USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Школярі врятували тисячі дерев. ФОТО

27 Січня 2012 16:32
Луцька школа №9 перемогла у міському конкурсі зі збору макулатури. Загалом же школярі Луцька зібрали понад 181 тонну макулатури, а дошкільнята ‒ 31 тонну.
Про це стало відомо під час наради з питань збору макулатури та інших корисних компонентів твердих побутових відходів освітніми закладами міста та підприємствами із заготівлі вторинної сировини 27 січня.
Як розповів начальник відділу екології Луцької міської ради Борис Сорока, участь у зборі макулатури взяли майже всі дошкільні навчальні заклади та школи міста. До слова, дитсадки вперше долучаються до проведення такої акції. «Всього дошкільні заклади освіти Луцька зібрали понад 30 тонн макулатури», ‒ розповів Сорока.

Активно до збору макулатури долучилися і школи та гімназії обласного центру. За словами Бориса Сороки, рекордсменом, як і зазвичай, став навчально-виховний комплекс №9. Там школярі зібрали 32,5 тонни макулатури. Друге місце за кількістю зібраних паперових відходів отримала школа №22. Бронза ж дісталась вихованцям гімназії №4.

Сорока також розповів, що такі конкурси дуже корисні та ефективні для міста. «Адже тонна макулатури – це приблизно 17 зрубаних дерев», ‒ зауважив начальник.
Подальша доля макулатури та інших відходів уже відома. Їх оброблятимуть луцькі підприємці для подальшого використання.
Директор НВК №9 Віктор Недужко, навчальний заклад якого став рекордсменом зі збору макулатури, переконаний, що збір відходів – важливий для підтримки екології міста.
«Те, що робиться у місті з питань екології – виховує всіх нас, робить небайдужими до охорони довкілля. Тому треба вболівати за своє місто, активніше займатися екологічною роботою і жити в екочистому середовищі», ‒ зауважив директор.
Всього ж, за інформацією Сороки, школи зібрали понад 181 тонну макулатури, а дитячі садочки ‒ 31 тонну.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
олена Показати IP 27 Січня 2012 16:37
ДА діти в садочку які не мали макулатури батьки давали гроши. Як добре.
Цікавий Показати IP 27 Січня 2012 16:49
Приємно читати про хороші речі. Однак, чому відсутнє повідомлення про те, яке підприємство прийняло вторсировину й по якій ціні? (довідково. 6 місяців тому приймали макулатуру заготівельні підприємства по 60-80 коп за кг).
Vox populi Показати IP 27 Січня 2012 17:37
Борис Гнатович молодець, добре діло робить! Дай Боже шоб його добрі діла знаходили достойних послідовників!!!Взагалі дивуюся як в такому віці можна володіти невичерпною енергією!
Незнайомка Показати IP 29 Січня 2012 15:14
Недужку великий респект. Він взагалі як директор супер, все робить для школи. Не те, що інші. Він живе школою! Дай Бог йому і надалі бути таким.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus