USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Зроблено в Луцьку». Відтепер у магазинах можна впізнати товари місцевих виробників

5 Травня 2021 18:39
На полицях магазинів Луцької міської територіальної громади вже можна натрапити на позначки «Зроблено в Луцьку». Купуючи відповідні товари, мешканці громади зможуть підтримати власних виробників і сприятимуть наповненню місцевого бюджету.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини підприємиця, представниця Коаліції організацій громадянського суспільства міста Луцька Наталія Гунько, ідея підтримати місцевих виробників виникла у зв’язку з сучасними реаліями, адже багато підприємців через пандемію та викликаний нею спад попиту, на жаль, були змушені частково або повністю припинити свою діяльність.

«Люди економили, купували тільки товари першої необхідності, тому реалізація продукції дуже впала. Багато підприємців через це припинили свою діяльність», – сказала вона.

Наголосила: лучанам потрібно підтримувати власних товаровиробників і частіше купувати місцеві товари – не тільки промислові вироби, а й продукти харчування. Так і луцькі бренди розвиватимуться, і з’являтимуться нові робочі місця, і збільшуватимуться надходження до місцевого бюджету.
Наталія Гунько пригадала, що інформаційні кампанії, покликані підтримати місцевих товаровиробників, проведені в інших областях країни, мали позитивний ефект. Зокрема, за підсумками акції «Купуй Галицьке! Вироблено на Львівщині» окремі товаровиробники збільшили обсяги продажу на 40%, а в деяких випадках товарообіг у конкретному супермаркеті або загалом у виробника зріс на 60-65%.

«Якщо ми купуватимемо в місцевих виробників, гроші залишатимуться у громаді. Якщо ж купуватимемо щось з інших областей чи з Китаю, то кошти виходитимуть і їх у громаді залишатиметься менше. Наприклад, чому ми маємо купувати харківські вишиванки, якщо в нас є власний бренд «Едельвіка»? – звернула увагу Наталія Гунько. – Для міста, зокрема, придбали нові тролейбуси від підприємства, яке знаходиться в Луцьку. В результаті ми отримали новий громадський транспорт, з’явилися додаткові робочі місця, оскільки потужність автозаводу збільшилася, і надійшли податки в місцевий бюджет».
Окрім того, завдяки спеціальним наклейкам «Зроблено в Луцьку» мешканці громади зможуть дізнатися про місцевих виробників і те, що вони виготовляють, адже часто покупці не читають інформацію, що міститься на етикетці.

Місцеві товаровиробники також об’єдналися у спільноту в мережі Фейсбук, де презентують свої товари, розповідають про себе та власні підприємства.

Читати ще: Виробників обласного центру об’єднають у бренд «Купуй луцьке»

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль зазначив, що Луцька міська рада підтримала ініціативу підприємців. Окрім позначок «Зроблено в Луцьку» в супермаркетах і магазинах, по місту розмістили борди, які інформують лучан про акцію, спрямовану на те, щоб підтримати в період пандемії місцевого виробника.
Процес реалізації проєкту ще триває. Як повідомив керівник відділу інвестиційної політики департаменту економічної політики Сергій Омельчук, наразі до нього долучилися такі торгові мережі, як «Салют», «Соняшник», «Домашній», а також гіпермаркет «Там-Там».
«У зв’язку з тим, що ідеться про елемент регулювання господарської діяльності, ми змушені були звертатися за оцінкою в Антимонопольний комітет. Після того, як ми погодили проєкт, почали його реалізовувати і вже зараз покупець завдяки спеціальним наклейкам бачить товар, виготовлений у Луцьку. Початок реалізації акції припав на Великодні свята, тому ще не всі магазини встигли розмістити позначки під відповідними товарами, але найближчим часом такі наліпки з’являться скрізь», – сказав Борис Смаль.

Як додав, ця акція – довготривала: «Якщо підприємцям це буде потрібно, вони бачитимуть, що це працює, що їхні товари почали краще продаватися завдяки патріотизму наших мешканців, ми будемо постійно її продовжувати».

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анти моно Показати IP 5 Травня 2021 19:03
Антипонопольники куди дивляться?
читай уважно до Анти моно Показати IP 6 Травня 2021 10:21
"У зв’язку з тим, що ідеться про елемент регулювання господарської діяльності, ми змушені були звертатися за оцінкою в Антимонопольний комітет. Після того, як ми погодили проєкт, почали його реалізовувати"
лучанин Показати IP 5 Травня 2021 21:04
а якість теж буде відповідна?
Анонім Показати IP 5 Травня 2021 21:07
Київ сказав, щоб переходили на місцеві ресурси?
Ірина Показати IP 5 Травня 2021 21:36
А не пробували робити якісний продукт за нормальними цінами(хоча б за рахунок дешевшої логістики, бо ж на місці)? Зараз всім легко, тільки луцьким виробникам важко.
Арафат до Ірина Показати IP 5 Травня 2021 22:31
Ну чго Ви так - «Земан» значно краще та дешевше за конкурентів
Я Сір до Арафат Показати IP 5 Травня 2021 22:55
А "Масляна" олія? То ж як ідеш областю то соняшників так рясно насіяно, 1-е місце по експорту у світі і для своїх така ціна? Бариги!!!
Ірина до Арафат Показати IP 6 Травня 2021 08:43
Земан це єдиний луцький продукт, за який не соромно перед гостями. Це єдине виключення.
Анонім Показати IP 5 Травня 2021 23:46
Бо масляна це не курілін використовує всі ресурси деп....... всетаки
олег Показати IP 6 Травня 2021 09:12
В Польщі та Чехії та ж сама українська олія в два рази дешевша ніж в Україні. Це просто в голову не вкладається як можна одіти вишиванку та говорити про патріотизм і одночасно дерти з того українця три шкури.
лучанин Показати IP 6 Травня 2021 10:56
Супер! Важлива локальна ініціатива!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus