USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцькрада просить Київ допомогти малому бізнесу. Звернення

28 Серпня 2020 12:44
Депутати Луцької міської ради звертаються до Кабміну, Верховної Ради та президента щодо прийняття нормативно-правових актів, які сприятимуть спрощенню ведення малого бізнесу.

Про це йшлося 28 серпня під час позачергового засідання сесії Луцької міської ради.

Як розповіла депутатка Алла Надточій, до обранців громади неодноразово зверталися підприємці міста, які стурбовані ситуацією в Луцьку та у Волинській області загалом.

Мова йде про прийняття та впровадження у дію законів «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг», «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг».

«Цими законами для всіх платників єдиного податку 2, 3 та 4 груп передбачена фіскалізація розрахункових операцій та розширення переліку виду діяльності, для яких застосування розрахункових операцій є обов’язковим. Це значно погіршить умови ведення підприємницької діяльності фізичними особами-підприємцями; розширить можливості для контролюючих органів щодо корупції та здирництва. Водночас суттєво збільшаться витрати підприємців на придбання, запровадження та забезпечення функціонування реєстраторів розрахункових операцій, касової дисципліни, обліку та звітності. Усі ці витрати будуть закладені у собівартість товару і як наслідок – прогнозований ріст відпускних цін», – наголосила Алла Надточій.

Та додала, що у Верховній Раді зареєстровані законопроєкти, які розроблялися в тісній взаємодії з малим бізнесом та покликані вивести з тіні підприємців. Їх прийняття сприятиме спрощенню ведення малого бізнесу та податкового адміністрування, зменшенню податкового тиску на суб’єктів господарювання з боку контролюючих органів, створенню умов для детінізації малого бізнесу в Україні.

Тому депутати Луцької міської ради висловили прохання до центральної влади посприяти в прийнятті законопроєктів, які спростять ведення малого бізнесу в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 28 Серпня 2020 15:51
На Старому базарі вже "допомогли". Скільки сімей залишили без роботи
Експерт Показати IP 2 Вересня 2020 03:26
А шо, від того базару картопля гірше росте? Помойка, а не базар.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus