USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Луцькі депутати звернулися до парламенту, аби відмінити податок та мито на авто, які ввозять для ЗСУ

20 Грудня 2023 12:35
Депутати Луцької міської ради звернулися до Верховної Ради України з проханням підтримати відповідні зміни в законодавстві та звільнити від оподаткування податком на додану вартість та ввізним митом автомобілі, які закуповують органи місцевого самоврядування за кошти місцевих бюджетів для сил оборони.

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради.

Обранці громади розглянули проєкт рішення про звернення до Верховної Ради України щодо підтримки проєктів законів України №10219, №10220 щодо забезпечення потреб Сил безпеки та оборони транспортними засобами.

Як ідеться у зверненні, з перших днів повномасштабної війни Луцька міська територіальна громада визначила головним пріоритетом підтримку Сил безпеки та оборони України. Тривалий час можливості, визначені законодавством, що стосуються використання коштів місцевого бюджету на забезпечення Сил безпеки й оборони України, були обмеженими та недостатньо відображали потреби й виклики воєнного періоду. Попри це, бюджетні призначення спрямовували на забезпечення військових частин, які боронять нашу країну. Зокрема додалися бронежилети, каски, військова форма, інші засоби індивідуального захисту, тепловізори, приціли, БПЛА, засоби зв’язку та інша електроніка, паливно-мастильні матеріали, запчастини, послуги з ремонту техніки тощо.

Читати ще: Автомобілі, сотня дронів, рації: Луцька міськрада підготувала допомогу ЗСУ на 25 мільйонів гривень

У зверненні наголошують, що критичним для військової логістики є забезпечення достатньою кількістю транспортних засобів підрозділів, які воюють з російським агресором. Однак на цей час механізм імпорту автомобілів на потреби військових частин для органів місцевого самоврядування фактично є заблокованим.

Розуміючи важливість забезпечення автомобільним транспортом сил безпеки й оборони України та необхідність налагодження ефективного механізму імпорту транспортних засобів, депутати Луцької міської ради закликають народних депутатів України підтримати проєкти законів України «Про внесення зміни до розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України та інших законів України щодо забезпечення потреб Сил безпеки та оборони транспортними засобами», реєстраційний номер 10219 від 07.11.2023 та «Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо забезпечення потреб сил безпеки та оборони транспортними засобами», реєстраційний номер 10220 від 07.11.2023.

Читати ще: У Луцьку в програму підтримки військових частин заклали 1,5 мільярда

Завдяки ухваленню законів внесуть зміни до Податкового кодексу України, а саме: тимчасово, до 31 грудня 2024 року, звільнять від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів для Сил оборони.

Також зміни передбачені і в Митному кодексі України: на період дії воєнного стану, але не пізніше як 31 грудня 2024 року, транспортні засоби для Сил оборони звільнять від оподаткування ввізним митом.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus