USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Луцьксвітло» торік не освоїло півмільйона

18 Березня 2015 11:30
Через неузгодженість між проектами та кошторисами, комунальне підприємство «Луцьксвітло» не освоїло у 2014 році 500 тисяч гривень на роботи з освітлення.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 18 березня.

Зі слів директора КП «Луцьке електротехнічне підприємство – Луцьксвітло» Олександра Ковпака, на балансі підприємства знаходиться 9421 світлоточка. Протяжність мереж зовнішнього освітлення – 372,7 кілометра, з них: 229,9 кілометра – повітряні, 142,8 кілометра – кабельні.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, на Волині майже усі електромережі зношені.

КП « Луцьксвітло» окрім світильників обслуговує й світлофори. У 2014 році Луцька міська рада виділила 340 тисяч гривень на будівництво світлофорного об’єкта на перехресті вулиць Шевченка – Чернишевського.

Крім того, торік замінили світлофорні об’єкти на вулиці Винниченка, на перехресті: вулиць Рівненської – Електроапаратної – проспекту Відродження; вулиць Карпенка – Карого - Ківерцівської.

У 2014 році Луцька міська рада виділила 767,6 тисячі гривень на реконструкцію мереж зовнішнього освітлення Луцька. Так, на суму 526,9 тисячі гривень було виконано роботи на прибудинкових територіях, перехрестях. Також встановили 215 світильників на суму 171, 6 тисячі гривень. До слова, нині почастішали скарги лучан на яскраве освітлення прибудинкових територій. Мовляв, кілька років поспіль люди скаржилися на недостатність освітлення двору, а коли встановили світильники, вони почали скаржитися, що їм ліхтарі світять у вікна.

Також КП «Луцьксвітло» на суму 206,1 тисячі гривень торік виконало роботи з реконструкції мереж зовнішнього освітлення вулиць Полонківська, Довженка, Польова, Корольова та прибудинкова територія на вулиці Потебні, 58.

Директор підприємства розповів, що є проблеми з обладнанням більшістю автовишок підприємства - з великим терміном служби, що потребує додаткових затрат на їх утримання.

Власне, на підприємстві декларують значне недовиконання запланованих робіт через нестачу фінансування. Натомість, як стало відомо, торік підприємство не освоїло 500 тисяч гривень, які міська рада виділила на вуличне освітлення. Причина – неузгодження між проектами та кошторисами. Відтак, ці кошти перейшли на наступний рік.

Олександр Ковпак повідомив, що на підприємстві працюють 46 робітників. Торік через недостатність фінансування підприємство змушене було працювати в режимі неповного робочого тижня протягом 4 місяців (3 дні на тиждень з березня по червень включно).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus