USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькому електроавтобусу потрібен інвестор

2 Грудня 2014 10:44
Луцькі ентузіасти вже готові запропонувати ноу-хау, застосовані під час монтажу силових агрегатів та іншого обладнання, для запуску промислової серії. Потрібен лише інвестор, який буде готовий вкласти кошти у нову для України перспективну справу.

Про це повідомляє «Урядовий кур’єр».

Нагадаємо, луцьке підприємство «Санрайз» надало для експерименту автобус «Богдан А091», що працював на перевезенні пасажирів.

Символічно, що його пофарбували у зелений колір як нагадування про те, що зелені технології дедалі впевненіше завойовують місце під сонцем. І за ними майбутнє.

Тестовий пробіг із Луцька до Києва показав, що у такій комплектації електроавтобус здатний проїхати дві з половиною — три сотні кілометрів.

Розетка замість паливного бака: так, виготовлений у Луцьку «Богдан» відрізняється від інших тим, що має електричний силовий агрегат.

Непересічну роботу виконала група ентузіастів з участю конструктора В’ячеслава Полтавця, який вже має досвід переобладнання на електричну тягу й успішної експлуатації легкового автомобіля.

Ентузіасти зняли з транспортного засобу двигун внутрішнього згоряння і паливний бак, встановивши два електродвигуни потужністю 60 кіловат кожен.

А в пасажирському салоні сховано у ящиках-сидіннях потужні акумуляторні батареї. Вони, до речі, — найдорожчий компонент експерименту, адже коштували 14 тисяч гривень.

Для заправки транспортного засобу замість звичної водіям горловини паливного бака з’явився штекер, на який за потреби подають напругу 380 вольт. Щоб повністю зарядити акумулятори, потрібно чотири години. Після цього автобус може виїжджати на вулиці міста або у міжміський маршрут. Як стверджують конструктори, він може тривалий час їхати зі швидкістю 80 кілометрів за годину.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ СТАРТУВАВ КОНКУРЕНТ БЕНЗИНОВИМ МАРШРУТКАМ - ЕЛЕКТРОБУС

Досвід експлуатації таких транспортних засобів у Китаї та великих європейських містах показує, що за ними майбутнє. З’явився навіть своєрідний гібрид автобуса і тролейбуса, що може здійснювати підзарядку акумуляторних батарей від міської контактної мережі під час зупинок.

Як повідомляють засоби масової інформації, на цьому перспективному ринку України є компанія, що популяризує електротранспорт і лобіюватиме інтереси цієї галузі перед державою і бізнесом. Вона вже, наприклад, започаткувала пілотний проект із львівською міськрадою. І заступники міського голови Андрія Садового тепер їздять містом на електрокарах Nissan Leaf.

Заміщення електротранспортом традиційних автобусів позитивно впливатиме на енергетичну безпеку України. Засновник цієї компанії Костянтин Євтушенко стверджує, що у грошовому еквіваленті імпорт нафтопродуктів у країну за минулий рік становив 6,4 мільярда доларів США. «Щоб проїхати 150 кілометрів, середньостатистичний автомобіль потрібно заправити на 250 гривень, а зарядити електрокар на таку саму відстань коштуватиме всього сім гривень!» — стверджує він. До того ж наша держава, як відомо, виробляє надлишок електроенергії.

Тестовий заїзд обладнаного електродвигунами луцького «Богдана» нагадав і про те, що у багатьох розвинених країнах є державні програми підтримки виробництва та експлуатації електротранспорту. Перше місце за кількістю електромобілів на душу населення — 32 000 машин на 5 мільйонів осіб — посідає Норвегія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ФОП з Луцька Показати IP 2 Грудня 2014 11:22
Так давайте створимо ПАТ, в яке кошти зможуть вкласти всі жителі міста(по бажанню), інвесторів буде багато(на мою думку). Якщо держава і влада міста не зацікавлені в розвитку Луцька, то будемо ми цим займатись. Потрібно визначитись скільки таких автобусів потрібно, також гарантії від влади про те, що коли буде заявлена нами кількість автобусів, то міськрада ГАРАНТУЄ нам виділення певного маршруту. Таким чином ми(акціонери) зможемо заробляти гроші, тим самим підтримуючи екологію нашого міста. Це питання перспективи на майбутнє(це для критиків, які почнуть зараз писати, що це нереально і хз коли воно окупиться). Давайте думати на 10-15 років вперед, а не про те, як стати міліонером вже завтра ;) Збагатитись бистро можна тільки крадучи в держави(тобто стати політиком) :)
Лучанин до ФОП з Луцька Показати IP 2 Грудня 2014 12:45
Хорошая идея на счет что бы все стали акционерами и цена в 2 грн была бы нормальной!
ФОП з Луцька до Лучанин Показати IP 2 Грудня 2014 14:29
Ціна в 2 грн за проїзд - це був би надприбуток для ПАТ, сума затрат на пальне і електрику ну дуууууже відрізняється ))) За умови, якщо взяти нормальних водіїв, які не будуть "гробити" авто!!!
руслан Показати IP 29 Січня 2015 03:29
У мене є прототип безтоплевного генератора також шукаю людину яка погодиться допомогти фінансово

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus