USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькрада виконала рішення суду, підстав для нових позовів немає, – юрист

7 Липня 2017 09:07
Депутати Луцької міської ради виконали рішення апеляційного суду та визнали нечинним рішення сесії 15 березня 2017 року, яким вони звільнили з посади секретаря Юлію Вусенко. Проте, маючи на це законне право, більшістю голосів вчора, 6 липня, звільнили її з посади, адже рада уже має законно обраного секретаря, а дві людини на цій посаді перебувати не можуть.

Юрист із майже 25-річним досвідом роботи в адвокатурі, голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Волинської області Микола Сорокопуд у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини зауважив, що рішення апеляційного суду частково змінило рішення суду першої інстанції за позовом Вусенко. Наразі рішення є законним і обов’язковим до виконанням, адже його не скасовували, касаційну скаргу не подавали.

На виконання рішення суду Луцька міська рада прийняла рішення щодо визнання нечинним рішення ради від 15 березня 2017 року щодо її звільнення. Однак, за станом на 6 липня її повноваження припинені, а депутати, відповідно до чинного законодавства, обрали собі нового секретаря – Григорія Пустовіта. Тому пані Вусенко звільнили у відповідності до пункту 5 статті 41 КУПП – тобто, в зв’язку з закінченням її повноважень, оскільки обраний новий секретар.

«Це виключно повноваження органу місцевого самоврядування – обирати собі керівника. На сьогодні це секретар ради і ним обраний Григорій Пустовіт», – пояснює Микола Сорокопуд.

Ціна питання поновлення Вусенко – близько 150 тисяч гривень

Зі слів юриста, Юлія Вусенко має право вимагати компенсації заробітної плати за час вимушеного прогулу на робочому місці, адже, де-юре, суд своєю ухвалою поновив її на посаді.

Тим паче, що відповідно до інформації, яку пан Сорокопуд дізнався зі ЗМІ, заробітну плату вона собі встановила чималу. Зокрема, відповідно до офіційних документів, які публікувало ІА Волинські Новини, за 2,5 місяці роботи на посаді секретаря Юлія Вусенко отримала 114 тисяч гривень.



До слова, такої ж думки депутат Луцької міської ради Сергій Була, який звернувся до своєї колеги по депутатському корпусу і закликав отримані кошти спрямувати на благодійність. «Зважте всі моменти і використайте ці гроші з благодійною метою. Так буде відверто і чесно», – такі слова скерував Сергій Була до Юлії Вусенко.

«Безумовно, Юлія Вусенко буде вимагати компенсації, має на це право. З дня звільнення її з посади до сьогоднішнього дня», - висловлює припущення Микола Сорокопуд.

Якщо порахувати, то виходить, що на місяць пані Вусенко отримувала близько 45 тисяч гривень. Відтак, за половину березня, а також квітень, травень і червень вона може вимагати з міської казни близько 157 тисяч гривень. Відтак, фінансовий мотив в діях Вусенко є, і він – відчутний.

«Нормальні керівники не думають лише про те, як втримати крісло»

На сьогоднішньому виконанні рішення суду міською радою політичні інтриги та спроби дестабілізувати роботу ради можуть не закінчитись.

На думку юриста, на цьому Юлія Вусенко не зупиниться, адже вона не отримала відповідної сатисфакції – вважаючи, що її права порушені, вона може домагатись відповідного рішення черговими позовами.

Проте, зі слів Миколи Сорокопуда, йдеться не лише про порушені трудові права. Є й інтерес не менш вагомий – політичний, адже на кону стоїть посада очільника міста до позачергових виборів міського голови.

«Яким чином амбіції захистити – це складне питання. Нормальні керівники думають про те, як краще зробити для держави та громади, а не перейматись лише тим, як собі втримати крісло. Як кажуть, не слід лише запитувати про те, що тобі дала держава, а задаватись питанням про те, що я зробив для країни. Тоді у нас Луцьк буде найкращим містом для комфортного проживання», – підсумував юрист.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
121 Показати IP 7 Липня 2017 18:58
Ото зарплату бідненька отримувала! Ясно чого до корита рветься. А на мінімалочку пожити не хоче?
--- Показати IP 8 Липня 2017 08:46
Зарплата там це як приємний бонус... на кишенькові витрати!!!
боря Показати IP 9 Липня 2017 14:13
А на 3200 не хочуть.,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus