USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцького перевізника не допустили до конкурсу

13 Вересня 2021 13:29
Підприємство ВТП «Санрайз» ЛТД виконком Луцької міськради не допустив до конкурсу з визначення перевізника за чотирма маршрутами.

Відповідне рішення члени виконкому ухвалили під час позачергового засідання 13 вересня.

Як пояснив начальник відділу транспорту міськради Віктор Главічка, підприємця не допустили до участі в конкурсі з визначення перевізників міста Луцька на маршрутах №№ 12, 24, 30 та 32. Конкурс має відбутися 14 вересня.

З його слів, причиною такого рішення стало те, що ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД подало на участь у конкурсі автобуси, що не відповідають умовам конкурсу (умовами встановлено наявність усіх автобусів з екологічними вимогами Євро-5). Також при подачі документів не надали копії сертифікатів відповідності й екологічності та інвестиційного проекту-зобов’язання щодо оновлення парку автобусів на цьому маршруті на визначений період до п'яти років.

Крім того, зазначив Віктор Главічка, 10 вересня надійшла заява від перевізника щодо відмови участі у конкурсі за маршрутом № 30.

Як пояснив Луцький міський голова Ігор Поліщук, у Луцьку намагаються позбутися неекологічних маршруток.

«Ви всі можете помітити, що у місті з’явилося чимало автобусів нового типу в нормальному стані, комфортні, з кондиціонером, що оцінили лучани в спекотний період, з доступністю для людей з інвалідністю. Ми такий курс взяли і будемо його реалізовувати, назад шляху немає. Автобуси «Богдани», «ПАЗи», всі інші мають відійти в минуле, і ми поступово маємо переходити на нормальний, якісний транспорт, за який не буде соромно перед лучанами, гостями міста і який відповідатиме сучасним екологічним нормам Євро-5», - наголосив він.

Міський голова також додав, що в парламенті готуються ухвалити законопроект, відповідно до якого, міський транспорт має бути не нижчий Євро-5, тож Луцьк випереджає законодавчі ініціативи.

До слова, представника компанії-перевізника на засіданні виконкому не було.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Олег Показати IP 13 Вересня 2021 13:44
Просто інший перевізник "забашляв" більше, от і вся причина, а то починають шукати всякі "відмазки", ніби в це зараз хтось вірить.
Крук до Олег Показати IP 13 Вересня 2021 14:11
Пруфи? Чи аби язиком помолоти?
Оксана до Олег Показати IP 13 Вересня 2021 14:12
А ти напевно той самий перевізник, який відправляє на маршрути транспорт в якому сам ніколи не їздив і їздити не будеш. В ті маршрутки заходити боязко, відчуття що розваляться на ходу, димлять, гальма писчать, я вже не пишу про бруд і сморід.
Олег до Оксана Показати IP 13 Вересня 2021 15:49
Та ні, мадам. Я - звичайний пасажир, який користується цими маршруиками двічі на день. Просто розумію, за якими критеріям в нашій державі виріюються подібні питання, і, повірте, інтереси простих людей тут враховуються в останню чергу, якщо взагалі враховуються.
123 до Олег Показати IP 13 Вересня 2021 14:47
От і міський голова подумав, що головне, щоб людям комфортно було їздити, а не про власні інтереси... взагалі не береже себе, все про людей думає)))
В . Показати IP 13 Вересня 2021 14:15
Откинули и откинули нам главное комфортные и удобные автобусы а они там между собой пускай розбираются
Лучанин Показати IP 13 Вересня 2021 15:56
Порозбирали прибуткові маршрута, а від неприбуткового відмовилися. І яким чином міськрада буде виходити з цього? Транспорт має бути комунальним, тоді можна буде легко розподілити маршрути і прибуткові будуть покривати неприбуткові - оце для пасажирів, а все інше від лукавого.
Пасажир Показати IP 14 Вересня 2021 07:39
Перевірили хоча б раз, оштрафували б за постійне порушення умов договору на перевезення та умов оплати проїзду (готівка) то можливо щось і зміниться на краще. Зупиняються перед зупинкою, а не на зупинці щоб побільше на пакувати салон, особливо це в центрі, постійні перегони з порушенням правил, розмова або переписка по моб телефоні під час руху, рахування грошей та ін.
Пасажир Показати IP 14 Вересня 2021 13:01
Вчора їхала на 31,водій також зупинився не доїхав до зупинки, на зауваження - щось промичав, сидушки такі незручні, що спину до сіх пор ломить,якщо людина трохи крепше, вона просто не всядеться, завузький прохід, враження, що воно все саморобне. Я вже готова була стоя їхати алеш набилося людей, а мені їхати до Кравчука, добре, якщо одноразова поіздка, а як людям з Боголюб кожен день, наприклад, на роботу в Луцьк. Це жах. Я за комфорт, хай трохи дороже

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus