USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька РДА не оплачує заміну вікон у школах, а поклала гроші в банк

5 Грудня 2016 17:43
Депутати обласної ради вимагають пояснень, чому Луцька РДА не освоїла виділені кошти, а тримає їх на банківському рахунку.

Про це стало відомо під час позачергової, 9 сесії Волинської обласної ради.

Депутат обласної ради Юрій Цейко звернувся із запитом до голові Волинської ОДА, у якому звернув увагу на негативні тенденції з використанням бюджетних коштів у Луцькому районі.

«Район є одним з найбільш бюджетоутворюючих, але використання коштів незадовільне. Депутати райради 22 квітня цього року виділили 1,7 мільйона гривень на заміну та встановлення метало-пластикових вікон у школах району. У травні виділили ще 1,4 мільйона. Але досі в школах не замінили жодного вікна, а кошти лежать на депозитних рахунках. Тим часом у школах порушується температурний режим», - повідомив Юрій Цейко.

З його слів, у районі є низка нагальних потреб: заміна котлів, вікон, утеплення фасадів, будівництво та ремонт доріг, відкриття додаткових груп для дошкільнят, забезпечення ФАПів та амбулаторій обладнанням, але більше 30 мільйонів коштів районного бюджету, - досі на депозитах. Тож він просить пояснити чому кошти досі не використовуються за призначенням. Депутати підтримали запит колеги.

До слова, під час цієї ж позачергової сесії йшлося про те, що облдержадміністрація не виконує рішення бюджетної комісії, через що райони не можуть освоїти виділені їм кошти. А депутати проголосували за протокольне доручення включити в порядок денний чергової сесії облради звіт голови ОДА, під час якого він має повідомити про те, наскільки освоїли райони виділені їм кошти. Всім депутатам працівники апарату мають також підготувати порівняльну таблицю, в якій буде відображено кількість виділених коштів за програмами і їх освоєння.

Голова облради Ігор Палиця повідомив, що у випадку, якщо виявиться, що окремі посадовці, у тому числі заступники голови ОДА, чи голови РДА саботують виконання рішень обласної ради, то ставитиметься питання про невідповідність цих чиновників займаним посадам. І депутати готові клопотати про звільнення цих осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Клоун Показати IP 5 Грудня 2016 17:50
Бо голова РДА має прОцент з банку. Хuлі не ясно?
234 Показати IP 5 Грудня 2016 18:23
ярмольський плюсує проценти до своїх земельних ділянок
ТУПИЙ Показати IP 5 Грудня 2016 20:24
ТЕНДЕР НА ВСТАНОВЛЕННЯ ВІКОН НЕ ВІДБУВСЯ БО п. ЕЙКО Ї ЙОГО ОНОПАРТІЙЦІ ЗАВЕЛИ НА ТЕНДЕР ДВІ ФІРМИ ОДНОДЕНКИ БЕЗ ПРАЦІВНИКІВ БЕЗ ОБОРОТУ З ОДНИМИ ДИРЕКТОРАМИ СТВОРЕНІ ЗА ДЕКІЛЬКА ДЕНЬ ДО ТЕНДЕРУ З ДЕМПІНГОВИМИ ЦІНАМИ АБИ ВИРВАТИ ГРОШІ . БЕЗ ВИРОБНИЧИХ ПЛОЩ. БЕЗ ОБЛАДНАННЯ І ВОНИ СТВОРИЛИ ШТУЧНУ КОНКУРЕНЦІЮ РЕАЛЬНИ ВИРОБНИКАМ ВТРУТИЛОСЬ сбу ТЕНДЕР СКАСУВАЛИ. ПОТІМ БЮДЖЕТНА КОМІСІЯ ВИРІШИЛЕ БЕЗ ТЕНДЕРХИХ ЗАКУПІВЕЛЬ ПЕРЕДАТИ ГРОШІ 1,5 МЛН НА ПІДПРИЕМСТВО ЯКЕ НЕ МАЕ ВІДНОШЕННЯ ДО ВІКОН А ЗАЙМАЕТЬСЯ ОПАЛЕННЯМ. ВСЯ ПРОБЛЕМА В ТОМУ ЩО ВЕЛЬМИШАНОВНІ ДЕПУТАТИ ЗАЛИШИЛИСЬ БЕЗ "ВІДКАТУ "ЧЕРЕЗ ТО ТАКІ " ПЕРЕЖИВАННЯ " ЗА ТЕМПЕРАТУРНИЙ РЕЖИМ В ШКОЛАХ ВСЕ БАНАЛЬНО ГРОШІ НАЖАЛЬ ГРОШІ
Фінансист Показати IP 5 Грудня 2016 22:14
Тупоголовий Ційко сидить на відкатах. І в районі всі це знають. Коли б оплатили 1.5 міліони , то той виродок отримав би 500000 гривень. Думаю, що далі пояснювати зайве.
Цейко Показати IP 6 Грудня 2016 19:20
Тендера проводить РДА, акти виконаних робіт підписують працівники РДА, оплату за роботи здійснює знову РДА а відкати отримує тупоголовий Цейко. І як в нього це виходить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus