USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі підприємці почали акцію протесту проти кредитного рабства. ФОТО

20 Січня 2009 11:28
У Луцьку розпочався автопробіг вулицями міста під назвою «Ні кредитному рабству!» На участь в акції виїхали понад півсотні автомобілів, за кермом яких не лише бізнесмени, а й пересічні громадяни, – інформує репортер «Волинських Новин».
Як розповів представник координаційного комітету акції «Ні кредитному рабству!» Володимир Гарасюк, для участі в акції зібралися як бізнесмени, так і громадяни, які мають кредити у волинських банках. Через коливання курсу позичальники, за його словами, можуть опинитися не в стані повертати кредити.
Він певен, що держава в умовах кризи повинна йти не лише на поступки банкам, але й повернутися обличчям до простих людей.
Учасники акції «Ні кредитному рабству!» поділилися на дві колони. Одна із них відвідує волинські філії банків та передає керівнику фінустанови звернення протестантів. У ньому, по між іншим, вимагається:

відміна нарахування пені та штрафних санкцій;
здійснення валютних кредитних платежів за курсом, який був зафіксований на момент укладання кредитної угоди, без додаткових комісій;
заборона підвищення кредитних ставок;
надання позичальнику кредитних канікул по тілу кредиту з нульовою ставкою;
заборона відчуження заставного майна в односторонньому порядку.
Очільники банківських установ розуміють вимоги протестувальників і обіцяють довести їх до уваги керівництва. Директор Волинського міжрегіонального корпоративного центру ВАТ «Сведбанк» Андрій Марчук запевнив, що своїм позичальникам розіслали листи з повідомлення, що відсоткових ставок по кредитах не підніматимуть.
Голова постійної депутатської комісії Луцької міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва Юрій Довгун вважає, що банкам доречно певною мірою піти назустріч протестувальникам. На його думку, підняття відсоткових ставок не принесе користі ані фінансовим установим, ані позичальникам. Адже люди, які заставили майно, можуть втратити житло чи автівку, а чи зможуть банки вдало продати відчужене майно – невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анонім Показати IP 20 Січня 2009 12:33
Хороша акція! Тільки звернення потрібно передавати в Головні банки. В регіонах "очільники банків" нічого не вирішують.
Анонім Показати IP 20 Січня 2009 12:51
А хто має якісь контакти організаторів даної акції, я особисто сам не проти взяти участь в таких заходах
Анатолій Показати IP 20 Січня 2009 13:52
підтримую організаторів. Дайте в ЗМІ свої координати,щоб з вами можна звязатись. Вашу ініціативу готові підтримати більшість в подальших подібних заходах. Їх треба проводити часто, то й будуть зрушення. Влада розкриє баньки на банківський безпредел.
скай Показати IP 20 Січня 2009 13:58
лучани, не будь-мо байдужими до произволу банків. Вимагаймо сплату валютних кредитів по курсу на момент укладання договору, а не по діючому. Банки, досить пити кров.. Бо зле вам буде
Буревій Показати IP 20 Січня 2009 14:09
Думали би головою, а не тим, що заважає танцівнику, перш ніж брати кредити і пантуватись своїми іномарками!
Буревій Показати IP 20 Січня 2009 14:33
http://infoporn.org.ua/2008/10/30/moya-subektivna-dumka-pro-prichini-krizi/
Вінстон Показати IP 20 Січня 2009 14:43
Ви гАласуйте та гАласуйте, а банкам по-барабану! Взяв кредит - віддай! "Бакс" зробив свою чорну справу - заставивши гривню тонути в лайні. Потрібно було це перетбачити, ще з два роки тому говорилося про це, але ніхто не вірив, тепер тримай фашист гранату! І це ще не все, у літку долор буде коштувати 20грн. Не віриш? Побачиш! Я не банкір, але з деяких джерел про таке наслуханий!
Анонім Показати IP 20 Січня 2009 15:23
Погоджуюсь з "Буревій" - понабирали іномарок та щей в валютні кредити влізли - то самі й винні. А на дорозі які ГОНОРОВІ....були.
Анонім Показати IP 20 Січня 2009 16:27
Зайдите на сайт ord-ua.com, там на тему антибанковских протестов "среднего класса" исчерпывающая статья Бойко "Бл№ди, месье...", где-то в декабре была. Присоединяюсь!
Гарик Показати IP 20 Січня 2009 16:38
Так держать!!!
Hatahama77 Показати IP 20 Січня 2009 17:31
2 Буревій А причому тут іномарки? Весь бізнес - оборотні кошти в доларах. Всі заводи теж через іномарки поставали? Та ні... Уяви - молода сім"я, купує квартиру, а кредит повертати треба. Або: підприємець купив нового автобуса, бо інакше не давали маршрут, вщяв кредит - а тепіра як?
Не патріот!!! Показати IP 20 Січня 2009 18:17
Просто деяких людей жаба задавила що хтось на іномарках їздить.Чого сам не брав? Очко рипнуло?Люди розраховували на одне,а вийшло друге.Винна держава і влада,а не народ. Де ми живем??? Подивіться на розмитнення авто,на транспортний податок,на оренду землі,на ціни продуктів та житла... Це не країна,а маразм і такі мітинги треба робити щодня і ще в крепшій формі.В нормальних державах людині ще хоч якось помогти хочуть,а внас тупо давлять ВСІ (і банки,і влада).Ми живемо як "терпіли",роблять з нашим що хочуть.Треба мітингувати і то серйозно.(повторити Грецію для верховної зради!!!)
Анонім Показати IP 20 Січня 2009 20:38
прочитавши коментарі знову переконуюсь не має ніякої нації, однім словом хохли. Одні радуються, що той взяв кредит, а держава безсоромно залізла до нього в кишеню і витрушує до останньої гривненьки і зловтішаються. Іномарки тут ні до чого, а кредити люди брали і на бізнес, точніше його розвиток. Отут як раз треба об єднувати зусилля для боротьби з владою яка знову розвела народ. Та і нарешті скільки можна жити по принципу моя хата з краю. Для тих хто тішиться що не брав кредити, вас це також торкнеться бо не має в підприємств обігових коштів, не буде зарплат, податків, пенсій, інших соцвиплат. Трьомісячна карусель з валютами витянула в середняків весь кеш та і не тільки кеш. Радійте далі панове.
Вінстон до Не патріота Показати IP 21 Січня 2009 09:13
Ти реально мислиш! Не держава, а гавно, а ми не українці, а терпіли галіми. Потрібно щось робити!
Анонім Показати IP 21 Січня 2009 10:29
Ніхто ж не забороняв брати кредити в гривнях. Проблем менше було б.
Буревій 2 Hatahama77 Показати IP 21 Січня 2009 13:14
Я маю зауваження до самих учасників акції: Чомусь на неї не вийшли ті ж молоді сім'ї з дітьми в колясках, маршрутники... А координаційний комітет акції знаходиться за адресою Словацького, 30.... Де ж були пан Анцух і ко раніше?
Sid Vicious Показати IP 21 Січня 2009 17:41
Мені в принципі пофіг. Кредитами не користуюся з принципу. Не дурні люди розумють, що 90% банківських послуг напряму призначені для забезпечення інтересів банку (його прибутків), а не для поліпшення умов його (банку) клієнтів. Тому панство, яке нині "горить" з кредитами у своїх бідах винне передусім саме по собі, а банки тут є лише другою чергою (не буду щоправда спречеатися, що у даній ситуації вони відстоюють свої інтереси. Хоч і по дурному, але чітко і відстоюють). Респект Буревію за сцилку на "суб'єктивну думку"! Гарне життя в борг не вічне і має свої мінуси. Тому, якщо перефразувати відоме прислів'я, то скажу, що хочеш "понтів в кредит", то вмій за них відповідати, а головне - думати про те, що робиш.
Анонім Показати IP 21 Січня 2009 23:52
рекламний пробіг автівок, які скоро продаватимуться за копійки? цікаво, цікаво... чому так мало фото?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus