USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі депутати працюватимуть, як «книжка пише»

22 Червня 2012 16:37
Експерт Інституту Політичної Освіти хоче навчити депутатів місцевих рад усіх рівнів як правильно вести ефективну політичну та громадську діяльність.

Свою книгу «Депутат місцевої ради та його команда» про можливу організацію діяльності роботи депутата та його однодумців презентував керівник програми практичної політики Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай під час круглого столу «Роль громадських організацій в демократизації українського суспільства» 22 червня.
Зі слів автора, посібник він написав за підсумками проведених семінарів для депутатів, які у п’яти містах України - зокрема, і у Луцьку - провів Міжнародний Республіканський Інститут США. Солонтай стверджує, що книга має на меті навчити політика-початківця «абетці» професійної діяльності та сприяти розвитку «нормальної» політики в майбутньому. За його словами, понад усе він хоче «дійти до селищного рівня» і провести подібну просвітницьку роботу серед усіх місцевих депутатів.
Солонтай додав, що представники Інституту збирають кращі політичні практики зі всього світу та систематизують їх у подібних книгах і посібниках. «Ми маємо на меті не лише розповісти вам, який політичний досвід кращий, але й показати іншим те хороше, що є у вас», - додав Солонтай.
Своєю чергою, депутат Луцької міськради Олександр Пиза додав, що така робота є необхідною. «Якщо не вчити молодь, то в держави не буде майбутнього», - упевнений Пиза.
Олександр Солонтай розповів також, що він є членом громадської організації «Молодіжна варта». З його, слів ця організація давно співпрацює із різними громадськими рухами. Проте, на відміну від більшості, має на меті зовсім інше. Мовляв, організацію не цікавить, хто буде при владі: чи то чесні політики, чи то нечесні «бандити із Донбасу». Тому, діяльність «Молодіжної варти» побудована адвокасійним способом.
«Ми не любимо політиків, і розділяємо їх лише за принципом: виконують чи ні свої обіцянки», - додав Солонтай.
Основним напрямком діяльності організації Солонтай назвав молодіжну політику. Він переконаний, що сумна статистика, яка вказує, що 65% молоді бажають виїхати за кордон, відзначає необхідність такої роботи.
З його слів, з цією проблемою уже стикнулися у країнах Прибалтики, де молоді люди масово виїжджають на Захід. «Молодь має крутити копійку і забезпечити ВВП, а вони виїжджають», - розповідає Солонтай. Він стверджує, що «Молодіжна варта» працює над створенням умов для того, щоб молоді люди хотіли залишитися у нашій державі.
Довідково:
Зустріч відбулася у межах проекту «Діалог з успішними громадськими діячами» ВОГО «Фонд місцевого розвитку». Організація планує проводити подібні заходи із представниками так званого «третього сектору» у Луцьку щомісяця.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus