USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Луцькрада не звертатиметься до парламенту щодо рішення польського Сейму

29 Вересня 2016 10:44
Звернення до Верховної Ради стосовно рішення польського Сейму про визнання подій 1943-1945 років на Волині геноцидом не підтримали депутати Луцької міськради.

Про це йшлося під час 13 сесії Луцької міськради 28 вересня.

Депутат Микола Федік зауважив, що проект рішення виносять на розгляд обранців громади повторно. З його слів, багато хто називає таке звернення політичним рішенням, але насправді це питання національної гідності та честі. Федік зауважив, що у разі визнання факту геноциду Польща зможе в міжнародних судах вимагати компенсацій від України. Та додав, що такі проекти рішення підтримали всі райради, а також Волинська облрада. Звернення, мовляв, покликане відстоювати інтереси українського народу. В документ внесли декілька правок. Відтак, у ньому йдеться про те, що польські політики вдаються до маніпуляцій і посилаються на сфабриковані факти, які не відображають справжньої картини подій на Волині та у Західній Україні в роки Другої світової війни, а Польща досі не покаялася за багаторічну пацифікацію територій та виселення українців з історичних земель.

Навіть після повторного голосування проект рішення не здобув підтримки більшості депутатів міськради. Обранець громади зауважив, що депутати, які не проголосували за проект рішення, соромляться бути українцями, волинянами та відстоювати національну честь та гідність.

Своєю чергою, голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук попросив не вішати ярликів на колег, кажучи, що вони начебто соромляться бути українцями. Та нагадав, що відповідну постанову вже ухвалила Верховна Рада, тож виникає питання чому зараз таке звернення повинна приймати міськрада, хіба що, «аби поставити галочку перед своїми київськими босами». Слова Микола Федіка він назвав свідомою провокацією та наголосив, що міська рада повинна займатися передусім господарськими питаннями. А встановлення історичної справедливості не у її компетенції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Педіку Показати IP 29 Вересня 2016 10:58
Ти дебіл?
543 Показати IP 29 Вересня 2016 11:26
Половина депутатів має в Польщі бізнес або повідкривали там банківські рахунки тому бояться за себе, а от коли наприклад питання стояло щодо визнання армії Перемоги у Великій Вітчизняній війні та вшанування імен справжніх визволителів то тут забули про господарські справи і навперебій галасували що все не так і треба все переписати та забути.
Вахтанг Показати IP 29 Вересня 2016 13:17
Слабаки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus