USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі пенсіонери стануть людьми поважного віку?

30 Вересня 2008 16:07
На зустрічі ветеранів війни та праці із першим заступником Луцького міського голови Ларисою Соколовською одна із присутніх пенсіонерок попросила заступника градоначальника не називати їх людьми похилого віку. Зустріч відбувалася з нагоди відзначення Дня людей похилого віку та Дня ветерана, – повідомляє 30 вересня репортер «Волинських Новин».
 
Жінка, висловлюючи це побажання до міської влади, озвучила і свій альтернативний варіант – люди поважного віку. Директор департаменту інформаційної політики Луцької міськради Олександр Пирожик зазначив, що Луцькрада надішле звернення до Волинської облради, щоб та офіційно спрямувала лист до Секретаріату Президента із проханням перейменувати свято.
 
На зустріч прийшли також представники департаменту соціальної політики, управління охорони здоров’я, департаменту інформаційної політики. Подякою Луцького міського голови були нагороджені понад 15 ветеранів війни та праці. Серед нагороджених була присутня ветеран праці, колишня партизанка в роки Великої Вітчизняної війни Галина Петренко, яка святкувала цього дня особистий ювілей – 80-ліття. 
Довідково:
 
За словами першого заступника Луцького міського голови Лариси Соколовської, у Луцьку проживає 33 тисячі пенсіонерів, 12 тисяч ветеранів війни, 24 тисячі ветеранів праці, 22 тисячі дітей війни, 1,5 тисячі одиноких людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
перехожий Показати IP 30 Вересня 2008 16:42
1 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений 50 сесією Генеральної Асамблеї ООН. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою. (див. УНІАН за 01.10.2007 05:56). А тому Перожику слід про це знати, а вже потім проявляти ініціативу у зміні формулювання вказаного дня на рівні Секретаріату Президента.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus