USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Луцькі ліцеїсти все ж поїхали на Хортицю

10 Жовтня 2009 14:07
Представники обласної й міської влади спільно з волинськими козаками таки знайшли вихід, як зробити можливою поїздку волинських ліцеїстів на Хортицю. Адже, як  повідомляли «Волинські Новини», через відсутність офіційного запрошення організатори не мали змоги повезти учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ліцею на Тринадцятий міжнародний фестиваль козацьких бойових мистецтв «Спас на Хортиці».
Заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Валентина Загрева зазначила: «Після закінчення засідання обласної ради Українського козацтва її учасники зателефонували до організаторів фестивалю на Хортиці і попросили внести у перелік офіційно запрошених ще й переможців спортивних козацьких турнірів. Приймаюча сторона погодилася, але у зв’язку з тим, що виїзд планувався «сьогодні на сьогодні», і ні медичних довідок дітей, ні згоди їх батьків оперативно зібрати змоги не було, то на Запоріжжя відправили не всіх бажаючих, а лише 10 ліцеїстів».
Секретар обласної ради Українського козацтва Олександр Сокур  повідомив, що таке рішення стало можливим саме завдяки тому, що проблема була піднята і обговорена на обласній раді Українського козацтва.
Довідково:
За інформацією Олександра Сокура Волинська обласна рада українського козацтва як дорадчо-консультативний орган діє при Волинські ОДА ще з 2005 року.
«Саме завдяки її роботі уже п’ятий рік державні та національно-патріотичні заходи в області проходять при поєднанні зусиль державних  структур і козацьких громадських організацій. При чому це не стихійний процес а планомірне щоденне виконання обласної культурно-просвітницької, національно-патріотичної програми «Волинь – край козацький». Чергове засідання козацької ради, яке відбулося 7 жовтня, якраз і ставило за мету узгодити взаємодію державних обласних, міських та козацьких громадських організацій з відзначення Дня Українського козацтва, 67-ї річниці утворення УПА та 50-ї річниці від дня смерті Степана Бандери» - повідомив пан Сокур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus