USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міськрада вимагає у ВР призначити вибори у Луцьку: «Самопоміч» і БПП не голосували

6 Липня 2017 13:13
Депутати Луцької міської ради прийняли звернення до Верховної Ради з вимогою в невідкладному порядку призначити позачергові вибори міського голови, аби лучани нарешті змогли обрати людину, яка керуватиме містом. Натомість, депутати фракцій «Самопоміч», БПП «Солідарність», «Свобода» не підтримали вищезгадане звернення, проігнорувавши сесійне засідання.

Про це стало відомо під час позачергової 27 сесії Луцької міської ради.

«Політична ситуація в місті є вкрай нестабільною, тривають безкінечні судові процеси, зриваються сесії Луцької міської ради, що загрожує добробуту та благополуччю лучан, унеможливлює ведення нормальної господарської діяльності тощо.

На підставі вищезазначеного, в інтересах лучан Луцька міська рада вимагає невідкладно розглянути питання призначення позачергових виборів Луцького міського голови та якнайшвидше призначити дату їх проведення», - йдеться у зверненні.

Більшістю голосів депутати проголосували за звернення до ВР. Натомість фракції «Свобода», БПП, «Народний контроль» і «Самопоміч» не прийшли на голосування за цей проект рішення.

Зазначимо, що для того, щоб вибори врешті відбулися, їх має призначити Верховна Рада України. Рішення про звернення до ВРУ з проханням про якнайшвидше призначення дострокових виборів мера депутати Луцької міської ради прийняли на сесії ще 29 березня. Своєю чергою, 7 червня Комітет із питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВРУ, очолюваний Сергієм Власенком, запропонував провести вибори в Луцьку 24 вересня.

На засідання Верховної Ради, однак, досі не внесли на порядок денний питання про вибори міського голови, що, аби вибори відбулися восени, потрібно зробити до 15 липня, поки не розпочалася перерва в роботі Верховної Ради. Чи винесуть питання на порядок денний, невідомо. Якщо цього не станеться, наступне сесійне засідання відбудеться лише у вересні. У такому випадку вибори в Луцьку можуть пройти у грудні-січні 2017–2018 років. Відзначимо, що більшість у Верховній Раді складають представники пропрезидентської партії Блоку Петра Порошенка та Народного фронту, тому призначення виборів залежить, здебільшого, від їхньої політичної волі.

Окрім того, відповідно до позиції більшості голосує прорегіональна депутатська група «Воля народу», з якою президент у політичному плані веде діалог. До неї, зауважимо, входять волинські нардепи Сергій Мартиняк та Степан Івахів, які мають долю в групі компаній «Континіум».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВИБОРИ МІСЬКОГО ГОЛОВИ: КОЛИ ВІДБУДУТЬСЯ ТА КОМУ ВИГІДНЕ ЗАТЯГУВАННЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus