USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі освітяни обурилися через звинувачення їх у можливій корупції

31 Травня 2013 19:00
Луцькі освітяни висловили обурення депутатам міськради і ЗМІ у тому, що їх звинувачують у можливій корупції щодо закупівлі підручників і спеціалізованих зошитів в одному з торговельних закладів міста.

Про це стало відомо під час постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 31-ого травня.

Луцькі освітяни обурилися через звинувачення в можливій корупції

Під час 41-ї сесії Луцької міської ради депутат Андрій Осіпов озвучив запит, що до нього звернулися громадяни, які повідомили про факти можливих зловживань чиновників управління освіти та директорами навчальних закладів щодо закупівлі шкільних підручників і спеціалізованих зошитів.

Луцькі освітяни в особі начальника управління освіти, голови профспілкового комітету освітян міста, директорів шкіл та власниці книгарні «Дім книги» прийшли на засідання депутатської комісії, аби висловити обурення щодо звинувачення їх у можливій корупції та заперечити факт зловживань з придбання спеціалізованих зошитів і шкільних підручників.

Власниця книгарні заперечує причетність до можливих корупційних схем


Зокрема власниця книгарні «Дім книги» Світлана Богінська зазначила, що інформація, яка потрапила в інтернет, про причетність її закладу до зловживань з продажу шкільних зошитів і підручників недостовірна: «Ця інформація шкодить нашій репутації. Як ми принесемо зразки підручників у школи. Зі мною ніхто говорити не захоче».

Директори шкіл також заперечили те, що їм наказують закуповувати шкільну літературу в конкретній книгарні. Мовляв, яку саме літературу та спеціалізовані зошити використовувати у шкільній програмі їх інформують з Міністерства освіти.

Члени комісії зазначили, що не звинувачують у можливій корупції луцьких освітян, але просять Антимонопольний комітет і прокуратуру дослідити питання щодо закупівлі спеціалізованих зошитів.

Директори шкіл вчинили де-марш

Після півторигодинної розмови освітян і депутатів почали дедалі частіше виникати дискусії. Зокрема начальник управління освіти Олег Гребенюк зазначив: «Ми маємо право, як виборці також контролювати вашу діяльність».

На що отримали відповідь від депутата Богдана Шиби: «Ви не на уроці і не читайте нам лекції. Ми не школярі і не у 8-му класі».

У підсумку директори шкіл демонстративно залишили кабінет, де відбувалася комісія, заявивши, що депутати ведуть себе не тактовно по відношенні до освітян.

Своєю чергою депутат Андрій Калахан запитав, чому директори шкіл зараз присутні на комісії, а не виконують свої прямі обов’язки, а депутат Андрій Осіпов звернувся до головного освітянина Луцька Олега Гребенюка: «Люди прийшли накручені. Що це за де-марш, вставати і надувати губи».

У підсумку комісія взяла до відома інформацію. А депутати зазначили, що процес уже запущено і лише перевірка встановить істину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
хабарник Показати IP 31 Травня 2013 19:31
Нема чого ображатись - в Україні всі хабарники і злодії (реальні і потенціальні).
дідо Показати IP 31 Травня 2013 19:36
Осіпова призначити головним освітянином.Нехай покаже,як треба працювати.
Учитель Показати IP 31 Травня 2013 19:45
Слуги народу, виконуйте свої обов'язки і служіть народу, а не заважайте працювати. А корупцію шукайте в інших сферах, чи вам "слабо"?
Все правильно Показати IP 31 Травня 2013 19:49
Все правильно. Нехай пан Осіпов думає головою перед тим як кидати звинувачення за які треба або відповідати або мати підтвердження. Ляпати язиком не треба, звик всі питання вирішувати хамством. Освітяни молодці! Честь треба мати, але і треба вміти її відстояти, дати відкоша тим, хто розраховує на дешевий піар.
Конрад Карловіч Міхельсон до Все правильно Показати IP 31 Травня 2013 20:08
директор 3 школи бере хабарі, аж гай шумить, як і інші працівники даного НЗ. а прикриваються благодійними внесками
111 до Конрад Карловіч Міхельсон Показати IP 31 Травня 2013 20:52
Міхельсон ти неправ.
Конрад Карловіч Міхельсон до 111 Показати IP 31 Травня 2013 22:22
я батько дитини-особисто плачу
Згідний з учителем Показати IP 31 Травня 2013 19:55
к би пани-депутати знали, що отримають такого дружного відкоша від освітян, то сто разів би подумали перед тим, як виголошувати наклепи. Як прізвища тих людей, що звернулись до Осіпова? Вони відумані, віртуальні, бо хто до нього звертатись буде? А перед тим, як освіту ганити варто було б хоч якісь там нормативні документи прочитати.
Лучанин Показати IP 31 Травня 2013 20:24
Та не обурюватись потрібно,а викорінювати корупцію в закладах освіти. Всім добре відомо,що відбувається в школах Луцька.А директорам шкіл разом з Гребенюком та Кравчуком потрібно не займатись різного роду поборами за рахунок батьків. А надувати губи і пирхати не треба. Для мера- не ті люди керують в місті освітою,зробіть висновки.
ляля Показати IP 31 Травня 2013 20:31
молодці, директори! Скільки бруду за останні місяці вилилося на освіту, особливо дошкільну. Не можна рівняти всіх керівників під одну гребінку. Були, є і будуть при владі справедливі і порядні люди. Друга справа, як їм жити в такій країні...
Лялі до ляля Показати IP 1 Червня 2013 07:59
Ви вчителька? Захищаєте честь "мундіра"? Молодці батьки. Вони платять гроші на "добровільні внески". Вчителі!!! Всі під одну "Гребінку. СОРОМНО за вас шановні освітяни. Чому у вас все за наш (батьків) рахунок. Звикли жити на "шару". Хтось би ще почув нас. Вчителі!!! Помилок в тексті не шукайте. Це не диктант!!! Не живіть за чужий рахунок. Ви ж не бомжі?
Weger до Лялі Показати IP 1 Червня 2013 10:17
Да хто б збирав ті "добровільні внески" коли б держава фінансувала освіту.
МАМА УЧЕНИЦІ ЛУЦЬКОЇ ШКОЛИ Показати IP 1 Червня 2013 08:24
Прикро що як не намагаєшся приховати цю правду життя від дітей всеодно про все дізнаються, діти вже з 6 класу втрачають віру в справедливість - вчаться у своїх вчителів. Правильно зробили що висвітлили цю проблему, на сьогоднішній день на перше вересня несеш в школу від 500 грн лише на підручники та додаткові зошити до них, кожен рік обовязково новий автор, звісно той якого назве викладач
Я до МАМА УЧЕНИЦІ ЛУЦЬКОЇ ШКОЛИ Показати IP 1 Червня 2013 08:34
Яка школа?
Конрад Карлович Міхельсон до Я Показати IP 1 Червня 2013 12:35
3 луцька школа сама корупційна
111 до МАМА УЧЕНИЦІ ЛУЦЬКОЇ ШКОЛИ Показати IP 1 Червня 2013 13:59
В гімназії напевно вчитеся.
Я Показати IP 1 Червня 2013 08:34
ВН! А хто з освітян обурився? Це ж правда! Назвіть прізвища тих людей які "обурились" Їм мало? Всім батькам учнів буде цікаво.
Я Показати IP 1 Червня 2013 09:28
Ще б перевірили правомірність добровільно-примусових поборів в школах та дитячих садочках.
Ольга Показати IP 1 Червня 2013 14:55
Не ганьте учителів. Не всіх під одну гребінку... Так не можна. Моя дитина ходить до школи, є дійсно ті учителі, у яких цікаві уроки, яких треба поважати, а є і інша категорія. Але усіх під одну гребінку. Тепер, що, навіть чесний педагог апріорі стає тим, кого треба підозрювати у зловживаннях? Я хочу, щоб моя дитина поважала учителя, до якого йде на уроки. Я так її виховую, і чесно кажучи, з мене ніхто грошей ніколи не вимагав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus