USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Міськрада затвердила мирову угоду між «Луцьктеплом» та «Тепелен»

31 Жовтня 2018 12:52
Депутати Луцької міської ради затвердили текст мирової угоди між ДКП «Луцьктепло» та фірмою-прокладкою «Тепелен». Таке рішення прийняли, аби уникнути ймовірного колапсу протягом цього опалювального сезону.

Про це йшлося під час засідання 48-ї сесії Луцької міської ради 31 жовтня.

Директорка ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна розповіла, що мова – про сплату боргу в сумі 23 мільйонів гривень до кінця 2022 року з гарантією міськради. Валентина Малютіна зазначила, що укладення мирової угоди не стане остаточним вирішенням проблеми. Так, зараз «Тепелену», власники котельні на Карбишева і ДКП «Луцьктепло» боргує 3,3 мільйона гривень за оренду котельні за три місяці.

«Ми стали перед вимогою нормалізації відносин із «Тепеленом». Примусово з рахунку підприємства було стягнуто 5,2 мільйона гривень», – сказала Валентина Малютіна. Та додала, що йдеться про значну суму боргу. У випадку, якщо підприємство буде змушене самостійно розраховуватися з «Тепеленом», «Луцьктепло» не зможе проводити жодних ремонтів або виплачувати заробітну плату своїм робітникам.

«Підприємство зробило все можливе для нормалізації роботи «Луцьктепла» та для нормального проходження в місті опалювального сезону», – підкреслила Валентина Малютіна.
Окрім того, вона нагадала, що зараз відбувається тендер, оцінюються технічні пропозиції щодо встановлення ІТП. Планується, що до кінця опалювального сезону можна буде встановлювати ІТП, аби зменшити споживання тепла. Також уже сім котелень виведено з експлуатації, до кінця року заплановано вивести ще три.

Валентина Малютіна повідомила теж, що за грантові кошти підприємство планує автоматизувати котельні. Щодо блокування рахунків, то вона наголосила, що «підйом тарифів для населення – це не варіант, адже люди вже не можуть платити».

Депутат Андрій Покровський, своєю чергою, поцікавився, яка ситуація складеться, якщо міськрада не підтримає мирову угоду.

«Рахунки підприємства блоковані, звільнені тільки кошти Європейського банку, інвестиційний рахунок і по заробітній платі… Є також реальна загроза повернення котельні з оренди… Однак мені важко прогнозувати якісь дії. Ми врегулювали відносини з усіма кредиторами, залишився лише «Тепелен», із яким ми не можемо ніяк врегулювати питання», – відповіла Валентина Малютіна.

Вона пояснила, що після затвердження тексту мирової угоди міськрадою, її мають підписати дві сторони – ДКП «Луцьктепло» і «Тепелен». Після цього угоду потрібно надіслати на затвердження до суду. Це дозволить зупинить виконавче провадження проти «Луцьктепла» й відповідно арешт рахунків буде знято.

Депутат Тарас Шляхтич зазначив, що питання досить складне. Він підкреслив: у випадку, якщо міськрада затвердить своїм рішення мирову угоду, таким чином вона автоматично визнає борг «Луцьктепла», що «Тепелен» пізніше використає на свою користь. Тож він запропонував відкласти затвердження цією угоди й дочекатися рішення Верховного суду.

«Так, ситуація складна, але ми теж маємо джерела впливу для вирішення ситуацію. Ми не можемо втрачати шанс, аби не сплачувати борг «Тепелену», – звернув увагу він.

Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук нагадав, що борг підприємства вже визнаний.
«На превеликий жаль, цей борг визнаний ще колишнім керівником підприємства у 2012 році. Минулого року ми боролися з арештом рахунків, коли підприємство було в надскладному стані. Це потягнуло списання з рахунку підприємства 5 мільйонів гривень і подальшого блокування рахунків. Договір оренди котельні на Карбишева закінчується у грудні, до того часу суд не підготує рішення. Звичайно, що не хочеться голосувати за цей проект й сплачувати борг за рахунок коштів із міського бюджету, адже підприємство самостійно не зможе сплачувати цей борг. Але це той спадок, який нам залишився», – зазначив Ігор Поліщук.

Депутати підтримали проект рішення.

Так, під час сесії міськради в серпні проект мирової угоди депутати вирішили зняти з розгляду.

Нагадаємо, рахунки ДКП «Луцьктепло» протягом понад року заблоковані через аферу «Континіуму», оскільки фірма-прокладка «Тепелен», що належить до цієї групи, намагається незаконно стягнути 28 мільйонів гривень із підприємства. Через це торік під загрозою був початок опалювального сезону у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus