USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі перевізники не хочуть купувати автобуси з пандусами

8 Лютого 2011 16:50
Місцеві перевізники не вважають за доцільне купувати автобуси з пандусами для людей з обмеженими фізичними можливостями.

На їх думку, такі автобуси потрібні лише для того, щоб виграти тендер. Потім ці транспортні засоби простоюють в гаражах, - кажуть підприємці.

Таку думку озвучив один із перевізників 8 лютого на «круглому столі» у міськраді.

«Уявіть ситуацію, коли зупиняється автобус, з нього виходить водій, який відкидає пандус. Потім він допомагає людини сісти в «маршрутку». А решта пасажирів в цей час просто чекає, наприклад, спізнюючись на роботу», - пояснив своє невдоволення перевізник.

Жваві дискусії навколо цього питання виникли в зв’язку зі змінами умов конкурсу на перевезення. Згідно з постановою Кабінету Міністрів, організатор конкурсу повинен вимагати, аби на кожному міському і міжміському маршруті загального користування працював не менш як однин транспортний засіб, пристосований для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Перевізники запевняли, що зможуть купувати такі дорогі автобуси, а відтак їхні шанси виграти тендер значно зменшуються.

«Пандуси – це справа не одного року. Можливо, нам дадуть хоча б 2-3 роки на реалізацію цієї вимоги», - зауважив директор ВТП «Санрайз» Юрій Девіцький.

Проте заступник Луцького міського голови Василь Байцим зазначив, що це суперечить Постанові Кабінету Міністрів, тому перевізникам доведеться виконати цю вимогу.

Начальник Територіального управління головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Волинській області Володимир Степанов запропонував перевізникам зустрітися з громадськими організаціями інвалідів окремо, за столом переговорів, і домовитися.

«Вони можуть зібратися та визначити найбільш популярні маршрути руху інвалідів. Тоді перевізники могли б домовитися і без проблем возити цю категорію населення», - запропонував Володимир Степанов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Люблю маршрутчиков Показати IP 8 Лютого 2011 17:01
Нехай покажуть справжнє лице підприємці- перевізники. Ті, які пенсіонерів-пільговиків виштовхують з маршруток та ганьблять в погоні за гривнею..
123 Показати IP 8 Лютого 2011 17:11
Луцькі перевізники не хочуть купувати автобуси з пандусами-не хочуть то прийдуть на їх місце такі що:цитую одного перевізника"Уявіть ситуацію, коли зупиняється автобус, з нього виходить водій, який відкидає пандус. Потім він допомагає людини сісти в «маршрутку» це і є нормальний сервіс-а не те що сьогодні пропонують лучанам.
небайдужа Показати IP 8 Лютого 2011 18:18
Що Ви хочете люди добрі!Які пандуси?Ми що Європа? Для наших перевізників це є космос,зрештою як і прибирання в маршрутках-чи не так?
опер Показати IP 8 Лютого 2011 21:10
Вони колись так само обурювалися, що неможливо зупинятись лише на зупинках. Пригадайте як ставли чере кожні 2 метри. Нічого звикли, і пандуси будуть відкидати, а не захочуть, інші будуть.
Водій Показати IP 9 Лютого 2011 14:06
Все ви правильно пишете, АЛЕ... Машини із пандусами можна купити і можна їх вигнати хоч завтра на маршрути. Все це буде дуже добре, АЛЕ наши вулиці... Ви їх бачите щодня! Ви по них їздите щодня! Якщо ви хоч трошки розуміїтеся в водінні авто, то ви зрозуміїте, що сьогодня водій зможе використати пандус максимум на п"яти відсотках зупинок! Це реальна ситуація в місті! Благі наміри - це добре, але ж є і реалії! Крім цього, як правильно цитували висловлювання когось із перевізників, вітчизняні автобуси обладнанні пандусами виключно для ПіАру виробника. Голосно задекларувати в пресі "МИ ЗРОБИЛИ ВІТЧИЗНЯНИЙ АВТОБУС ДЛЯ ІНВАЛІДІВ", щоб заробити собі балів!Це не пандуси, це несмішна пародія. Вони і влітку працювати не будуть, а вже про зиму я мовчу. Крім того, на посадку-висадку людини з обмеженими можливостями реально піде з п"ять - вісім хвилин! Уявіть собі реакцію інших пасажирів. Повірте, я розумію проблеми інвалідів, але те, що зараз робиться в очікуванні тендера - це цистий ПіАр! Ніхто в дійсності не думає про цих людей, ні перевізники, ні влада!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus