USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі обранці громади хочуть повернути бойовий корабель

25 Лютого 2015 14:41
Вжити заходів для повернення захопленого Російською Федерацією корвета «Луцьк» просять голову Волинської облдержадміністрації депутати міськради.

Відповідний запит до голови ОДА Володимира Гунчика оголосив під час 71-ї сесії міськради 25 лютого депутат Богдан Шиба.

Він зауважив, що до нього звернулися громадські активісти з приводу долі корвету «Луцьк», корабля, шефську допомогу якому довгий час надавала громада міста.

Зі слів депутата, 20 березня 2014 року капітан корабля Макєєв не вжив заходів для виведення його у відкрите море, відтак корабель захопила Російська Федерація, а сам капітан та значна частину екіпажу перейшла на службу у флот РФ. Щодо офіцера відкрите кримінальне провадження військовою прокуратурою.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО КОРВЕТ «ЛУЦЬК»: ДОЛЯ СТАЛЕВОГО ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНОГО

Володимира Гунчика депутат у своєму запиті закликає звернутися до центральної влади з метою найшвидшого вжиття заходів для повернення корабля з полону російських військ в Україну на місце тимчасового базування в Одесу. Екіпаж корабля він пропонує формувати з волинян, аби не допустити у майбутньому подібної зради.

Депутати підтримали запит Богдана Шиби.

На фото з архіву: корвет «Луцьк», який став здобиччю кремлівських агресорів і від якого відцуралися союзники з НАТО:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus