стіни дитячої поліклініки

19 Лютого 2016 17:47
Яскраві будинки, діти на велосипедах, чоловічки, які спускаються з неба на парашутах– це все віднедавна милуватиме око волинських дітей, які борються з різними недугами.

Ініціатором проекту щодо розмалювання стін лікарняних палат стала стипендіатка Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ольга Філюк. Ідею дівчина описала в есе, написання та публічний захист якого були необхідними умовами для отримання стипендії. У Фонді таку ініціативу підтримали у рамках програми «Підтримка обдарованої молоді».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Завдяки роботам Ольги та її друзів - Давида, Христини та Вікторії, коридор Волинської обласної дитячої консультативної поліклініки наповнився яскравими барвами.

Для студентів створення таких яскраво розмальованих стін у дитячих медичних закладах – процес, що приносить задоволення. Так, Давид Артемук зауважує, що з дитинства, коли лежав у лікарні, йому пам’ятаються тільки сірі стіни та темні коридори.
«Я пам’ятаю, коли був у лікарні, то було дуже сіро і сумно навколо. Ми віримо, що яскраві малюнки на стінах палат здатні поліпшити дітям настрій, розвинути їхню уяву та посприяти швидкому одужанню», – зазначив Давид.

«Весь процес, розпочинаючи від задуму до завершального етапу, займає близько місяця. Ми малювали і після навчання, і у вихідні дні. На стінах зобразили наше місто Луцьк та дітей, які катаються на велосипедах, стрибають з парашутом. Ескіз розробляли спільно з лікарями та представниками Фонду. Так, дітки, які займаються спортом, символізують здоровий спосіб життя», – зазначила Ольга Філюк.

Варто зауважити, що раніше студенти розмалювали одну з палат відділення гнійної хірургії Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання. Так, монотонні сірі стіни лікарняної палати перетворились на полотно для казкової історії про Вінні Пуха та його друзів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Народна довіра Показати IP 19 Лютого 2016 17:49
Молодці !
мама Показати IP 19 Лютого 2016 19:47
Стіни розмальовані дуже гарно. Малюнки "піднімають настрій".Дитя із задоволенням розглядає малюнок, і в такий спосіб відволікається. МОЛОДЦІ!!!
Юлія Парій Показати IP 19 Лютого 2016 21:53
Цікаві заходи, і студентам приємно і дітям буде цікаво
Лучанин Показати IP 19 Лютого 2016 22:13
Побільше б таких соціальних заходів проводилося б у нашому місті !!!!
Василь Показати IP 19 Лютого 2016 23:46
Хоч щось хороше та приємне і не тільки дітям та їх батькам яких доля закине до тої палати. Побільше б такого. Дякую.
ната Показати IP 21 Лютого 2016 15:14
молодці! гарна ініціатива!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus