USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькому перевізнику-аутсайдеру дали місяць на усунення недоліків

2 Листопада 2016 09:52
Зношені автобуси та нестача водіїв на маршрутах: звіт щодо діяльності перевізника, щодо якого виникають численні нарікання лучан, вирішили заслухати повторно через місяць.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 2 листопада.

Про виконання ПАТ «Луцьке АТП 10701» договорів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом розповів директор підприємства Святослав Павлишин. З його слів, наразі підприємство здійснює перевезення за дев’ятьма маршрутами - № 3, 18, 9, 17а, 26а, 14, 31, 47 та 23. На маршрутах використовують 53 автобуси, трудовий колектив підприємства становить 170 осіб, з них 111 – водії.

Порушення у виконанні договорів на перевезення пасажирів викликані значним старінням рухомого складу та суттєвою нестачею водіїв, що не завжди дозволяє випускати на лінію достатню кількість автобусів. Святослав Павлишин розповів, що займає посаду протягом місяця і вже робить кроки щодо усунення недоліків. Так, збільшили кількість працівників ремонтної служби, що дозволить здійснювати більш якісне технічне обслуговування автобусів та усувати несправності. Наразі п’ять автобусів відправили на проведення повного капремонту. На роботу запрошують водіїв, іногороднім надаючи гуртожиток.


Коментуючи приписи щодо системи сповіщення, він запевнив, що недоліки вже виправили, а винних осіб притягнули до відповідальності.

В літній період цього року в АТП дещо зменшилися показники регулярності виконання рейсів за рахунок виходу з ладу окремих приладів GPS та тимчасового з’їзду з лінії автобусів через технічну несправність. Однак протягом останніх місяців намітилася тенденція покращення регулярності виконання рейсів за рахунок залучення додаткових резервних автобусів. Диспетчери регулярно відслідковують порушення графіків руху за системою МАК, а АТП вживає адміністративні або інші заходи щодо винних водіїв. Керівництво АТП не може постійно застосовувати жорсткі заходи до винних водіїв, оскільки останнім часом намітилася тенденція відсутності достатньої кількості водіїв на ринку перевезень. Це стало однією з проблем забезпечення графіків виїзду на лінію на маршруті № 18. Окрім того, старіння парку автобусів призводить до тривалих капітальних ремонтів, а саме на маршруті № 18 працюють автобуси з найбільшим пробігом.

Усунути недоліки планують впродовж найближчих місяців.

Своєю чергою, начальник управління транспорту та зв’язку Анатолій Миронюк повідомив, що всі зауваження, які зроблені перевізнику, підтверджені документально. Наразі перевізник перебуває серед аутсайдерів, але, оскільки на підприємстві діє нове керівництво, є надія на виправлення ситуації. Він зауважив, що по маршрутах № 18 та 47 наразі часто лучанам доводиться ходити пішки. Загалом управління винесло перевізнику 14 приписів, по три порушення зафіксували на маршрутах № 23 та 18.


Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що стратегія нового керівництва підприємства є правильною, але короткостроковою. Отже, він пропонував у місячний термін повторно заслухати звіт про діяльність підприємства.

Члени виконкому вирішили повторно заслухати керівника Луцького АТП 10 701 через місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus