USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі туристи відновлювали «спалені» калорії кашею

28 Вересня 2008 11:28

З нагоди Дня туриста у Луцькому Центральному парку імені Лесі Українки відбувся Фестиваль мандрів та активного відпочинку. Участь у ньому взяли близько 200 учасників. Про це 27 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
Фестиваль мандрів та активного відпочинку проводиться за сприяння відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради. Отож і привітали усіх волинських туристів представники мерії : Луцький міський голова Богдан Шиба, очільник постійної депутатської комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму бютівець Сергій Григоренко, директор департаменту молодіжної політики та спорту Володимир Пащенко.
Зокрема міський голова Богдан Шиба вважає, що потрібно розвивати туризм та проводити окрему туристичну олімпіаду. На його думку, «туризм – це більше, ніж спорт. Це спосіб життя».
«Інтересу зі сторони держави до розвитку туризму замало», - зазначив міський голова. Немає також і системного фінансування, як було це за радянських часів, - додав пан Шиба.
І до сьогодні є активним туристом Сергій Григоренко, який зі студентських років захоплюється пішохідним туризмом та постійно їздить у гори. Пан Григоренко розповів, що йому дуже подобається екстрім та випробування, які кожен турист відчуває в дорозі. Щодо пропагування державою туризму, пан Григоренко вважає його недостатнім.
За словами голови туристичного клубу «Ми» Руслани Мельник, історія Фестивалю нараховує 13 років і спочатку проводився він у Гаразджі, а в обласному центрі Волині святкування проводиться втретє. Пані Мельник розповіла, що бажання займатись туризмом у молоді є, проте «важливо знайти момент та підхід».
Випробувати себе у змагах зібрались студенти, учні, вихованці міського центру туризму, а також туристи із туристичних клубів «Ми» та «Терра».
Учасники брали участь у таких видах змагань як техніка пішохідного туризму, орієнтування на місцевості, туристська переправа та у конкурсі на кращу туристичну історію. Новинкою цьогорічного Фестивалю стали показові виступи із велотріалу та туристична фотовиставка.
По завершенні фесту всі учасники поповнювали витрачені калорії туристичною кашею із гречки та тушонки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Вересня 2008 11:51
сірьожа ма-ла-дєц!!!
Турист Показати IP 29 Вересня 2008 09:47
Шиба: «туризм – це більше, ніж спорт. Це спосіб життя». Ох ти ж мандрівник наш, турист політичний. Пора вже мандрувати з Луцька.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus