USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьку потрібне інватаксі?

8 Жовтня 2008 09:13
На засіданні комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури  голова правління Волинського фонду активної реабілітації неповносправних і радник голови Волинської ОДА по справах інвалідів Ганна Гапанюк наголосила на потребі інватаксі у Луцьку, – інформує 8 жовнтя репортер «Волинських Новин».
Обговорення проблеми щодо забезпечення неповносправних лучан інватаксі, на якій закцентувала пані Гапанюк, пройшло дуже бурхливо. Потреба у ньому виникла давно – водії міського транспорту не зупиняються інвалідам, навіть якщо їх супроводжують. Виникало чимало пропозицій, однак, щоб таке авто з’явилося у місті, потрібно узгодити багато питань. Зі слів Ганни Гапанюк, інватаксі є уже у багатьох містах України.
Як розповів начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Микола Кучеренко, для перевезення неповносправних жителів міста потрібно виготовити на замовлення спеціально обладнане авто. «Воно коштуватиме приблизно 150 тисяч гривень», – зазначив він. Однак посадовець наголосив на потребі забезпечити такий транспорт не тільки лікарем, а й механіком, а це, за його словами теж не просто.
Ганна Гапанюк також вказала членам комісії на відсутність будь-яких умов для пересування інвалідів міста до облдержадміністрації, на що посадовці побіцяли негайно зреагувати. «Я обстежила, як зроблена площа біля облдержадміністрації – пониження, щоб інвалід-візочник міг пересуватися,  немає, і, підозрюю, що тротуару теж не буде. А я просила звернути на це увагу. Потрібно встановити не тільки пандуси і тротуари, якими вони рухатимуться, а й спеціально облаштувати туалети», – наголосила пані Гапанюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus