USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волинських ліцеїстів благословили у доросле життя

31 Травня 2014 14:46
Сьогодні 206 учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою отримали атестати про загальну середню освіту.

Незважаючи на дощову погоду, привітати юних випускників прийшло чимало гостей та батьків.

На початку офіційної частини ліцеїсти разом із ветеранами ОУН-УПА вшанували пам’ять Небесної Сотні і всіх тих, хто поклав душу й тіло за свободу України. Разом вони поклали квіти до меморіалу «Вічна слава» у Луцьку.

Начальник ліцею полковник Павло Боснюк зазначив, що цього року троє ліцеїстів отримає атестати з відзнакою і золоті медалі. Полковник не виключає, що більшість випускників не буде продовжувати навчання у військовій сфері. Але він переконаний, що підґрунтя для дорослого життя навчальний заклад сформував.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Григорій Пустовіт під час привітань випускників пригадав і свої молоді роки, коли навчався у Суворовському училищі. «Тридцять сім років тому, я стояв у такому ж строю, мріяв про офіцерські погони і військову службу. Всі випускники обрали дуже потрібну і актуальну у цей нелегкий час професію. Дякую вам за те, що завжди берете участь у всіх заходах, які відбуваються у Луцьку і в області», - відзначив Пустовіт.

Під час офіційної частини заходу випускники виконували патріотичні пісні і висловлювали слова вдячності усім офіцерам, які невтомно з ними працювали.

Випускник ліцею Владислав Самчук визнає, що навчання буде продовжувати у цивільному виші. «Волинський обласний ліцей у першу чергу виховує учнів не як військових, а як людей. Кожен, хто пройшов шлях навчання у цьому закладі, розуміє чи хоче він далі продовжувати свою військову кар’єру. Я планую іти у цивільну авіацію, але за потреби, коли мене призвуть у військо, я зможу нести службу в авіації», - резюмував юнак.

Натомість Ольга Вакулюк планує вступати до Національної академії внутрішніх справ. Дівчина каже, що її мрією є здобути професію криміналіста і у майбутньому допомагати слідчим розкривати злочини. «У школі і в ліцеї найуспішнішим предметом у мене була хімія. Тому з вибором напрямку роботи у правоохоронних органах я довго не вагалась. У ліцеї я змогла покращити рівень своєї фізичної підготовки, яка є необхідною мені для вступу в академію», - розповіла Ольга.

На завершення свята, випускники виконали святковий вальс і подарували квіти своїм матерям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
вах-вах Показати IP 31 Травня 2014 16:38
Боснюк молодець. В ліцеї порядок, учні на своїх місцях. Дисципліна - шикарна. Вчителям працювати в таких умовах - клас. Заздрю тим вчителям, які там працюють. Ото вже комусь повезло.
бен до вах-вах Показати IP 31 Травня 2014 17:24
А тих вчителів треба хоч на місяць у звичайну школу відправити. А то вже засиділися напевно на таких нагрітих місцях. Чого одні вчителі мають нерви гризти, а другі і не знають що то таке А?
Хтось до бен Показати IP 31 Травня 2014 20:18
Якщо вчитель гризе нерви, то нехай гріє місце деінде, а не в освіті!
висновок до Хтось Показати IP 31 Травня 2014 22:33
У тебе логіка, як у дитини
Ліцеїст Показати IP 31 Травня 2014 17:12
Боснюка потрібно на місце Голова Волинської обласної державної адміністрації, він там лад швидко наведе!!!!!!
Параска Показати IP 31 Травня 2014 17:18
Пустовіт вже собі нове місце роботи підшукує?:) А чому Карпюк на свято и не у вишиванці?:) В ОДА на наради у вишиванці ходить - як на свято...:)))
Козак Показати IP 31 Травня 2014 18:14
Все класно і прекрасно! Але чому не видно козаків, учасників Євромайдану і бойових дій у Києві за перемогу революції Гідності, яка дає можливість цим випускникам жити і діяти свобідно?
Козаку ( випускник л до Козак Показати IP 1 Червня 2014 08:59
А чому ж ви не прийшли? Чи вас за руку вести потрібно? Всі, хто виявив бажання привітати дітей, були на святі. А всі, кому до одного місця майбутнє української армії, а тільки вимагають пошани до себе, - проігнорували ( бо йшов дощ). До речі, не зайвим було б і в школи завітати. Там також майбутні захисники України. І не чекайте великого вшанування тільки через те, що ви були на майдані. Там не тільки ви були. Там була майже вся Західна Україна, і не тільки Західна. І були не задля того, щоб їх хтось потім вшановував та на свята запрошував, а були через поклик душі і любов до України та цих дітей.
Лучанка Показати IP 31 Травня 2014 21:57
Поступивши в ліцей мій син не повязував подальшого життя зі службою.Але навчання в ліцеї,спрямування патріотичного характеру,приклад наставників-офіцерівів і ось сьгодні ми є курсанти-прикордонники.Щиро вдячна за навчання,приклад та ті досягнуття,що ми маємо.Міцного здоров'я та благополуччя,хай сторицею вернеться ваша праця та чуйність,що ви покладаєте для наших дітей.
Катя Показати IP 2 Вересня 2014 19:42
А чи можна там провидувати когось?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus