USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі водії відповідатимуть за шкідливі викиди власних авто. ФОТО

23 Вересня 2009 13:26
В обласному центрі Волині стартувала акція «Чисте повітря». У її ході представники ДАІ, санстанції, державної екологічної інспекції області та гідрометеоцентру перевірятимуть наявність чи відсутність шкідливих викидів автомобілів Луцька. Про це 23 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
Захід розпочався на вулиці Парковій, поблизу гаражів Волинської ОДА. Саме тут «даішники» зупиняли автомашини, які рухалися з вулиці Глушець на проспект Волі. Далі автівки перевіряли спеціальним пристроєм, котрий дозволяє виміряти кількість шкідливих речовин. Зокрема, автомобілі перевіряли у вихлопних газах оксиду вуглецю та вуглеводню. Зауважимо, що ГОСТи і граничні норми щодо цих показників були прийняті у 2004 році. Під час перевірки траплялися машини із майже ідеальним станом показників, а деяким водіям доводилося розмовляти із представниками ДАІ.
Додамо, що розмір штрафу для звичайного керманича автівки становить від 510 до 850 гривень. А ось посадова особа за таке порушення викладе із власного гаманця від 1360 до 1700 гривень. При цьому розмір штрафу варіюватиме залежно від розміру забруднюючих речовин. Тим паче, що розмір стягнення також встановлений адмінкодексом.
Заступник луцького міського голови Борис Сорока розповів, що екологічна ситуація в обласному центрі – задовільна, проте потрібно працювати над тим, аби вона не погіршилася. Він додав, що у Луцьку розміщуються 53 підприємства, котрі забруднюють повітряне середовище міста. Також в обласному центрі Волині пересуваються 62 тисячі транспортних одиниць, які минулоріч викинули у повітря 15, 3 тисячі тонн шкідливих речовин.
Наразі акція «Чисте повітря» відбуватиметься на центральних вулицях міста, наприклад, Рівненській і Відродження. А ось 28 вересня перевірятимуть маршрутні таксі на кінцевих зупинках на наявність шкідливих речовин. Додамо, що після закінчення заходу контролюючі органи планують створити список конкретних пропозицій щодо поліпшення стану атмосферного повітря у місті. Зазначимо, що така акція цьогоріч в обласному центрі Волині проводиться уже вдруге, вперше вона тривала навесні 2009 року. Розібравшись із перевірками авто, луцькі владці планують розпочати загальноміську акцію «Зробимо наше місто зеленим», аби збільшити «зелені легені» міста.
Довідково:
Минулоріч у повітря Луцька було викинуто 16,8 тисяч тонн забруднюючих речовин.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 23 Вересня 2009 15:08
І скільки триватиме ця "радість"?
Анонім Показати IP 23 Вересня 2009 15:20
В техогляд вгодить компенсація за викиди. Для чого тоді робити техоглад транспортних засобів? За техогляд плати, за перевірку плати. Виходить плати вдвічі, це як в приказці дурень платить вдвічі. От і ми дурні, що вибирали цю владу.
Анонімка Показати IP 23 Вересня 2009 16:25
Місяць

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus