USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Луцькрада проситиме ВР прийняти єдиний Виборчий кодекс

24 Травня 2018 14:23
Депутати Луцької міської ради України звернуться до Верховної ради України, аби та прийняла Виборчий кодекс України, адже кожні вибори в Україні відбуваються за іншим законодавством.

Про це йшлося 24 травня під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Як розповів депутат Андрій Козюра, який ініціював проект рішення щодо звернення, корінь проблеми полягає в тому, що будь-які вибори, які відбуваються в Україні, проходять по різних законах, адже положення не узгоджується між собою. Тож, він запропонував у зверненні, щоб уніфікувати практику і як є в розвинутих європейських країнах – прийняти єдиний уніфікований кодифікований акт щодо всіх видів виборів.

«Ви знаєте, що половину у ВР обирається за закритими партійними списками, а частина - за мажоритарною системою, тож кандидати часто використовують підкуп – це породжує неправильне формування влади. Є пропозиція передбачити те, що вибори відбувалися за відкритою основою. Виборці самі зможуть вибрати, який кандидат буде представляти їхні інтереси. Межа прохідного балансу буде становити 4 %, що дозволить позбутися партій-одноденок», - зазначив Андрій Козюра.

Голова комісії Микола Федік зауважив, що питання є, як ніколи актуальним, оскільки влада на майбутніх парламентських виборах обереться за тим же принципом і реформи знову відкладуться на 5-6 років.

Відтак, комісія рекомендувала підтримати звернення на найближчому засіданні сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus