USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучан, які не платять за воду по лічильниках, хочуть перевести на «норму»

18 Березня 2015 12:12
Щомісяця майже 18 тисяч лучан не платять вчасно за холодну і гарячу воду. КП «Луцькводоканал» і ДКП «Луцьктепло» розробили Порядок розрахунків за послуги з холодного та гарячого водопостачання та водовідведення за показами квартирних засобів обліку.

Цей документ представили на затвердження міськвиконкому сьогодні, 18 березня.

Так, зі слів заступника директора КП «Луцькводоканал» Юрія Корецького, є чимало лучан, які мають лічильники на воду, однак не подають фактичні покази, а, відповідно, і не платять за воду.

Відтак, пропонується затвердити Порядок розрахунків за послуги з холодного та гарячого водопостачання та водовідведення за показами квартирних засобів обліку. В цьому документі пропонується, якщо абонент не подав показники лічильника, то за поточний місяць йому нараховують кількість кубів, використаних з розрахунку середньої кількості за попередні 3 місяці.

Якщо не подають півроку показники лічильника – перевести абонентів на нормове споживання. Якщо ж працівників «Луцькводоканалу» і «Луцьктепла» не можуть перевірити показники лічильника, їх не допускають до лічильників, то має бути створена відповідна комісія.

Однак у членів виконкому виникли застереження. Адже є небезпека, що, приміром, лучани поїдуть влітку у відпустку і не користуватимуться водою, а їм нарахують невикористану воду. Або ж якщо лучани на день запізняться з подачею показників лічильників, то їм теж нарахують середнє споживання за 3 місяці.

Зі слів Юрія Корецького, обчислювальний центр подає дані, що близько 18 тисяч абонентів в Луцьку невчасно подають показники лічильників, або ж не платять. А «Луцькводоканал» 2014 рік завершив зі збитком.

У місті був випадок, де у будинку було зареєстровано 11 людей, показники лічильника подавалися мінімальні, довгий час працівників «Луцькводоканалу» не допускали до лічильників. З’ясувалося, що покази лічильників подавалися неправдиві.

Однак питання зняли з порядку денного оскільки з 1 квітня вступають у дію нові нормативні акти щодо субсидій. Тож, аби доопрацювати цей порядок, щоб він відповідав чинному законодавству, його розгляд відклали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Хвєдя Показати IP 18 Березня 2015 12:22
Щоб не було збитків в "Луцькводоканалу" та в "Луцьктепла" - зменшіть заробітну плату їх "менеджерів" верхньої та середньої ланки до середньообласної. І буде ВАМ щастя!
Вася Показати IP 18 Березня 2015 12:32
Приписано троє, куда дінеш дітей? Живу один. Для того поставив лічильники, щоб бездарям водоканалу та тепловикам не платити незароблені гроші. Приходять з перевіркою в робочий час. Залишають записки - передзвоніть на мій київстар - повідомте показники. Давайте номери всіх операторів і стаціонарні!!! Якщо я передзвоню - звичайно скажу той показник який вони мають. Кожен місяць в квитанції про сплату вказую показники лічильників. Якщо хочете зловити "зайця" - ловіть коли він дома, а не просіть його вам передзвонити!
Лучанка Показати IP 18 Березня 2015 13:08
А якщо фактично вода не використовується, оскільки через певні обставини не проживає мешканець в квартирі, то за що платити? Якщо працівник не ходить на роботу, то зарплату ніхто не платить, а за воду треба буде платити! Потрібно працювати з неплатниками.
Ігор Показати IP 18 Березня 2015 13:30
якщо людям не платять зарплати якщо пенсіонерам пенсія така що вижити не можливо -то це нічого. Якщо людина не може сплатити щось то це вже все -капець! Влада завжди однакова хто б нею не керував . Ще раз доведено що влада живе за рахунок людей простих . Лізуть до кормушки щоб потім наживатись а людям паски затягувати а самі зажираються і все
лучанка Показати IP 18 Березня 2015 13:34
перевірки необхідно робити - Луцьктепло та Водоканал. перевірку лічильників не роблять, хоч зобовязані, самі знімайте бо в нас немає кому. нагліють і нараховують по нормі, і заставляють лучан платити приватним фірмам, за зняття та встановлення лічильників, і це називається повірка безплатна. Повірили і уже три місяці ніхто не робить перерахунок, однак продовжують щомісячно нараховувати по нормі а це 120 грн. і цим самим створюють собі дебіторку і звітують перед депутатами та нарікають на нечесних та недобросовісних лучан. За таку роботу а точніше бездіяльність необхідно звільнити працівника з записом в трудову, а керівника притягнути до криміналу за надання неправдивих даних на сесію не звинувачувати лучан. Ганьба!!!
оксана до лучанка Показати IP 18 Березня 2015 20:20
Раджу з вашою ситуациэю звернутись в територальне вддлення антимонопольного комтету телефон 249186.
Петро Показати IP 18 Березня 2015 14:29
Таке враження, що Корецький хворий на голову. Єремєєвський г...н
Микола Показати IP 18 Березня 2015 14:38
Брєд сивої кобили. Тепер прийдеться не ходити на роботу, а сидіти вдома та виглядати контролерів, щоб ненароком не перевели на норму. Або знайти контролера та дати хабар, що вчасно поновлювала показники і приходила на зняття показників. А може дієвіше буде зробити контролерам вільний графік, що по квартирах ходили ввечері, в вихідні, коли більша ймовірність застати людей вдома?
лучанка Показати IP 18 Березня 2015 14:57
А чого мовчать, що норми споживання встановлені для отримувачів субсидії! подумайте тільки, якщо у вас є лічильник, щоб отримати субсидію, ви маєте показувати 2,4 куби холодної води на людину. на чотирьох прописаних - майже 10 кубів. І це тільки холодної води. Стільки ніхто не споживає. Таким чином у квитанціях виходить шалена переплата. Якщо реальне споживання - 4 куба. А вказуєш 10. Держава платить Водоканалу за 6 кубів за просто так. Це гроші за ненадані послуги. А люди вказують, бо не хочуть позбуватися субсидії. Це у нас така держава багата?
Зареестровано 5 Показати IP 18 Березня 2015 15:01
Проживає одна людина. За який куй платити понад покази лічильника. Для того його і ставили, що б платити по факту!
Сolonel Показати IP 18 Березня 2015 15:10
Проблема наших депутатів полягає в тому, що вони приймають закони, а їм треба приймати ліки. "Сверблячка розробляти якісь підзаконні "Порядки розрахунків" вражає наших владців кожен раз, коли вони не здатні організувати нормальний менеджмент з управління комунальною власністю...... коли керівні посади продаються за "зелені" папірці особам , яким не можна довірити керувати возом
Тетяна до Сolonel Показати IP 19 Березня 2015 14:08
Ліки вже не допоможуть(
А у нас слабо ? Показати IP 18 Березня 2015 17:19
Також депутати Київради звернулися за роз'ясненнями в Антимонопольний комітет. "Згідно відповіді АМКУ і за їх рекомендацією №1-рк від 03.03.2015, який АМКУ направив в Нацкомісію, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, положеннями нормативно-правових актів передбачено здійснення періодичної повірки, обслуговування і ремонту засобів вимірювальної техніки за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з водопостачання", - повідомили в Київраді. Враховуючи те, що багато кияни вже сплатили повірку лічильників (всього по місту - 3,6 млн грн), міська влада вивчає механізм повернення цих коштів киянам.
Антимонопольний Показати IP 18 Березня 2015 17:33
Цей порядок суперечить чинному законодавству України, зокрема Постанові Кабінету Міністрів України №630 від 21.07.2005 року (це для Антимонопольного комітету та юридичного відділу Луцької міської ради), яка забороняє переводити споживачів на нормове споживання, кодли встановлений засіб обліку. Цікаво, а Рачков завізував даний порядок?
Соціолог Показати IP 18 Березня 2015 21:19
Так Рачкову Рома Крохмаль підказав....він же "спеціаліст по видоюванню" лохів, тобто нас з вами...
Покупець Показати IP 19 Березня 2015 10:28
Я плачу наперед по 10 кубів холодної та 10 гарячої, щоб потім не було проблем. То тепер, якщо я не буду платити щомісячно, то виходить мене переведуть на загальний тариф??? Де логіка??? Я ж наперед кредитую відповідні служби, можливо я й не використовую послуги в повному обсязі. Чому ми живемо і вибираємо таких баранів. А на рахунок боргів, то це вилами по воді писано, оскільки бідна людина останні копійки відає за комуналку. Не платити дозволяють лише собі люди які живуть біля кормушки і вважають що через термін позовної давності їм борги спишуть. Для простих і бідних людей адвокат, презенти - це велика розкіш. Ось вони останню копійку викладають.
Лучанка Показати IP 19 Березня 2015 13:15
напор води зробила мінімальний, щоб менше використовувати і заощаджувати. Коли прийшли з Луцьктепла,то зауважили.що у мене малий напор, що так не можна. Але ж це моя справа скільки мені споживати води,адже я за неї плачу гроші,а не вони.
Тетяна Показати IP 19 Березня 2015 14:02
ми для того і встановили лічильники,щоб контролювати свої потреби та витрати.Хочу використовую воду і плачу гроші,а хочу і не користуюсь.
Оля ГПЗ Показати IP 13 Грудня 2015 21:53
Скільки живем -стільки б...ь виживаєм!Скоро всі поздихаєм від голоду і холоду, бо грошей платити за ці НЕАДЕКВАТНІ ціни не буде! ВИ Г**ДОНИ З ВЕРХОВНОЇ РАДИ ПРИЙМІТЬ ЗАКОН ЩОБ ЛЮДИ МАЛИ ВЕЛИКІ ЗАРПЛАТИ І МОГЛИ ПЛАТИТИ І ЖИТИ НОРМАЛЬНО!ЦИХ КРОВОПИВЦЬ ТРЕБА ЗНИЩУВАТИ, НА БО СПОЧАТКУ ВОНИ А ПОТІМ ЇХНІ НАЩАДКИ БУДУТЬ НАС СВІТУ ЗЖИВАТИ!!!СМЕРТЬ ВОРОГАМ ЯКІ СИДЯТЬ У РАДАХ, ДО ПОКИ НЕ ПОЗБАВИМСЯ СВОЇХ ЩУРІВ У СВОЇЙ ХАТІ, ТО МАРНО БИТИ СУСІДНІХ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus