USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі студенти за допомогою заліковки встановили світовий рекорд

21 Листопада 2008 11:34

У Луцьку виготовили першу найбільшу в світі їстівну залікову книжку. Про це 21 листопада повідомляють «Волинські Новини».

Як інформує ICTV, вага рекордсмена – майже шість кілограмів. Виготовлений кулінарний шедевр у вигляді хачапурі з начинкою з сиру.
Минулої сесії один із луцьких студентів перед витягуванням екзаменаційного білета від нервів почав гризти заліковку. Молодь загорілася бажанням скуштувати її по-справжньому.
На створення кулінарного шедевру знадобилося чотири кілограми тіста, три кілограми грузинського сиру сулугуні та 12 яєць. Рекорд у вигляді хачапурі п’ятнадцять студентів із трьох місцевих університетів робили майже годину. Допомагав професійний кухар.
 
За словами кухаря Юрія Хазіпова, він дуже хвилювався за виріб – спечеться чи ні. Однак мав надію, що все вийде.
 
Найбільша у світі залікова книжка важила 5 кілограмів 720 грамів, довжина її – півтора метра. На вже спеченій заліковці їстівним чорнилом студенти вписали свої улюблені предмети, викладачі – поставили оцінки. Тож за майстерність і винахідливість у заліковій – лише п’ятірки.
 
«Смак заліковки неоднозначний в тому плані, що вона може бути як солодкою, так і гіркою. Вона може бути різною – це залежить сесії, ситуації та інших факторів. Сьогодні була дуже смачна», – розповіла студентка Тетяна Шепітько.
Випікали рекордний кулінарний витвір трохи понад півгодини. З’їли – менше, ніж за 5 хвилин. Організатори свята вагу та розмір їстівної залікової книжки передадуть представникам Книги рекордів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Листопада 2008 13:42
Красавцы!!! В Книгу рекордав Гинесса

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus