USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі пішоходи не знають, чому вони порушують ПДР? ВІДЕО

21 Травня 2009 09:50
У Луцьку пішоходи свідомо порушують правила дорожнього руху, хоча й не завжди можуть назвати причину такої поведінки. Про це 21 травня інформує репортер «Волинських Новин».
Нагадаємо, що, за даними Держкомстату, упродовж першого кварталу цьогоріч у дорожньо-транспортних пригодах загинули 36 волинян, із них 21 - пішоходи. 
Луцькі пішоходи порушують правила дорожнього руху усюди, де це дозволяє ситуація. Хоча на перевантажених шляхах, де рух транспорту досить напружений, мешканці міста переходять дороги у відведених для цього місцях на зелене світло.
 
Проте зовсім іншу картину можна побачити на поворотах. Пішоходи не завжди вважають за потрібне дочекатися, коли засвітиться необхідне світло, й у разі відсутності автомобілів перетинають дорогу. Таке спостереження досить легко провести на вулиці Богдана Хмельницького, де вона виходить на площу Возз’єднання, у центрі міста на перехресті із вулицею Паркова, на проспекті Соборності та інших місцях.
 
Інше досить часте порушення пішоходами дорожніх правил – перетин дороги за принципом «де заманеться». Одним із лідерів за кількістю порушників у цьому ракурсі є проспект Грушевського.
 
Під час опитування багато лучан зізналось, що часто порушують ПДР. Зазвичай це трапляється через те, що кудись поспішають. Деякі пояснюють це неадекватною поведінкою водіїв. Проте був і такий випадок, коли молодий чоловік не зміг навіть назвати причини своєї неправильної поведінки на дорозі.
 
Як раніше у коментарі «Волинським Новинам» розповів старший інспектор управління ДАІ УМВС України у Волинській області, капітан міліції Андрій Владимир, дисциплінувати пішоходів досить важко. По-перше, будь-які зауваження від працівника дорожньої служби вони сприймають з обуренням, що може призвести до конфліктів. По-друге, процедура оформлення протоколу на пішохода є досить затягнутою в часі, оскільки не завжди у нього при собі є документи. У такому випадку, щоб скласти адміністративний протокол, його потрібно завести у відділ міліції для встановлення особи. Таким чином правоохоронець втрачає півдня замість того, щоб контролювати ситуацію на дорозі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 21 Травня 2009 11:35
>>Пішоходи не завжди вважають за потрібне дочекатися, коли засвітиться необхідне світло А як щодо світлофора біля ЦУМа, коли з однієї сторони зелене світло, а з іншої червоне?
Юлія Показати IP 21 Травня 2009 14:03
Аноніму: а Ви дивіться на світло ДЛЯ ПІШОХОДІВ, а не для машин - тоді все буде добре. Затримка у 30 сек дана для уникнення пробок (корків :) біля ЦУМу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus