USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Луцькводоканал» виявив 10 незаконних врізок у водогони

22 Квітня 2015 11:22
Контролери КП «Луцькводоканал» виявляють незаконні врізки у водогони. Самовільна врізка у водогони обходиться лучанам в «кругленькі» суми.

Про це повідомили у прес-службі КП «Луцькводоканал».

Так, у Луцьку та навколишніх селах тривають рейди контролерів КП «Луцькводоканал» з пошуку необлікованої води та незаконних врізок у водогони.

Лише в період з січня по квітень поточного року було складено більше 10 актів щодо недобросовісних користувачів про порушення Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України».

Згідно з цими актами, споживач зобов’язаний в 10-денний термін з'явитися у КП «Луцькводоканал» для оформлення своїх абонентських прав на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. «У разі ігнорування вимоги споживачем – ми від’єднуємо його від водопостачання і відновлюємо надання послуг лише після реєстрації та оплати усіх робіт, пов'язаних із реєстрацією самовільної врізки. Зокрема, споживач має сплатити за весь період незаконного користування централізованим водопостачанням.» - розповідає начальник відділу збуту Віктор Цвяк.

Прикро, що люди чомусь починають лише тоді звертатись у водоканал, коли вже їх зловили на «гарячому», склали акт і виставили до оплати суму збитків, яку споживач завдав підприємству. Повірте, суми виходять досить «кругленькі» і сягають 8 тисяч гривень, а схема нарахувань проста: розрахунковий період при безобліковому водокористуванні встановлюється з дня початку такого користування, або якщо ж цей термін встановити неможливо, то згідно норми нараховується сума по пропускній спроможності труби, за останній місяць. Звісно ж люди від цього не в захваті, але це лише ті, які намагаються обдурити підприємство, приховати свої реальні витрати води. Для таких варто нагадати ще раз, що будь-яке самовільне приєднання до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення є незаконним і розцінюється як крадіжка, адже такі дії людей завдають чималих збитків підприємству, вода використовується безплатно, фактично нею користуються, але не платять.»

КП «Луцькводоканал» звертає увагу на те, що того, хто добровільно приходить у комунальне підприємство і повідомляє про несанкціоновану врізку, не карають. Людині дають змогу виготовити відповідну документацію і поставити лічильник. Це коштує близько 600-700 гривень (проектна документація, техумови та встановлення лічильника). Однак, якщо крадіжку води виявляють наші контролери - сума збитків, яку виставить «Водоканал» буде набагато більшою. В цьому мали змогу переконатись люди, котрі отримали на руки акти про порушення. Тому ще раз наголошуємо – не зволікайте, платіть за воду, узаконюйте врізки — це Вам обійдеться дешевше.

КП «Луцькводоканал» закликає власників приватних будинків та підприємців не ухилятися від дотримання вимог чинного законодавства та належним чином оформляти підключення до мереж водопостачання та каналізації. Пропонуємо не чекати приходу контролерів та врегулювати свої відносини з підприємством належним чином.

ПЕРЕВІРКИ ПОКАЗНИКІВ ЛІЧИЛЬНИКІВ ХОЛОДНОЇ ВОДИ

Також, опрацьовуючи закріплені райони, контролери підприємства одночасно здійснюють рейдові перевірки показників лічильників холодної води. В ході перевірок виявляють значну кількість фактів «недостовірних» показників та відповідно, незаконного використання комунального ресурсу з боку споживачів.

Так, з січня по квітень було виявлено 75 902 прихованих, тобто спожитих, але неоплачених кубів води, з них в приватному секторі – 47 863 м3. Відповідно, підприємство вчасно недоотримало за надані послуги з водопостачання та водовідведення близько 440 тисяч гривень.

Разом з цим, під час перевірки виявляються ряд правопорушень, пов'язаних з експлуатацією засобів обліку води, а саме: неробочий стан лічильника, зірвані пломби на гайках з’єднання лічильника, відсутність тавра державного повірника.

Контролери були склали акти виявлених порушень. До таких споживачів доведеться здійснити розрахунок (перерахунок) витрат води за термін встановлення порушення.

Лучан та мешканців навколишніх сіл закликають звертатися до КП «Луцькводоканал», якщо помітили збої у роботі лічильника, аби уникнути неприємностей.

Слід пам’ятати, що стежити за фактичними обсягами споживання води повинні перш за все самі мешканці. Саме вони зобов’язані до 30 числа розрахункового місяця фіксувати їх та оплачувати за використані об’єми питної води.

Також у «Луцькводокаалі» інформують, що рейдові перевірки з метою виявлення «недоплачених» кубометрів води будуть тривати і надалі.

З метою уникнення додаткових нарахувань за виявлені при перевірці порушення, просимо усіх споживачів, у яких сталися зміни в розподільчих мережах водопостачання чи водовідведення (збільшення точок забору води чи відведення каналізації), режимі водоспоживання (коли, за відсутності лічильника, змінюється кількість інженерно-сантехнічного обладнання) та кількості проживаючих осіб тощо, і вони ще не встигли їх зареєструвати, зробити це до 15.05.2015р. Для цього необхідно звернутися у відділ збуту КП «Луцькводоканал» (м. Луцьк, вул. Дубнівська, 26, 1-й поверх) та належним чином оформити їх. Контактні телефони: 28-40-40, 28-40-48 (для споживачів комунального сектору), 28-40-16 (для споживачів приватного сектору).

Довідка.

Відповідно до "Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України" (які затверджені Наказом Мінжитлокомунгоспу 27.06.2008 № 190):

п. 4.3. Забороняється будь-яке самовільне приєднання об'єктів водоспоживання до діючих систем централізованого водопостачання та водовідведення (включаючи приєднання до будинкових вводів, внутрішньобудинкових мереж або до мереж споживачів).

п. 3.2. Водокористування вважається безобліковим, якщо споживач самовільно приєднався до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення або самовільно користується ними.

п. 3.3. У разі безоблікового водокористування (виконавець) КП «Луцькводоканал» виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 м/сек та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу.

п. 3.11. Витрати, пов'язані з відключенням і можливою ліквідацією пристроїв (споруд), які самовільно зведені і приєднані до систем централізованого водопостачання та водовідведення, підлягають відключенню від цих систем, оплачуються їх власником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus