USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі школярі переказували спогади учасників Голодомору

17 Вересня 2008 15:39
Сьогодні, 17 вересня, у Волинському краєзнавчому музеї відбулася міська конференція «Волинь пам’ятає про Голодомор», під час якої учні з різних шкіл Луцька представили свої роботи про голод на Україні 1932-1933 років. Основний акцент у цих працях звертався на спогади очевидців тих часів, – повідомляє репортер «Волинських Новин» .
 
Учасники конференції, які навчаються 5-11-х класах різних шкіл міста, представили 17 робіт. За словами директора центру туризму, спорту та екскурсій при управлінні освіти Луцької міської ради Андрія Єрка, захід проходить у рамках Всеукраїнського проекту «Колосок пам’яті». Основним завданням для всіх учасників у їхніх роботах було віднайдення фактичного матеріалу у вигляді спогадів очевидців подій Голодомору 1932-1933 років. Також особливу увагу журі звертало на власний аналіз проблеми автором.
 
«Це дозволяє дітям не тільки отримати досвід у правильному написанні наукової праці, а й їм самим усвідомити, що насправді означає Голодомор. Бо прочитати факти з книги – це одне. А розповіді живих очевидців залишають слід у свідомості і не дають забути події того страшного часу», – сказав пан Єрко.
 
За словами члена журі Анатолія Свинчука, рівень усіх робіт був на дуже високому рівні. У більшості випадків тематика відповідала тематиці конференції. Учні відшукували тих людей, які приїхали із територій, де був голод, на Волинь, і використали їхні спогади. Також віталася власні доробки у вигляді віршів та роздумів про страшні події 1932-1933 років, у яких діти розкривали власні переживання.
 
Загалом найкращою визнали роботу краєзнавчої групи НВК №20 міста Луцька, яка і візьме участь в обласній конференції 19 вересня. По закінченні всі учасники оглянули експозицію про Голодомор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus