USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через спалах кору луцьку школу можуть закрити на карантин

16 Листопада 2017 13:11
Ситуація щодо захворюванню на кір у Луцьку погіршується. Наразі у трьох школах Луцька зафіксували 16 випадків.

До управління охорони здоров'я вже направили рекомендаційний лист, аби закрити школу №25 на карантин, де вже зафіксували 13 випадків захворювання. Проте в управлінні освіти наразі рішення ніякого не прийняли, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Зі слів головної лікарки лікар Луцької дитячої поліклініки Оксани Ліщинської, якщо батьки не дослухаються до вимог лікарів не будуть проводити дітям щеплення, то зупинити спалахи кору буде неможливо.

«Дошкільнята мають 66 % щеплень і ми на сьогодні спалаху в дитячих дошкільних закладах не маємо. Натомість серед дітей, старших семи років, 22 % щеплень, саме тому ми і маємо спалахи», - каже Оксана Ліщинська.


Нагадаємо, епідеміологічне розслідування встановило, що хвороба у навчальний заклад прийшла з багатодітної луцької родини (у сім’ї категорично проти вакцинації), старший син з якої навчається у Львові. Там хлопець й підхопив захворювання, після чого приїхав додому та інфікував свої братиків і сестер, котрі відвідують школу № 25.

Читати ще: Кір на Волині: симптоми небезпечної хвороби та профілактика

Ще два випадки підозри на кір зафіксовано у луцькій школі № 7 – тут захворіли братик і сестричка.

Відзначимо, що усі ці випадки перебувають на стадії лабораторного підтвердження. До речі, підозра на кір в учнів луцької школи №3 не підтвердилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus