USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Луцького бізнесмена Віктора Корсака звинуватили у виготовленні тисяч саморобних «аптечок-вбивць»

27 Вересня 2022 20:30
Луцького підприємця Віктора Корсака звинувачують у тому, що організація «Центр медичних інновацій», очільником якої він є, постачає українським військовим неякісні аптечки.

Про погану якість аптечок, які виготовляє організація, в соцмережі «ТікТок» заявила волонтерка Вольха Шаккарська, пише Конкурент.

«Тут пластир замість оклюзійки, звичайні ножиці, налбуфін зі шприцом, гавнотурнікєт власного виробництва замість нормального, якісь бинтики, пілпак, у якому таблетки невідомого походження, на якому пише "Вжити при пораненні".

Таких аптечок передали 16 тисяч нашим захисникам на фронт. Це волонтери з луцького Центру медичних інновацій, які дуже собою пишаються, вважають, що вони роблять дуже важливу і потрібну справу.

При тому, що ці аптечки – це аптечки-вбивці. 16 тисяч потенційно мертвих захисників, через те, що хтось вирішив зекономити на їх вмісті та придумати велосипед...» – резюмує волонтерка.
У іншому відео Вольха відповідає на запитання «Сподіваюсь, ви надіслали особисте звернення до них?»: «Ми намагались з ними комунікувати, але отримали у відповідь: "Я – доктор наук, а ви начитались протоколів і вийо*уєтесь". Люди абсолютно впевнені у своїй правоті. Вважають, що вони роблять добре, а ми, просто пі*араси, заздримо кількості їхніх аптечок».
Натомість Віктор Корсак у своєму Фейсбуці оприлюднив спростування звинувачень, зробивши розпаковку аптечки.

«Аптечка сформована за стандартами, які затверджені МОЗ, але в її суті лежить протокол MARCH. Перше, що ми маємо робити, – зупинити кровотечу. Для цього в нас є "міковський" турнікет власного виробництва, який сертифікований (показує сертифікат, – ред.) і внесений до переліку медичних засобів. Ми їх зробили близько 20 тисяч.

Далі ми маємо відновити прохідність дихальних шляхів: у нас є назофарингіальний повітровід, який можна для цього використовувати. У разі виникнення пневмотораксу має бути оклюзійна пов'язка, але через те, що ми їх не можемо достатньо знайти, ми кладемо замінники, які повністю виконують їх функцію.

Для зупинки кровотеч в нас є бинти різних діаметрів. У нас є ковдрочка для профілактики гіпотермії. Має бути кровоспинний засіб: ми кладемо "Кровоспас". Перед вам пілпак: сюди ми кладемо нестероїдного протизапального, сюди ми кладемо знеболювальне і один грам антибіотика (цефлоспорин).

Обов'язково є рукавички та пластирі... Є маркер і ножиці, через які почалася вся дискусія в соцмережах. Зрозуміло, що мають бути атравматичні ножиці, але за відсутності таких ми вкладаємо такі (демонструє якість канцелярських ножиць, – ред.)», – розповідає Віктор Корсак.

Підсумовуючи, підприємець додав: «Ми безкоштовно відправляємо їх на фронт. Вони потрапляють до санінструкторів. Вони їх передивляються. Кожен санінструктор може доповнити цю аптечку... Таким чином, з'явилась певна група людей, якій хочеться зіпсувати нашу репутацію, хоче примусити нас до того, щоб ми зупинили свою діяльність. Я вам відверто скажу: не дочекаєтесь! Собаки гавкають, а караван іде».

На оприлюдненому відеозаписі Віктор Корсак демонструє сертифікат, який за його словами, доводить якість турнікетів.
На сертифікаті бачимо назву компанії, що проводила тестування турнікета – Товариство з обмеженою відповідальністю "ОРГАН СЕРТИФІКАЦІЇ "ЄВРОСТАНДАРТ".

Шукаємо інформацію про це ТОВ і бачимо, як компанія представляє себе: «Ми – провідна компанія у сфері випробувань та сертифікації колісно-транспортних засобів. Наші фахівці знайдуть рішення для сертифікації Вашої продукції в найкоротші терміни при мінімальних витратах».

У Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України шукаємо види діяльності, якими займається компанія-сертифікатор: 71.20 Технічні випробування та дослідження КВЕД-2010: Клас 71.20. Цей вид діяльності передбачає проведення фізичних, хімічних, інших випробувань щодо всіх видів матеріалів, які підлягають аналізу, та продуктів, але в примітках зазначається, що цей клас не включає: зорову діагностику, дослідження й аналіз медичних і стоматологічних матеріалів.
Хоча за словами Віктора Корсака, турнікет, яких «вже вироблено 20 тисяч» – «сертифікований і внесений до переліку медичних засобів»...
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Не наш край Показати IP 27 Вересня 2022 20:44
"Наш Край" - найгірша мережа супермаркетів, де економлять на всьому, купа прострочки і некондиції. Дивно було би, якби їх аптечки були якісь супер-якісні. Корсак сам же визнає, що не маємо того що потрібно, то кладемо замінник невідомої якості. Сертифікація в конторі "Роги і Копита", де за гроші можна все "порішати" (як напевно вже давно звик робити пан бізнесмен). Про що далі говорити?
Анонім Показати IP 27 Вересня 2022 20:46
Хто фінансує " Центр медичних інновацій»? За чиї кошти формують ці аптечки? От тоді і буде зрозумілим кому вигідно брак направляти. Тепер примазавшихся псевдоволонтерів, які думають про власний карман розвелось дуже багато
Волонтер до Анонім Показати IP 27 Вересня 2022 21:07
Так Корсак його і фінансує, і зовсім трохи збирають донатів. За свої гроші закупляє те що необхідне.
Роман до Анонім Показати IP 27 Вересня 2022 21:38
Фінансують за власні кошти + допомога складниками від інших волонтерів
дідо Показати IP 27 Вересня 2022 20:54
ця безграмотна тіктокерша раніші чарівні палички виготовляла з дерева.....чарівні!!!...Карл...
Лучанка Показати IP 27 Вересня 2022 21:06
Донатьте далі, а цей барига і далі пхатиме в аптечки лайно. Найгірше, що від тої аптеки залежить життя хлопців
Опонент Показати IP 28 Вересня 2022 00:05
Яким чином кандидат медичних наук став доктором економічних наук? Зовсім інша галузь науки! Цікаво чи він пам'ятає хоч одну компоненту наукової новизни зі своєї докторської дисертації?
Колька Показати IP 28 Вересня 2022 00:26
коментар було видалено
Сергій Показати IP 28 Вересня 2022 01:10
коментар було видалено
Депутат Показати IP 28 Вересня 2022 06:00
Це ж маячня. Схоже на джинсу. Якась тіктокерша примазалася і тому подібне, проведіть нормальну журналістську роботу візьміть кілька аптечок та дослідіть. Писаки блін.
Євген до Депутат Показати IP 28 Вересня 2022 17:21
+100500
Іван Показати IP 28 Вересня 2022 06:01
За аптечки не знаю. Знаю по інших справах. Корсаки - це яскравий приклад того випадку, як з нікого можна стати кимось, не маючи для цього жодних підстав, крім нічим не підтверджених амбіцій. Можна роздути презерватив до розмірів великої кульки, але вона в будь-який момент може лопнути. Так і Корсаки - колись лопнуть і не залишиться нічого. Крім хмаринки в штанах.
Сергій до Іван Показати IP 29 Вересня 2022 06:52
Чужий успіх, чужі гроші, чуже життя - це те, що вас роздуває від заздрощів. Бо самому ніц не під силу. Тому що, йване, працювати треба, а ви від заздрощів скоро луснете. Бо ж писати хєрню - то не працювати
Анонім до Сергій Показати IP 29 Вересня 2022 18:19
Зайди до Корсака в касу і отримай свої чесно заслужені 30 срібників. "Адвокат" ти ХрЕнов!
Манергейм до опонент Показати IP 28 Вересня 2022 07:23
Дивно шо він ше до цих пір не став ше кандидатом воєнних наук (доктором) а ми з Киви сміємось чи не закінчив академію ГШ Бундесвера
Іван до Манергейм до опонент Показати IP 28 Вересня 2022 17:07
Сьогодні щось "закінчити" чи намалювати "дисертацію" простіше, ніж два пальці обпісяти.
Сергій Показати IP 28 Вересня 2022 07:41
Знаю, що команда цих волонтерів, які їб…ть з перших днів війни, просто перейшла дорогу тій шайці, коли виграли гроші. Тому такі інформаційні маніпуляції мають простий мотив - заздрість і чужі гроші.і А решта «експертів» живе срачами - навіть війна їх не змінила, бо г…но на вентилятор легше підкидати, ніж підняти п‘яту точку з дивана і чимось допомогти для перемоги. Тому читайте між рядками. А блохери, які ще нещодавно впарювали українцям чарівні дерев‘яні палички, які можуть начарувати перемогу, впарять будь-яку фігню - шкода, що деякі це не розуміють. Гроші, Карл, чужі гроші
Олександр Показати IP 28 Вересня 2022 08:52
Молодці що допомагають з аптечками.Допогають армії.Повага таким Людям!!!
Василь Показати IP 29 Вересня 2022 08:30
Особисто працював довгий час в одній із багатьох структур Корсака, не за аптечки мова, в всіх його "бізнесах" все через одне місце, з кінцевою метою, викачати більше ніж вкинуто (і то врази), чому підхід до аптечок збухти-барахти мав змінитися, я не знаю. Тому на 100% вірю що вони свідомо могли заробляти кошти на аптечках, при цьому на Корсака працює стільки людей (зараз налетять під коментар), і самі поки він їм платить мовчать і кивають. Він це абстракний аналог Порошенка, який теж на війні заробляв (міномети, Кузня на рибальській, оті драндулето медичні мобілі, катери і т.д.) а цей ото тільки до аптечок доріс...
Кром Показати IP 29 Вересня 2022 08:56
Аптечки- вбивці!
Мас до Кром Показати IP 3 Жовтня 2022 01:52
Чого ця девушка не вказала, що після цієї аптечки вона почала матюкатися. Це аптечки-матюгальники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus